Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO/ VIDEO: ”Descoperă ROwMANIA” 2016, la a IV-a ediție de la Alba Iulia – Echipa Sendy Club a câștigat competiția

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Distracție în natură alături de prieteni, apă, sport, soare – acestea sunt ingredientele care au compus încă o zi de neuitat pentru albaiulienii prezenți sâmbătă pe malul Mureșului, la Partoș, pentru a concura sau doar a asista la la concursul de canotci din cadrul celei de-a patra ediții a evenimentului ”Descoperă ROwMANIA”.

rowmania015Ca în fiecare an, totul s-a desfășurat în compania marelui campion Ivan Patzaichin. Echipa câștigătoare a fost Sendy Club care va reprezenta Alba Iulia în finala națională care se va desfăşura pe data de 28 august 2016, la Tulcea.

La start s-au aliniat echipele: ISU Alba, Rotary Team, STP Alba, Framm`s, Maramureş, Star Assembly, Europenii, Maris, Piraţii din Oarda, Crucea Roşie, Crysopolis, Tritonii, Somalia, Mid`s Team, Water Polo, Wolf Pack, Racheta, Allianz Ţiriac, Sendy Club, Partoş Jr., Ancău.

Competiţia s-a desfăşurat în şapte serii de câte trei, cu etapa semifinală şi finala.

Distanța pe care s-a vâslit a fost de 200 de metri, culoarele fiind delimitate prin balize. Pe toată durata evenimentului, pe o porțiune a Mureșului, participanții care s-au înscris în concurs sau alți amatori, au putut să vâslească gratuit în canotci și ambarcațiuni puse la dispoziție de organizatori, iar concurenții au primit tricouri personalizate.

rowmania002

Reamintim că obiectivul campaniei este să reapropie oamenii de natură și să-i reconecteze la aceasta, având ca instrument canotcile, ca activitate vâslitul, ca main drive – competiția și ca inspirație – mișcarea Rowmania și inițiatorul acesteia, Ivan Patzaichin. Rolul acestui eveniment este şi acela de a crea coeziune în comunitatea locală, prin punerea în valoare a unui spațiu public de socializare şi prin asigurarea unor activități de agrement și oportunități de activități conexe.

Nu în ultimul rând, este un proiect inspiraţional, avându-l în centru pe Ivan Patzaichin, al cărui obiectiv este promovarea mişcării în aer liber, în ambarcaţiuni cu vâsle, pentru o mai bună înţelegere a naturii.

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Alba Iulia și Asociația “Ivan Patzaichin – Mila 23“.

[nggallery id=2483]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea