Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO. Lucrările pe DJ 107 A Pîclişa – Vurpăr, alternativă pentru DN1 (Alba Iulia – Sebeș), au intrat pe ultima sută de metri. Când va fi deschis tronsonul

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
  • Drumul va fi deschis circulației înainte de 1 decembrie 2018

Lucrările la tronsonul de 4,2 kilometri care face legătura între Pîclișa și Vurpăr au intrat pe ultima sută de metri, termenul de finalizare avansat de reprezentanții Consiliului Județean Alba și ai constructorului fiind sfârșitul lunii noiembrie.

”Se lucrează și ne străduim să deschidem circulația pe DJ 107 A până la 1 decembrie, tocmai în ideea ca această rută să constituie o alternativă la DN1 pentru a ajunge la Alba Iulia și pentru a se evita aglomerația care e de așteptat să se producă în acea perioadă”, a precizat Ioan Bodea, director executiv în cadrul CJ Alba.

Potrivit acestuia, în momentul de față au mai rămas de executat lucrări la cele două podețe aflate pe acest tronson, rigolele și turnarea stratului de uzură, adică a stratului final.

Bodea a precizat că se lucrează și pe porțiunea de câteva sute de metri care face joncțiunea cu cartierul Pîclișa din Alba Iulia, prin strada Carpenului. Licitația pentru reabilitarea acestei străzi a fost atribuită aceleiași firme care execută și lucrările pe DJ 107 A, ceea ce face mai simplă corelarea celor două lucrări.

YouTube video

Reamitim că este vorba despre asfaltarea unui tronson de aproximativ 4,2 kilometri, ultima porţiune care a rămas neasfaltată între Vinţu de Jos şi Pîclişa (cartier al municipiului Alba Iulia). Drumul judeţean ar urma să preia o parte importantă din traficul care blochează în fiecare zi Drumul Naţional 1, între Alba Iulia şi Sebeş, în special la orele de vârf.

Lucrările sunt executate de Newamport Company şi costă 3,6 milioane de lei (TVA inclus). Drumul județean DJ 107A asigură legătura între judeţul Alba şi judeţul Hunedoara, cu plecare din Alba Iulia, traversând localităţile Pîclişa, Pîrîu lui Mihai, Vurpăr, Cîmpu Goblii, Dealu Ferului, Mereteu, Blandiana, Sărăcsău, până la limita cu judeţul Hunedoara.

YouTube video

Tronsonul de drum judeţean DJ107A poziţionat de la km 3+900 – km 8+118.00, respectiv de la limita intravilanului localităţii Alba Iulia până în apropierea localităţii Vurpăr, are durata de exploatare depăşită, prezentând numeroase degradări la nivelul căii de rulare, cât şi cedări ale structurii rutiere.

Elementele geometrice nu corespund cerinţelor de trafic actual şi de perspectivă, iar lucrările de colectare şi evacuare a apelor sunt nefuncţionale şi cu gabarite depăşite.

Principala problemă a drumului este generată de lipsa unui sistem rutier adecvat traficului actual şi prognozat în anii următori, precum şi de scurgerea necontrolată a apelor pluviale.

[nggallery id=6267]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni” „Este nevoie de un schimb de generații în administrația județeană. Generația mea are obligația de a îngriji ce au construit părinții și bunicii noștri și de a dezvolta județul pentru generațiile viitoare. E o […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea