Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

FOTO/VIDEO: Ministrul Agriculturii Petre Daea, ”baie de mulțime” în piața din Sebeș – Oamenii l-au întrebat daca i se pare normal prețul motorinei, i-au cerut să mărească pensiile și să deschidă târgurile de animale

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Ministrul Agriculturii Petre Daea se află, joi, într-o vizită de lucru în județul Alba. El a vizitat, dimineață, piața agroalimentară din Sebeș, de unde și-a cumpărat usturoi, ceapă, fasole, ridichi, brânză și a vorbit cu producătorii. Unele persoane prezente l-au îmbrățișat și i-au cerut să facă poze împreună, iar altele i-au pus întrebări  la care a evitat să răspundă.

Aparent, vizita ministrului i-a surprins până și pe membrii PSD. La început a fost însoțit în piață doar de președintele Ioan Dîrzu și a lipsit alaiul de de șefi de instituții pe care acesta obișnuiește să-l mobilizeze la vizitele oficialilor de la București. Pe parcurs s-au alăturat, totuși, câțiva social-democrați din Sebeș și din județ.

Din piața de zarzavaturi, ministrul Agriculturii s-a ”aprovizionat” cu usturoi, ceapă, fasole și ridichi, plătind fără să negocieze prețul cerut de vânzători.

YouTube video

Ministrul s-a arătat foarte interesat de sectorul în care se vând produsele lactate. Aici a petrecut minute bune povestind cu producătorii; a gustat brânza, a cumpărat de la fiecare câte ceva și a făcut poze cu oamenii.

”Să ne măriți pensiile și să deschideți târgurile de animale!” – i-a strigat o persoană din mulțime. ”Domnule ministru, este peste 6 lei un litru de motorină! Sunteți un om calculat, vi se pare normal așa ceva?” – l-a întrebat o femeie.

La finalul vizitei din piață, ministrul Daea a vorbit despre omologarea rasei de oi ”Țurcana oacheșă de Loman”, proces care va mai dura și care în prezent se află în stadiul de ”prelucrare a datelor și de însușire a elementelor necesare pentru omologare”; despre vizitele în piețe pentru că acestea reflectă rezultatele măsurilor luate de minister; despre deschiderea târgurilor de animale care este condiționată de prezența, în continuare, în țară a Pestei Porcine:

YouTube video

Începând cu ora 12.00, ministrul va avea o întâlnire cu crescătorii de animale la Sala Mirage.

[nggallery id=7142]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Doamna Rodica Vasin, simbolul „Apulum” Alba Iulia, a plecat discret și demn la ceruri

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Doamna Rodica Vasin, simbolul „Apulum” Alba Iulia, a plecat discret și demn la ceruri Rodica Vasin, simbolul și imaginea fabricii „Apulum” din Alba Iulia a plecat printre îngeri și de acolo ne veghează, întărindu-ne speranța că oamenii se pot schimba în bine cu fiecare zi și că „VISUL APULUM” va continua să existe așa cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea