Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO-VIDEO. La țară, ca la oraș! PRIMA creșă din mediul rural din județul Alba, va fi deschisă în toamnă

Darius BUZGURE

Publicat

în

FOTO-VIDEO. La țară, ca la oraș! PRIMA creșă din mediul rural din județul Alba, va fi deschisă în toamnă

Începând din această toamnă, familiile de pe raza comunei Galda de Jos, vor putea să-și lase copii în siguranță, în perioada în care vor fi la serviciu, la prima creșa din mediul rural din județul Alba.

Autoritățiile speră, ca la debutul viitorului nou an școlar, să reușească să inaugureze creșă, care se află încă în stadiul de construcție. Acest lucru depinde însă de nivelul de rapididate a finalizării lucrărilor.

Potrivit reprezentanților Primăriei din Galda de Jos, până la această dată, au fost terminate lucrările prevăzute să fie executate la exterior, urmând să fie făcute amenajările interioare.

Pe de altă parte, se află în curs de definitivare procedura de achiziții pentru dotarea viitoarei creșe: mobilier, veselă, aparatură electrocasnică, jucării etc. Va fi achiziționat mobilier în valoare totală de 180.449 de lei: 33 de seturi de pătuțuri cu saltele și huse, 66 de lenjerii de pat, 48 de scăunele, 15 dulapuri, 5 mese de înfășat cu cădițe, dar și mobilier și covoare pentru încăperile folosite de personalul care va deservi creșa: scaune, birouri, rafturi, mese, dulapuri pentru medicamente, fișet metalic, corpuri de mobilier pentru bucătărie, cuiere etc.

YouTube video

Vor fi necesare, pentru această investiție, fonduri în valoare totală de peste două milioane de lei, care vor fi alocate prin Programul Național de Dezvoltare Regională.

Creșa va dispune de următoarele spații: dormitor, sală de joacă, de masă, de asistență medicală, de deservire, de gospodărire și administrativ precum și amenajări exterioare.

[nggallery id=7725]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 19 MARTIE : 455 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 19 MARTIE : 455 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea