Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Doi studenți care își fac practica în Alba vor crea o mașină de Formula 1 de la zero, pentru o competiție în Anglia, între facultăți

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Doi tineri români ne fac mândri peste hotare, cu ambiția și priceperea de care dau dovadă ca și studenți ai unei universități de prestigiu din Anglia.

Ioan Aurel Răduleț și Roman Turuta, doi tineri care în prezent își fac practica în Alba Iulia la un service auto, ne-au împărtășit proiectul final pe care ei, împreună cu restul colegilor lor din toate colțurile lumii, îl vor prezenta profesorilor și lumii întregi la finalul studiilor: o mașină de Formula 1, construită cu mâinile lor, de la zero!

Contactați de ziarulunirea.ro, aceștia au povestit cu multă dragoste și pasiune despre sarcina monumentală pe care trebuie să o completeze.

„Acesta este proiectul nostru final, pentru anul 3. Suntem 50 de studenți în total, împărțiți pe grupe, iar fiecare a primit o sarcină anume la construirea mașinii. Ea a fost împărțită pe mai multe segmente tocmai ca și fiecare grupă să se poată concentra pe problemele sale specifice, cum ar fi motor, șasiu, dinamică”, ne-a spus Ioan Aurel Răduleț.

YouTube video

În realizarea acestui obiectiv, Universitatea din Coventry, împreună cu sponsori și nume „grele” din industria automobilelor, cum ar fi BugattiTrust și Bosch, le-au pus la dispoziție materialele, profesorii și spațiul necesar pentru ca și acești tineri să își poată vedea visul construit „șurub cu șurub.”

Specializarea „motorsport engineering” la care cei doi români studiază este special concepută pentru a crea profesioniști în domeniul mașinilor rapide, iar competiția începe încă din băncile facultății.

„La finalul acestui proiect, mașina noastră va concura cu mașinile celor mai bune 100 de facultăți de inginerie din Europa, la competiția de la Silverstone, în Marea Britanie”, Roman Turuta a afirmat.

Pusă pe pista de curse împotriva proiectelor făcute de alte facultăți de prestigiu, studenții Universității din Coventry își vor putea arăta îndemânarea și priceperea numelor sonore ale marilor companii din domeniu, care vor fi prezente la competiție.

Acest proiect, spun ei, este un plus mare la CV-ul cu care aceștia vor pleca o dată cu încheierea facultății.

„În 2019, Universitatea din Coventry a obținut locul 15 din cele 100 câte au concurat, ceea ce este foarte bine pentru echipa noastră”, au apreciat cei doi.

Pe lângă materialele puse la dispoziție, studenții mai beneficiază și de un simulator auto de ultimă generație, făcut să recreeze toate condițiile de pe traseu în timp real.

Astfel de tineri serioși și pregătiți sunt, așa cum merită, ajutați de către Guvernul Britanic încă de la începerea cursurilor.

„Am fost ajutați cu o bursă de excelență academică, de 1500 de lire în primul an și mai putem lua și împrumuturi pe durata facultății ca să ne putem susține. Pe acestea, le putem plăti înapoi treptat, o dată ce vom câștiga mai mult de 25 000 de lire pe an.”, a spus unul dintre cei doi.

Această sumă nu va fi greu de „doborât” de către un absolvent al acestei specializări, după spusele lor. În prezent, un ucenic care încă este în facultate poate câștiga și 18 000 de lire pe an, în timp ce, după obținerea diplomei, un inginer în acest domeniu poate câștiga între 30 000 și 40 000 de lire pe an.

Ioan Aurel Răduleț, originar din Sibiu și absolvent al Seminarului Teologic Ortodox din Alba Iulia și Roman Turuta, din Dumbrăvița, Republica Moldova, ne-au povestit și despre atitudinea pozitivă cu care absolvenții de liceu români sunt primiți în Marea Britanie.

„Universitățile de aici tot timpul au apreciat pregătirea din liceu pe care noi românii o primim, mai ales la matematică și fizică”, Ioan Aurel Răduleț a apreciat.

Cei doi tineri au planuri mari și după terminarea facultății. Aceștia doresc să lucreze în domeniu pentru câțiva ani, ca mai apoi să își deschidă propriile lor firme în țară.

Tinerilor pricepuți ca și Ioan Aurel Răduleț și Roman Turuta, care ne reprezintă cu mândrie țara peste hotare prin seriozitatea și realizările lor, le dorim mult succes în continuare!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea