Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO/ VIDEO/ În 16-17 septembrie: Târg de adopții pentru pui de căței metiși organizat de Asociația Arche Noah Transilvania și Primăria Alba Iulia, în Cetatea Alba Carolina

Publicat

în

O nouă acțiune dedicată salvării câinilor abandonați, organizată de Asociația Arche Noah Transilvania și Primăria Alba Iulia, se va desfășura în zilele de 16-17 septembrie, între orele 12.00 – 16.00, într-un spațiu amenajat pe platoul dintre Piața Cetății și Traseul celor Trei Fortificații (lângă Poarta a III-a a Cetății).

Târgul de adopții este dedicat, de această dată, puiuților aflați în ecarisajul orașului, deci pregătiți-vă să admirați și să luați acasă peste 20 de frumuseți blănoase și lătrăcioase care vă promit prietenia pe viață!

Electrica Furnizare Discount

”O parte dintre sufletele care ne fac viața mai bună, vor fi prezente la târgul de adopții. Vă așteptăm cu mic cu mare să discutăm despre situația câinilor pe care nimeni nu-i vrea pe stradă, pentru a schimba idei, pentru a adopta, pentru a contribui cu ceva la schimbare. Toți cățeii au carnet de sănătate cu deparazitări și vaccinuri la zi, așadar sunt apți sa ajungă la tine acasă. Vino sa-i iei!!!”, este mesajul transmis de unul dintre voluntarii asociației.

Asociația Arche Noah Transilvania este singurul ONG din județul Alba care se implică în mod susținut, de peste 3 ani, în salvarea de la eutanasiere a câinilor abandonați pe străzile municipiului Alba Iulia și încearcă să le facă viața mai ușoară celor ajunși în ecarisaj prin vizite aproape zilnice, donații de hrană și cuști, plata adopțiilor la distanță, promovarea câinilor pentru adopție și găsirea unor stăpâni permanenți.

Asociația a înființat, exclusiv din fonduri proprii, un Centru de adopții pentru câinii fără stăpân. Acesta funcționează în localitatea Vințu de Jos, str. Lucian Blaga nr. 64. De la deschidere și până în prezent aici au fost găzduiți sute de câini abandonați în Alba Iulia, majoritatea dintre fiind adoptați ulterior în străinătate (Germania) dar și în județ și zonele limitrofe.

În imaginile de mai jos puteți vedea o parte dintre puiuții ce vor fi prezentați la Târgul de adopții. Mai multe poze si informații despre activitatea asociației puteți găsi accesând pagina de Facebook Arche Noah Transilvania.

[nggallery id=4517]

Publicitate

Curier Județean

Bărbat din Meteș cercetat de polițiști: A fost depistat la volan după mai multe păhărele. Ce indica aparatul etilotest

Publicat

în

Bărbat din Meteș cercetat de polițiști: A fost depistat la volan după mai multe păhărele. Ce indica aparatul etilotest

La data de 7 decembrie 2021, în jurul orei 17.20, polițiștii Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naționale si Europene au depistat un bărbat de 36 de ani, din comuna Meteș, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Valea Morii din Zlatna, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Electrica Furnizare Discount

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Citește mai mult

Curier Județean

O femeie din Câmpeni, cercetată pentru furt: I-ar fi furat telefonul unui bărbat beat, în timp ce se afla într-un bar

Publicat

în

O femeie din Câmpeni, cercetată pentru furt: I-ar fi furat telefonul unui bărbat beat, în timp ce se afla într-un bar

O femeie din Câmpeni este cercetată pentru furt. Ar fi profitat de starea de ebrietate în care se afla un cunoscut și i-ar fi sustras telefonul mobil. Polițiștii au găsit telefonul asupra ei și l-au restituit păgubitului.

La data de 7 decembrie 2021, polițiștii de siguranță publică din Câmpeni au identificat o femeie, de 49 de ani, din Câmpeni, imediat după ce ar fi sustras un telefon mobil.

În sarcina acesteia s-a reținut faptul că, în seara zilei de 7 decembrie 2021, în timp ce se afla într-un local public din Câmpeni, profitând de starea de ebrietate a unui bărbat, i-ar fi sustras, din buzunarul hainei, telefonul mobil.

Electrica Furnizare Discount

Telefonul mobil a fost recuperat și restituit păgubitului, iar față de femeie cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Expoziția aniversară “145 de ani de Cruce Roșie în România”, deschisă oficial la Alba Iulia: Sunt rememorate momente de răscruce din istoria ţării noastre

Publicat

în

Expoziția aniversară “145 de ani de Cruce Roșie în România”, deschisă oficial la Alba Iulia: Sunt rememorate momente de răscruce din istoria ţării noastre

Marți, 7 decembrie, la ora 11.00, preşedintele Filialei de Cruce Roşie a jud. Alba, dl. Gheorghe Ştef, şi directorul organizaţiei, dl. Adrian Ionel Duşa, au prezentat expoziţia fotografică aniversară “145 de ani de Cruce Roşie în România”.

La eveniment au participat, alături de angajaţi şi voluntari ai Crucii Roşii, şi reprezentanţi ai instituţiilor publice partenere, precum şi reprezentanţi ai Districtului Lions 124 România, cărora le adresăm sincere mulţumiri pentru că au dat curs invitaţiei noastre de a face o scurtă incursiune în istoria atât de bogată şi frumoasă a Crucii Roşii Române.

Astfel, am rememorat împreună momente de răscruce din istoria ţării noastre, în care curajul şi solidaritatea voluntarilor organizaţiei au adus alinare sutelor de mii de persoane aflate în suferinţă; Războiul de Independenţă, Războaiele Balcanice, Primul şi Al Doilea Război Mondial, epidemia de holeră şi cea de tifos exantematic, cutremurele din 1940 şi 1977 sau actuala pandemie de coronavirus sunt doar câteva dintre situaţiile de criză ilustrate de expoziţie, în care Crucea Roşie a mobilizat însemnate resurse umane şi materiale pentru asistarea persoanelor vulnerabile.

Electrica Furnizare Discount

De asemenea, au fost trecute în revistă şi acţiunile de promovare a sănătăţii şi creştere a capacităţii de intervenţie în situaţii de criză desfăşurate de Crucea Roşie pe timp de pace, participanţii la eveniment fiind purtaţi pe urmele concursului “Sanitarii pricepuţi” sau al cursului de “Infirmieră” (soră voluntară de Cruce Roşie), organizate de Crucea Roşie în mod continuu în România încă din anul 1962 şi respectiv 1877; campaniile de educaţie pentru sănătate, cursurile de pregătire pentru intervenţia în situaţii de dezastre, cursurile de Prim ajutor, serviciile medicale şi sociale ale Crucii Roşii sunt de asemenea ilustrate prin imagini din arhiva organizaţiei.

Toţi cei care doresc să vizioneze exponatele amplasate în faţa Muzeului Unirii din Alba Iulia o pot face până în data de 15 decembrie 2021, publicul având acces liber în zona expoziţiei.

„Crucea Roşie, nădejdea tuturor în timp de pace, ca şi în război, nu trebuie să piară. Cu toţii, de la mic la mare, să o sprijinim cu evlavie, cu însufleţire, cu nesfârşită dragoste”. (Regina Maria)

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare