Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO-VIDEO: Mica Unire de la 1859, sărbătorită în Oraşul Marii Uniri

Alexandra Mates

Publicat

în

Mica Unire sarbatorita la Alba Iulia78Unirea Principatelor Române, cunoscută ca Mica Unire din 1859, a fost sărbătorittă vineri, 24 ianuarie, şi la Alba Iulia, în  Oraşul Marii Uniri, printr-un spectacol de cântece, recitaluri de poezii patriotice, dansuri populare dar şi prin evocarea marelui moment istoric. Autorităţi publice locale şi judeţene, oameni de cultură, cadre militare şi elevi s-au adunat în Sala Unirii pentru a cinsti cum se cuvine marele eveniment.

Citeşte şi 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Manifestarea dedicată sărbătoririi Unirii Mici a debutat cu intonarea Imnului naţional, de către Fanfara Centrului de Cultură” Augustin Bena” Alba, după care istoricul Mica Unire sarbatorita la Alba Iulia62Tudor Roşu a evocat  momentul istoric de la 1859, Unirea Principatelor Române, Ţara Românească cu Moldova.

I-au încântat apoi pe cei prezenţi, elevi de la Colegiul Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, cu dansuri medievale, populare şi recitaluri de poezii şi cântece patriotice precum „Hai să-ntindem hora mare”, sau „Aşa-i românul”.

La final, câţiva dintre cei prezenţi li s-au alăturat protagoniştilor spectacolului şi au încins o horă a Uniri  în sală.

Citește și: Unirea cea mică de la 1859, un prim pas spre Marea Unire de la 1918

Evenimentul a fost organizat de Instituţia Prefectului de Alba.

 [nggallery id=1034]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea