FOTO VIDEO| Doi studenți care își fac practica în Alba vor crea o mașină de Formula 1 de la zero, pentru o competiție în Anglia, între facultăți

Doi tineri români ne fac mândri peste hotare, cu ambiția și priceperea de care dau dovadă ca și studenți ai unei universități de prestigiu din Anglia.

Ioan Aurel Răduleț și Roman Turuta, doi tineri care în prezent își fac practica în Alba Iulia la un service auto, ne-au împărtășit proiectul final pe care ei, împreună cu restul colegilor lor din toate colțurile lumii, îl vor prezenta profesorilor și lumii întregi la finalul studiilor: o mașină de Formula 1, construită cu mâinile lor, de la zero!

ELIT

Contactați de ziarulunirea.ro, aceștia au povestit cu multă dragoste și pasiune despre sarcina monumentală pe care trebuie să o completeze.

„Acesta este proiectul nostru final, pentru anul 3. Suntem 50 de studenți în total, împărțiți pe grupe, iar fiecare a primit o sarcină anume la construirea mașinii. Ea a fost împărțită pe mai multe segmente tocmai ca și fiecare grupă să se poată concentra pe problemele sale specifice, cum ar fi motor, șasiu, dinamică”, ne-a spus Ioan Aurel Răduleț.

ADEZIUNE PLUS ALBA

În realizarea acestui obiectiv, Universitatea din Coventry, împreună cu sponsori și nume „grele” din industria automobilelor, cum ar fi BugattiTrust și Bosch, le-au pus la dispoziție materialele, profesorii și spațiul necesar pentru ca și acești tineri să își poată vedea visul construit „șurub cu șurub.”

Specializarea „motorsport engineering” la care cei doi români studiază este special concepută pentru a crea profesioniști în domeniul mașinilor rapide, iar competiția începe încă din băncile facultății.

„La finalul acestui proiect, mașina noastră va concura cu mașinile celor mai bune 100 de facultăți de inginerie din Europa, la competiția de la Silverstone, în Marea Britanie”, Roman Turuta a afirmat.

Pusă pe pista de curse împotriva proiectelor făcute de alte facultăți de prestigiu, studenții Universității din Coventry își vor putea arăta îndemânarea și priceperea numelor sonore ale marilor companii din domeniu, care vor fi prezente la competiție.

Acest proiect, spun ei, este un plus mare la CV-ul cu care aceștia vor pleca o dată cu încheierea facultății.

„În 2019, Universitatea din Coventry a obținut locul 15 din cele 100 câte au concurat, ceea ce este foarte bine pentru echipa noastră”, au apreciat cei doi.

Pe lângă materialele puse la dispoziție, studenții mai beneficiază și de un simulator auto de ultimă generație, făcut să recreeze toate condițiile de pe traseu în timp real.

Astfel de tineri serioși și pregătiți sunt, așa cum merită, ajutați de către Guvernul Britanic încă de la începerea cursurilor.

„Am fost ajutați cu o bursă de excelență academică, de 1500 de lire în primul an și mai putem lua și împrumuturi pe durata facultății ca să ne putem susține. Pe acestea, le putem plăti înapoi treptat, o dată ce vom câștiga mai mult de 25 000 de lire pe an.”, a spus unul dintre cei doi.

Această sumă nu va fi greu de „doborât” de către un absolvent al acestei specializări, după spusele lor. În prezent, un ucenic care încă este în facultate poate câștiga și 18 000 de lire pe an, în timp ce, după obținerea diplomei, un inginer în acest domeniu poate câștiga între 30 000 și 40 000 de lire pe an.

Ioan Aurel Răduleț, originar din Sibiu și absolvent al Seminarului Teologic Ortodox din Alba Iulia și Roman Turuta, din Dumbrăvița, Republica Moldova, ne-au povestit și despre atitudinea pozitivă cu care absolvenții de liceu români sunt primiți în Marea Britanie.

„Universitățile de aici tot timpul au apreciat pregătirea din liceu pe care noi românii o primim, mai ales la matematică și fizică”, Ioan Aurel Răduleț a apreciat.

Cei doi tineri au planuri mari și după terminarea facultății. Aceștia doresc să lucreze în domeniu pentru câțiva ani, ca mai apoi să își deschidă propriile lor firme în țară.

Tinerilor pricepuți ca și Ioan Aurel Răduleț și Roman Turuta, care ne reprezintă cu mândrie țara peste hotare prin seriozitatea și realizările lor, le dorim mult succes în continuare!

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Cum vor funcționa clasele terminale în școlile din scenariul ROȘU. Percizări de la Ministerul Educației

Prevederile referitoare la posibilitatea prezenței fizice în toate clasele, în toate școlile, indiferent de scenariu, cu excepția carantinei și funcționarea… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Orașul Abrud SCAPĂ de restricții. Incidența de infectare a scăzut sub 1,5/1000 de locuitori

Datorită scăderii incidenței cazurilor de coronavirus sub 1.5 la mie, orașul Abrud scapă de restricțiile impuse prevenirii răspândirii noului coronavirus,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

VIDEO| PERCHEZIȚII în Alba și alte județe din țară într-un dosar cu acuzaţii de fals de monedă: Cum opera gruparea infracţională

Ofițerii BCCO Piteşti au efectuat marţi, 12 ianuarie, mai multe percheziţii domiciliare, în judeţele Alba, Sibiu, Arad şi Bacău, într-un… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL: Starea de alertă, PRELUNGITĂ cu încă 30 de zile: Măsurile și restricțiile care vor trebui respectate

Prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă, începând de miercuri, 13 ianuarie a fost aprobată de către Guvernul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL| 3.697 cazuri noi de coronavirus în România. Bilanțul total ajunge la 676.968 de îmbolnăviri

Marți, 12 ianuarie 2021, Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de COVID-19 în România. Până… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Comuna Stremț în scenariul ROȘU, Ocna Mureș, Cetatea de Baltă și Sântimbru în scenariul GALBEN. Măsuri pentru următoarele 14 zile stabilite de CJSU Alba

În urma ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, s-a dispus menținerea în scenariul roșu a localității Stremț și în… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro