Doi tineri români ne fac mândri peste hotare, cu ambiția și priceperea de care dau dovadă ca și studenți ai unei universități de prestigiu din Anglia.
„Acesta este proiectul nostru final, pentru anul 3. Suntem 50 de studenți în total, împărțiți pe grupe, iar fiecare a primit o sarcină anume la construirea mașinii. Ea a fost împărțită pe mai multe segmente tocmai ca și fiecare grupă să se poată concentra pe problemele sale specifice, cum ar fi motor, șasiu, dinamică”, ne-a spus Ioan Aurel Răduleț.
În realizarea acestui obiectiv, Universitatea din Coventry, împreună cu sponsori și nume „grele” din industria automobilelor, cum ar fi BugattiTrust și Bosch, le-au pus la dispoziție materialele, profesorii și spațiul necesar pentru ca și acești tineri să își poată vedea visul construit „șurub cu șurub.”
Specializarea „motorsport engineering” la care cei doi români studiază este special concepută pentru a crea profesioniști în domeniul mașinilor rapide, iar competiția începe încă din băncile facultății.
Pusă pe pista de curse împotriva proiectelor făcute de alte facultăți de prestigiu, studenții Universității din Coventry își vor putea arăta îndemânarea și priceperea numelor sonore ale marilor companii din domeniu, care vor fi prezente la competiție.
Acest proiect, spun ei, este un plus mare la CV-ul cu care aceștia vor pleca o dată cu încheierea facultății.
„În 2019, Universitatea din Coventry a obținut locul 15 din cele 100 câte au concurat, ceea ce este foarte bine pentru echipa noastră”, au apreciat cei doi.
Astfel de tineri serioși și pregătiți sunt, așa cum merită, ajutați de către Guvernul Britanic încă de la începerea cursurilor.
„Am fost ajutați cu o bursă de excelență academică, de 1500 de lire în primul an și mai putem lua și împrumuturi pe durata facultății ca să ne putem susține. Pe acestea, le putem plăti înapoi treptat, o dată ce vom câștiga mai mult de 25 000 de lire pe an.”, a spus unul dintre cei doi.
Ioan Aurel Răduleț, originar din Sibiu și absolvent al Seminarului Teologic Ortodox din Alba Iulia și Roman Turuta, din Dumbrăvița, Republica Moldova, ne-au povestit și despre atitudinea pozitivă cu care absolvenții de liceu români sunt primiți în Marea Britanie.
Cei doi tineri au planuri mari și după terminarea facultății. Aceștia doresc să lucreze în domeniu pentru câțiva ani, ca mai apoi să își deschidă propriile lor firme în țară.
Tinerilor pricepuți ca și Ioan Aurel Răduleț și Roman Turuta, care ne reprezintă cu mândrie țara peste hotare prin seriozitatea și realizările lor, le dorim mult succes în continuare!