Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO-VIDEO: INTERVENȚIE a jandarmilor montani din Șugag pentru deblocarea a 4 persoane din Alba rămase cu mașina în zăpadă, în zona Luncile Prigoanei 

Darius BUZGURE

Publicat

în

FOTO-VIDEO: INTERVENȚIE a jandarmilor montani din Șugag pentru deblocarea a 4 persoane din Alba rămase  cu mașina în zăpadă, în zona Luncile Prigoanei

Jandarmii montani din cadrul postului de Jandarmi Montan Șugag au fost solicitați să intervină astăzi, 15 februarie, pentru a sprijini patru persoane rămase blocate în zăpadă, după ce au greșit drumul în zona Luncile Prigoanei în timp ce se deplasau de la domeniul schiabil Șureanu spre Sebeș.

Patru persoane din județul Alba, dintre care o minoră de 16 ani, care au rămas cu mașina blocată în zăpadă, pe un drum forestier ce leagă Luncile Prigoanei de Oașa. Potrivit informațiilor, aceștia au mers pe drumul forestier ce face legătura cu DN67C.

Pentru a preveni accidentele din zonele montane, Jandarmeria Montană din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Alba, recomandă:

1. Înainte de a pleca la drum echipaţi-vă autoturismul corespunzător anotimpului, fără a uita lopata de zăpadă şi lanţurile antiderapante. Totodată, mijloacele de iluminat care se conectează la bateria maşinii

2. Înainte de a pleca la drum solicitaţi jandarmilor montani, salvamontiştilor sau localnicilor informaţii suplimentare asupra itinerariului ales ( este marcat, este accesibil, prezintă porţiuni periculoase etc.), situaţiei întreţinerii marcajelor, prognozei meteo, condiţiilor climatice locale, stării de funcţionare a mijloacelor de transport pe cablu.

3. Plecaţi pe munte doar cu echipament adecvat anotimpului. Nu trebuie să lipsească lanterna, sacul de dormit, trusa de prim ajutor, busola/GPS, mijloace de aprins focul, telefonul mobil.

YouTube video


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Forțe proaspete în cadrul Jandarmeriei Alba. Nouă elevi s-au alăturat colectivului Inspectoratului Județean „Avram Iancu”

Bogdan Ilea

Publicat

în

Forțe proaspete în cadrul Jandarmeriei Alba. Nouă elevi s-au alăturat colectivului Inspectoratului Județean „Avram Iancu” Începând din 18 martie, nouă elevi de la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi ,,Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani și „Petru Rareș” Fălticeni, s-au alăturat pentru primul stagiu de practică la Inspectoratul Județean „Avram Iancu.” În perioada 18 martie – 26 aprilie, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea