Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

FOTO, VIDEO: Marş pentru viaţă 2019, la Alba Iulia. Sute de persoane au protestat pe străzile din oraş

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Zeci de persoane au participat, duminică, la Alba Iulia, la cea de-a noua ediţie a „Marşului pentru viaţă”, acţiune prin care  au dorit să tragă un semnal de alarmă asupra dreptului la viaţă pentru copiii nenăscuţi.

Sub sloganul „Unic din prima secundă”, participanții la marș au pornit în marş din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor și au continuat pe traseul Str. Vasile Goldiș – Bd. Revoluției – Bd. Transilvaniei – Piața Unirii (traversare zona Pasaj) – Parcul Unirii –Monumentul Unirii – Str. Mihai Viteazul.

Participanții la marș au staționat pe esplanada dintre Catedrala Reîntregirii și Catedrala romană-catolică „Sfântul Mihail”, unde au fost rostite mesaje din partea reprezentanților cultelor implicate. Evenimentul a fost urmat de un concert de muzică susținut de Robert Gavrilaș, solistul trupei The Puzzles, împreună cu Ionuț Repede și Andrei Cosma.

În perioada 1-31 martie 2019, în numeroase orașe din România și din Republica Moldova, se desfășoară Luna pentru viață-2019, sub genericul „Unic din prima secundă”, având ca punct culminant Marșul pentru viață, eveniment ajuns la cea de a IX-a ediție națională.

YouTube video

În lume, Marșul pentru viață a fost organizat pentru prima dată la Washington. D.C., în 22 ianuarie 1974, iar în România, a fost organizat, pentru prima dată, la Timișoara, în anul 2008. De atunci, de la an la an, tot mai multe localități din țară se alătură acestei inițiative civice care este neconfesională și apolitică pentru a afirma valorile vieții umane, pentru promovarea familiei și, în mod special, pentru a afirma unicitatea și dreptul la viață al tuturor ființelor umane, de la concepție, mărturisind despre importanța și sensul creștin al vieții umane. Astfel, anul acesta, Marșul pentru viată se va desfășura în peste 600 de localități din țară și din Republica Moldova.

Cu binecuvântarea și prin purtarea de grijă a Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Irineu, în cuprinsul Eparhiei Alba Iuliei, Marșul pentru viață se va desfășura în 13 localități (Alba Iulia, Aiud, Blaj, Sebeș, Câmpeni, Cugir, Târgu-Mureș, Reghin, Sighișoara, Luduș, Târnăveni, Gurghiu și Deda).

[nggallery id=6899]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

AVERTIZARE RO-ALERT la Baia de Arieș: A fost semnalată prezența unui URS în satul Muncelu

Bogdan Ilea

Publicat

în

AVERTIZARE RO-ALERT la Baia de Arieș: A fost semnalată prezența unui URS în satul Muncelu Prezența unui urs a fost semnalată în cursul serii de sâmbătă, 19 mai 2024, în satul Muncelu, Baia de Arieș. Oamenii au fost informați trimis prin RO-ALERT cu privire la apariția unui urs în zona satului Muncelu. Sfaturi care le-ar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea