FOTO, VIDEO. Lucrările pe DJ 107 A Pîclişa – Vurpăr, alternativă pentru DN1 (Alba Iulia – Sebeș), au intrat pe ultima sută de metri. Când va fi deschis tronsonul
- Drumul va fi deschis circulației înainte de 1 decembrie 2018
Lucrările la tronsonul de 4,2 kilometri care face legătura între Pîclișa și Vurpăr au intrat pe ultima sută de metri, termenul de finalizare avansat de reprezentanții Consiliului Județean Alba și ai constructorului fiind sfârșitul lunii noiembrie.
”Se lucrează și ne străduim să deschidem circulația pe DJ 107 A până la 1 decembrie, tocmai în ideea ca această rută să constituie o alternativă la DN1 pentru a ajunge la Alba Iulia și pentru a se evita aglomerația care e de așteptat să se producă în acea perioadă”, a precizat Ioan Bodea, director executiv în cadrul CJ Alba.
Potrivit acestuia, în momentul de față au mai rămas de executat lucrări la cele două podețe aflate pe acest tronson, rigolele și turnarea stratului de uzură, adică a stratului final.
Bodea a precizat că se lucrează și pe porțiunea de câteva sute de metri care face joncțiunea cu cartierul Pîclișa din Alba Iulia, prin strada Carpenului. Licitația pentru reabilitarea acestei străzi a fost atribuită aceleiași firme care execută și lucrările pe DJ 107 A, ceea ce face mai simplă corelarea celor două lucrări.
Reamitim că este vorba despre asfaltarea unui tronson de aproximativ 4,2 kilometri, ultima porţiune care a rămas neasfaltată între Vinţu de Jos şi Pîclişa (cartier al municipiului Alba Iulia). Drumul judeţean ar urma să preia o parte importantă din traficul care blochează în fiecare zi Drumul Naţional 1, între Alba Iulia şi Sebeş, în special la orele de vârf.
Lucrările sunt executate de Newamport Company şi costă 3,6 milioane de lei (TVA inclus). Drumul județean DJ 107A asigură legătura între judeţul Alba şi judeţul Hunedoara, cu plecare din Alba Iulia, traversând localităţile Pîclişa, Pîrîu lui Mihai, Vurpăr, Cîmpu Goblii, Dealu Ferului, Mereteu, Blandiana, Sărăcsău, până la limita cu judeţul Hunedoara.
Tronsonul de drum judeţean DJ107A poziţionat de la km 3+900 – km 8+118.00, respectiv de la limita intravilanului localităţii Alba Iulia până în apropierea localităţii Vurpăr, are durata de exploatare depăşită, prezentând numeroase degradări la nivelul căii de rulare, cât şi cedări ale structurii rutiere.
Elementele geometrice nu corespund cerinţelor de trafic actual şi de perspectivă, iar lucrările de colectare şi evacuare a apelor sunt nefuncţionale şi cu gabarite depăşite.
Principala problemă a drumului este generată de lipsa unui sistem rutier adecvat traficului actual şi prognozat în anii următori, precum şi de scurgerea necontrolată a apelor pluviale.
[nggallery id=6267]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 5 NOIEMBRIE 2024: 427 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Blaj, Câmpeni, Cugir, Ocna Mureș și Sebeș
LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 5 NOIEMBRIE 2024: 427 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Blaj, Câmpeni, Cugir, Ocna Mureș și Sebeș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta […]
Secțiune Articole Similare
-
Sportacum 4 zile
Metalurgistul Cugir – Avântul Reghin 1-1 (1-0) | „Roș-albaștrii”, remiză cu gust de eșec!
-
Curier Județeanacum 3 zile
FOTO | Absolvenţii promoţiei din 1974, revedere emoţionantă după 50 de ani de la terminarea Liceul Industrial Nr.1 din Blaj
-
Ştirea zileiacum 3 zile
La 2 noiembrie 1784: Izbucnea marea răscoală țărănească din Transilvania condusă de Horea, Cloșca și Crișan, cea mai importantă ridicare la luptă a populației românești din Evul Mediu
-
Actualitateacum 2 zile
Vouchere sociale 2025-2027. Ce valoare vor avea și cum se acordă
-
Curier Județeanacum 3 zile
FOTO | Șahiștii CSM Unirea Alba Iulia învingători la concursul de șah blitz „Cupa Rotary”, ediția a 8-a
-
Ştirea zileiacum o zi
4 noiembrie 1715: Austriecii pun piatra de temelie a Cetăţii Alba Iulia, devenită astăzi polul turistic al județului Alba