Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO – VIDEO Masa populară de 1 Decembrie la Alba Iulia: Peste 10.000 de porții de fasole cu cârnați și varză cu ciolan, gătite de bucătari din toată țara, în frunte cu chef Scărlătescu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Românii de pretutindeni care au venit de 1 Decembrie în Orașul Marii Uniri, locul în care spiritul sărbătorii de astăzi se simte mai bine ca oriunde, au fost ospătați cu o masă populară, la care fost servite, gratuit, peste 10.000 de porții de fasole cu cârnați și varză cu ciolan, însoţite de câte o felie de pâine şi câte un pahar cu vin.

Mâncarea a fost pregătită de peste 40 de bucătari din toată țara, în frunte cu chef Scărlătescu, și a fost distribuită în caserole, în două puncte amenajate în curtea Cazarmei Militare, aflată în apropiere de Piața Cetății.

”Colegii mei au făcut două feluri de mâncare. Aici sunt 10.000 de porții în total, dar astăzi hrănim și mai mult pentru că ne-am apucat de treabă și  jos în șanțuri”, a declarat chef  Cătălin Scărlătescu.

Întrebat care a fost rețeta, chef Scărlătescu a omis să ne-o spună, însă pentru varza cu cârnați ne-a fost dezvăluită de unul dintre bucătari: ”Pe lângă cârnați, băgăm slănină afumată, care îi dă o aromă deosebită, mărar, foi de dafin, varză, sare și piper, dar și ardei capia și ardei iuți întregi. De ce?Pentru că ardeiul iute întreg nu dă o iuțeală stridentă, iar ardeiul capia dă o savoare ușor dulceagă. Dacă îl tăiem e prea agresiv”.

Pregătirile pentru masa populară au durat două zile, iar de 1 Decembrie bucătarii au început să gătească la ora 6 dimineața.

Oamenii au început să se strângă înainte de ora stabilită în program (14.30) și au format o coadă în fața cazarmei. Încărcați cu răbdare și civilizați, aceștia au așteptat și au intrat în grupuri, pe rând, fiind organizați de polițiștii locali. Majoritatea românilor care au venit la masa populară au preferat fasolea cu ciolan, coada fiind de două ori mai mare la punctul în care s-a distribuit acest fel de mâncare.

Printrei cei care au gustat din preparate s-a numărat și primarul municipiului Mircea Hava.

Potrivit organizatorilor, toate produsele necesare pentru festinul culinar de Ziua Națională au fost oferite de Kaufland.

https://www.facebook.com/www.ziarulunirea.ro/videos/1610528322341943/

[nggallery id=4969]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Complex cu teren multisport și locuri de joacă pentru copii, construit la Alba Iulia, printr-o investiție de peste 3 milioane lei: A fost semnată autorizația de construire

Ziarul Unirea

Publicat

în

Complex cu teren multisport și locuri de joacă pentru copii, construit la Alba Iulia, printr-o investiție de peste 3 milioane lei: A fost semnată autorizația de construire Un complex cu teren multisport și locuri de joacă pentru copii va fi construit la Alba Iulia, Printr-o investiție de peste 3 milioane de lei. Vineri, 26 aprilie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea