Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO-VIDEO: „FESTIVAL DE ROMÂNIA” la Alba Iulia. „Cânt şi suflet românesc” în Cetate, în avanpremiera Zilei Naţionale. Sute de persoane, „încălzite” cu muzică populară şi uşoară

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

concerte 1 decembrie alba iulia53Agitaţia la Alba Iulia a început încă de duminică. Manifestările dedicate Zilei Naţionale a României au adunat sute de oameni în „Cealaltă Capitală”, veniţi să se bucure de ziua lor aici, unde în urmă cu 96 de ani s-a făurit Marea Unire. Festival de România a adus pe scena amenajată pe Latura de Vest a Cetăţii, duminică după-masa, o serie de artişti populari şi interpreţi de muzică uşoară care au încălzit sufletele românilor prezenţi.

În ciuda ploii de afară, cu mic cu mare, albaiulieni, şi nu numai, unii dotaţi cu umbrele,alţii ca nişte adevăraţi patrioţi purtând fularul tricolor la gât, s-au adunat duminică la scena din faţa Catedralei Reîntregirii, pentru a asita la spectacolele pregătite de organizatori.

concerte 1 decembrie alba iulia23Cum de la o astfel de sărbătoare nu poate lipsi muzica populară, începând cu ora 16.00, cei prezenţi s-au bucurat de un adevărat spectacol de cântece populare patriotice şi dansuri cu artişti locali, intitulat sugestiv  „Cânt şi suflet românesc”.

Îmbrăcaţi în straie de sărbătoare şi mândri că sunt români, aşa au evoluat pe scenă Ansamblul Folcloric al Judeţului Alba condus de Alexandru Pal, solişti: Nicolae Tuhuţ, Floricica Moga, Dorina Nariţa, Roxana Reche, Maria Filomon, Călin Haşa şi Ansamblul Folcloric „Floare de colţ” din Galda de Jos.

Nu a lipsit Hora Unirii de la spectacol. La final, cu toţii şi-au dat mână cu mână şi au încins, alături de cei prezenţi, o horă în faţa scenei.

Distracţia a continuat  apoi cu o serie de concerte de muzică uşoară. The Puzzles, Poarta 3, Day One Ricardo Caria & Decent Band şi Zadar au întreţinut atmosfera în Cetate.

 Festivalul de România continuă la Alba Iulia în această seară după următorul program:

20.00 – Concert „Muzica popoarelor Europei. Diplomație pe note” – Filarmonica de Stat a Republicii Moldova – Casa de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia

20.00 – Alba Carolina 300 – Latura de Vest a Cetății Alba Carolina

20.15 – Concert Iris și lansarea imnului suporterilor Echipei Naționale de Fotbal – Latura de Vest a Cetății Alba Carolina

21.00 – Târgul Centrelor locale ale Cercetașilor României – Sala de sport a Colegiului Tehnic „Apulum”

CITIŢI şi 1 DECEMBRIE la ALBA IULIA . PROGRAMUL COMPLET al evenimentelor organizate de Ziua Naţională a României, în “Cealaltă capitală”

[nggallery id=2705]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea