Rămâi conectat

Ştirea zilei

Foto/video: Distracție pentru toată lumea la „Ziua Minerului 2019” de la Abrud

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La sfârșitul săptămânii trecute, stadionul Cuprirom a găzduit „Ziua Minerului 2019”, eveniment filmat pentru Televiziunea Română și organizat de către Cupru Min S.A. Abrud, companie ce deține dreptul de exploatare pentru circa 60% din rezervele naturale de cupru ale României și este în subordinea Ministerului Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri.

Tradițional, petrecerea a debutat în jurul orei 14 cu „Imnul Minerilor” interpretat de către Ansamblul „Țarina” Cupru Min, apoi a continuat cu un program folcloric susținut de către numeroși tineri moți acompaniați de Grupul „Dor”, urmați de mai mulți artiști locali: ansamblurile „Brădeana” și „Țarina”, Mirela Mănescu, Nicolae Tuhuț, formația „Țara Moților” și alții.

YouTube video

Seara, după ora 18, spectacolul folcloric a fost susținut de către renumiți interpreți de muzică populară invitați din alte părți: Sebastian Stan, Carmen Ștrețco, Adina Roșca & Doinaș, Crina Prața, Adriana Irimieș, Ioan Bocșa, Veta Biriș, Sergiu Cipariu, Ovidiu Olari, frații Chindriș, acompaniați de orchestra profesionistă „Cunună Transilvană” din Cluj Napoca.

De asemenea, un moment emoționant al serii a fost sărbătorirea renumitei artiste Veta Biriș cu ocazia împlinirii, în această lună, a 50 de ani de carieră și a 70 de ani de viață, ocazie cu care a fost rostită și o rugăciune către Sfânta Mare Muceniță Varvara, ocrotitoarea minerilor.

YouTube video

YouTube video

Programul serii a fost dedicat tinerilor, care au cântat și au dansat alături de DJ Jamaica, Claudia Pavel, Mellina și James Aki, evenimentul de la Abrud încheindu-se în jurul orei 23, cu un impresionant foc de artificii.

Cupru Min S.A. Abrud este unicul producător din România care are ca principal obiect de activitate extracția de minereuri neferoase, prepararea minereurilor cuprifere și valorificarea concentratului cupros și a metalelor prețioase. Cupru Min avea la sfârșitul anului trecut 572 de angajați, iar pentru acest eveniment conducerea societății a invitat să petreacă împreună pe actualii și foștii salariați ai societății.

 Ovidiu CULDA

[nggallery id=7361]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanțe remarcabile ale elevilor de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” Alba Iulia: Șapte premii la etapa națională a Olimpiadei de Limbi clasice – Greaca Veche, Latină

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanțe remarcabile ale elevilor de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” Alba Iulia: Șapte premii la etapa națională a Olimpiadei de Limbi clasice – Greaca Veche, Latină La etapa națională a Olimpiadei de Limbi clasice: Greacă Veche, Latină, desfășurată în perioada 25 – 28 aprilie a.c., la Timișoara, cei nouă elevi ai Seminarului Teologic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea