FOTO-VIDEO: Mica Unire de la 1859, sărbătorită în Oraşul Marii Uniri
Unirea Principatelor Române, cunoscută ca Mica Unire din 1859, a fost sărbătorittă vineri, 24 ianuarie, şi la Alba Iulia, în Oraşul Marii Uniri, printr-un spectacol de cântece, recitaluri de poezii patriotice, dansuri populare dar şi prin evocarea marelui moment istoric. Autorităţi publice locale şi judeţene, oameni de cultură, cadre militare şi elevi s-au adunat în Sala Unirii pentru a cinsti cum se cuvine marele eveniment.
Citeşte şi 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza
Manifestarea dedicată sărbătoririi Unirii Mici a debutat cu intonarea Imnului naţional, de către Fanfara Centrului de Cultură” Augustin Bena” Alba, după care istoricul Tudor Roşu a evocat momentul istoric de la 1859, Unirea Principatelor Române, Ţara Românească cu Moldova.
I-au încântat apoi pe cei prezenţi, elevi de la Colegiul Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, cu dansuri medievale, populare şi recitaluri de poezii şi cântece patriotice precum „Hai să-ntindem hora mare”, sau „Aşa-i românul”.
La final, câţiva dintre cei prezenţi li s-au alăturat protagoniştilor spectacolului şi au încins o horă a Uniri în sală.
Citește și: Unirea cea mică de la 1859, un prim pas spre Marea Unire de la 1918
Evenimentul a fost organizat de Instituţia Prefectului de Alba.
[nggallery id=1034]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
„Miracol” pe Transapuseana, după asfaltare: Se solicită redeschiderea unei școli dintr-o comună care era depopulată, întrucât a crescut numărul de copii
„Miracol” pe Transapuseana, după asfaltare: Se solicită redeschiderea unei școli dintr-o comună care era depopulată, întrcât a crescut numărul de copii Modernizarea Transapusenei, cea mai mare investiție din România într-un drum județean, are tot mai multe efecte sociale, potrivit președintelui Consiliului Județean Alba, Marius Hațegan. Acesta a declarat, la Radio Unirea FM, că administrația locală […]