Rămâi conectat

Actualitate

FOTO, VIDEO: ”Meet Film Festival”, ediția a II-a, a ajuns la final. Gala laureaților și filmul festivalului, la Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Gala Laureatilor - Meet Film Festival124Ediția a II-a a evenimentului ”Meet Film Festival”, organizat la Alba Iulia, în perioada 20-22 aprilie, s-a încheiat cu Gala laureaților care a avut la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia. Au fost premiate cele mai bune producții cinematografice din cele peste 700 de filme care au intrat în finală.

Awards:

1 grand prize for each section

1st honorable mention: message

2nd honorable mention: filmic treatment

Sectiunea A:

  1. Carme’s angels against the empire of the pigeon poop – Spain
  2. Message: Europe, our Europe – Italia
  3. Filmic treatment: – A Sea of Stories – Italia

Sectiunea B:

  1. Norman Is Lost – UK
  2. Message: The Adventures of Yoyo – Belgia
  3. Filmic treatment: La Mosca – Italia

Sectiunea C:

  1. Cara – US
  2. Message: Two Strangers – US
  3. Filmic treatment: Reunion – India

Pentru rezultatele obținute au fost premiați și o parte din elevii albaiulieni. Profesioniștii italieni, parteneri ai evenimentului, le-au transmis să nu renunțe la pasiunea pentru cinematografie și, oriunde vor călători, să ia cu ei aparatul de fotografiat/filmat.

Elena Anghel Coman, moderatoarea evenimentului organizat de Consiliul județean Alba, a precizat că drumul acestui festival nu se termină aici, la Alba Iulia, și oriunde poate fi a III-a, a IV-a, a V-a ediție, motiv pentru care a lipit pe un drapel al Uniunii Europene, 12 sigle ale festivalului pentru a fi dus mai departe cu speranță și încredere. Profesioniști ai filmului din Italia au precizat că vor purta drapelul la viitoarele ediții, iar tradiția va fi dusă mai departe.

Juriul a fost format din reprezentanți din România, Italia, Anglia și a fost prezidat de cunoscutul cineast Radu Băzăvan din Cluj-Napoca, traducător, scenarist, producător de film.

Această ediție, în opinia italienilor, a fost un succes.

Tot miercuri, 22 aprilie, a fost urmărit și filmul festivalului realizat de elevii de la instituțiile de învățământ partenere.

MEET – „Film pentru Educație și Formare Europeană” este o inițiativă care își are originea în cadrul proiectului Comenius Regio DidaMediaEurope ”Cetățenie și Educație prin media în context european„ coordonat de Oficiul Scolastic Regional Le Marche, Italia, cu parteneri la nivel european Consiliul Județean Alba (unitatea de implementare) și partenerii locali Colegiul Tehnic „Apulum”, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Alba Iulia, Casa Corpului Didactic Alba și Asociația Alba Manche Împreună/AMI.

În perioada septembrie 2013 – iulie 2015 Consiliul Județean Alba implementează proiectul „Cetăţenie şi educaţie prin media în context european”, finanţat de Comisia Europeană prin Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale, în cadrul Programului sectorial Comenius Regio al Programului de „Învăţare pe Tot Parcursul Vieţii”. Proiectul implică două regiuni partenere – regiunea Marche, Italia şi judeţul Alba, România. În judeţul Alba, proiectul este implementat de Consiliul Judeţean Alba în parteneriat cu Colegiul Tehnic „Apulum”, Şcoala gimnazială „Mihai Eminescu” Alba Iulia, Casa Corpului Didactic Alba şi Asociaţia Alba Manche Împreună – AMI.

[nggallery id=374]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea? ANM anunță momentul în care se va încălzi vremea: prognoza detaliată de Paște și 1 Mai 2024 Alina Șerban, meteorolog ANM, a explicat că, începând din acest weekend vremea va intra într-un proces de încălzire, iar temperaturile maxime vor ajunge în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea