Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO| Mistreții ”terorizează” proprietarii de terenuri agricole din zona Zlatna. Vineri, miting de protest

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
  • Porcii mistreți din zona Zlatna distrug, din nou, terenurile agricole. Proprietarii și localnicii anunță vineri, 17 aprilie, între orele 13.00 – 15.00, un miting de protest în fața primăriei la care vor participa circa 100 de persoane din localităţile aparţinătoare primăriei Zlatna – Feneş, Pătrângeni, Vâltori, Izvorul Ampoiului, Valea Dosului.

porcii mistreti distrug terenurile din zona Zlatna12Protestatarii îşi vor manifesta dezacordul vis-a-vis de lipsa de reacţie a autorităţilor la nenumăratele demersuri făcute în scopul rezolvării problemei „invaziei” porcilor mistreţi.

În opinia celor care au direct de suferit de pe urma acestei adevărate calamităţi – ce s-a abătut asupra lor cu precădere din toamna lui 2014 – e imperios necesar ca instituţiile competente în domeniu, în special ITRSV, să iasă din starea de pasivitate şi să vină la discuţii faţă în faţă (prin reprezentanţii lor) cu delegaţii protestatarilor, fiindcă situaţia e tot mai gravă pe zi ce trece. Între 40%-60% din suprafeţe de fâneţe şi păşune din arealul localităţilor sus-menţionate sunt pur şi simplu calamitate, proprietarii terenurilor neputând interveni cu forţe proprii, întrucât legea protejează mistreţii în detrimentul oamenilor.

Protestatarii solicită să fie convocat la discuţii şi administratorul fondului de vânătoare din Zona Feneş-Vâltori. Ei consideră că acesta e total depăşit de situaţia concretă din teren, dat fiind numărul foarte mare al mistreţilor ce distrug sistematic zi de zi fâneţele şi păşunile proprietarilor, punând în pericol şi integritatea fizică a locuitorilor zonei.

Locuitorii zonei afectate cer inclusiv Guvernului să se implice, prin emiterea unei Ordonanţe de urgenţă, pentru restabilirea comuniunii normale între om şi natură (n.r. – mistreţii), cu atât mai mult cu cât ne aflăm la început de mileniu trei, iar România e membră a Uniunii Europene.

[nggallery id=325]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Taxele și impozitele locale 2025, la Alba Iulia, indexate cu 10,4%, fără consultare publică. Creștere de aproape 25% în 2 ani

Unirea Ziarul

Publicat

în

Taxele și impozitele locale 2025, la Alba Iulia, indexate cu 10,4%, fără consultare publică. Creștere de aproape 25% în 2 ani Pe orindea de zi a ședinței ordinare a consiliului local Alba Iulia din data de 29 aprilie 2024 se află proiectul de hotărâre privind indexarea cu 10,4% a taxelor și impozitelor locale pe anul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea