FOTO-VIDEO. La țară, ca la oraș! PRIMA creșă din mediul rural din județul Alba, va fi deschisă în toamnă

FOTO-VIDEO. La țară, ca la oraș! PRIMA creșă din mediul rural din județul Alba, va fi deschisă în toamnă

Începând din această toamnă, familiile de pe raza comunei Galda de Jos, vor putea să-și lase copii în siguranță, în perioada în care vor fi la serviciu, la prima creșa din mediul rural din județul Alba.

Autoritățiile speră, ca la debutul viitorului nou an școlar, să reușească să inaugureze creșă, care se află încă în stadiul de construcție. Acest lucru depinde însă de nivelul de rapididate a finalizării lucrărilor.

INFORMARE COVID-19

Potrivit reprezentanților Primăriei din Galda de Jos, până la această dată, au fost terminate lucrările prevăzute să fie executate la exterior, urmând să fie făcute amenajările interioare.

Pe de altă parte, se află în curs de definitivare procedura de achiziții pentru dotarea viitoarei creșe: mobilier, veselă, aparatură electrocasnică, jucării etc. Va fi achiziționat mobilier în valoare totală de 180.449 de lei: 33 de seturi de pătuțuri cu saltele și huse, 66 de lenjerii de pat, 48 de scăunele, 15 dulapuri, 5 mese de înfășat cu cădițe, dar și mobilier și covoare pentru încăperile folosite de personalul care va deservi creșa: scaune, birouri, rafturi, mese, dulapuri pentru medicamente, fișet metalic, corpuri de mobilier pentru bucătărie, cuiere etc.

Vor fi necesare, pentru această investiție, fonduri în valoare totală de peste două milioane de lei, care vor fi alocate prin Programul Național de Dezvoltare Regională.

Creșa va dispune de următoarele spații: dormitor, sală de joacă, de masă, de asistență medicală, de deservire, de gospodărire și administrativ precum și amenajări exterioare.

Darius BUZGURE

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...