Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO| Mihail, Delia și Iris au concertat la Sebeș, de Zilele Municipiului. Sărbătoarea continuă cu Aurel Tamaș și Corina Chiriac

Dragoş Suciu

Publicat

în

Mihail, Delia și Iris au concertat, sâmbătă, la Sebeș, de Zilele Orașului, iar sărbătoarea continuă, duminică, în programul evenimentului figurând spectacole de Istorie Antică, parade populare și concerte cu Aurel Tamaș și Corina Chiriac.

Delia01Mii de persoane au participat sâmbătă la Zilele Municipiului Sebeș, circulația rutieră pe strada Lucian Blaga din centrul municipiului, unde s-au organizat manifestările, fiind închisă.

Seara de sâmbătă a fost deschisă de o lansare de carte, un spectacol pentru copii și un concert de muzică clasică al cvartetului “Apulum”, la Biserica Evanghelică. Toată suflarea s-a mutat apoi la scena amenajată pe strada Lucian Blaga din centrul orașului, unde a avut loc un spectacol oferit de Clubul de Dans Sportiv “Fantasy Dance”, intercalat cu mai multe prezentări de modă. A fost lansat apoi imnul municipiului Sebeș, compus și interpretat de Gino, un artist din județul Alba, iar primarul Dorin Nistor a spus că dacă va fi agreat de public ”se va trece la procedura de adoptare legală” a acestuia.

Primul cântăreț care a urcat sâmbătă pe scenă a fost Mihail, acesta fiind nevoit să concerteze stând pe un scaun, din cauza unei luxații la piciorul stâng. De departe cea mai așteptată piesă a lui a fost «Mă ucide ea», spectatorii solicitând-o în mai multe rânduri. La finalul spectacolului, întrebat ”ce are această piesă și dacă este cea mai ascultată”, Mihail a spus: ”din păcate da”.

”Îți dai seama, a trecut un an de zile și tot îți dorești ca publicul să te asimileze și pentru altceva, vii cu chestii interesante, iar ei tot așteaptă «Mă ucide ea». Haideți să ascultăm și altceva, dar e nevoie de timp”, a spus acesta.

Scena a fost ocupată apoi de către Delia, care a venit îmbrăcată într-o ținută lejeră. Ea a fost primită cu entuziasm de public, iar o parte dintr-o piesă a cântat-o în genunchi, după care a atins mâinile spectatorilor din primul rând, care solicitau acest lucru. Delia a fost plină de energie, dansând pe toată durata spectacolului și cântând piese mai vechi, dar și recente, la unison cu spectatorii.

Seara de sâmbătă a fost închisă de un superb foc de artificii, urmat de concertul formației Iris. Sărbătoarea continuă, duminică, cu parade și spectacole de Istorie Antică, prezentate de Legiunea a XIII-a Gemina (romani), Lupii Apoulonului (daci), Ludus Apulensis (gladiatori) şi Magna Nemesis (nimfe), iar evenimentul se va încheia cu spectacol folcloric și cu concerte susținute de Corina Chiriac și Aurel Tamaș.

La fel ca la aproape orice manifestări de acest gen, pe marginea drumului au fost amenajate standuri de mâncare și animație.

Zilele municipiului Sebeș, ce au un buget de circa 360.000 de lei, au început vineri, cu expoziții, lansări de carte, spectacole de dans și concerte live, susținute în mare parte de artiști locali, primarul Dorin Nistor, declarând că la această ediție au fost promovați ”oamenii care sunt în fiecare zi lângă noi”, dar au fost invitați și ”oameni de carieră”.

[nggallery id=2548]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Rezultate la olimpiadele de limba germană maternă și limba maghiară maternă, clasele V-XII: Lista elevilor calificați la etapa națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rezultate la olimpiadele de limba germană maternă și limba maghiară maternă, clasele V-XII: Lista elevilor calificați la etapa națională Mai mulți elevi din Aiud, Sânmiclăuş și Sebeș s-au calificat la etapele naționale ale olimpiadelor de limba germană maternă și limba maghiară maternă. Etapa județeană a OLIMPIADEI DE LIMBA ȘI LITERATURA GERMANĂ MATERNĂ, clasele V-XII, s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea