FOTO, VIDEO| Furtună PUTERNICĂ la Alba Iulia: Gheață cât oul de porumbel, ghivece cu flori și acoperișuri luate de vânt

Municipiul Alba Iulia a fost lovit sâmbătă după amiază de o furtună scurtă și puternică. Gheața cât oul de porumbel a acoperit totul și mai multe acoperișuri au fost luate de vânt.

ELIT

Mai puțin de 15 de minute a durat ploaia ce s-a abătut asupra orașului.

Pe strada Vânătorilor zeci de jardiniere cu flori au fost luate de vânt și purtate pe stradă, iar în cartierul Ampoi 3, mai multe acoperișuri au fost luate de vânt.

Reamintim că meteorologii au emis un Cod Portocaliu de ploi torențiale, care intră în vigoare sâmbătă, la ora 15.00, și expiră duminică, la ora 2.00, acesta fiind valabil în Moldova, Transilvania, Maramureș, nordul Crișanei și, local, în Muntenia.

Fenomene vizate de meteorologi sunt: cantități de apă însemnate, grindină, intensificări puternice ale vântului, vijelii.

„În după-amiaza zilei de sâmbătă (13 iunie) și în prima parte a nopții de sâmbătă spre duminică (13/14 iunie), în Moldova, Transilvania, Maramureș, nordul Crișanei local în Muntenia și zonele de munte vor fi perioade cu averse torențiale, grindină de dimensiuni medii și mari, vijelii, intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 70…80 km/h) și frecvente descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp”, anunță Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...