Rămâi conectat

Actualitate

Foto/ Video: Demonstraţie de forţă şi disciplină oferită de Garda Romană a Legiunii a XIII-a Gemina

Dragoş Suciu

Publicat

în

Pentru a treia oară în acest an, Garda Romană a Legiunii a XIII-a Gemina a fost prezentă în faţa albaiulienilor şi nu numai pentru o demonstraţie de forţă. De această dată spectacolul oferit a fost o surpriză cu ocazia unui concert de chitară clasică în scop caritabil organizat de Clubul Rotary Alba Iulia Civitas Solis.

Albaiulienii, turiştii, membrii clubului Rotary şi câţiva străini aflaţi în oraş cu ocazia unui simpozion au putut urmări defilarea, disciplina şi spiritul de luptă al soldaţilor din Legiunea a XIII-a Gemina. Această surpriză a fost din partea soldaţilor şi a venit ca şi o mulţumire faţă de cei care au participat la concertul de chitară clasică în scopul strângerii de fonduri pentru echiparea unui membru al Gărzii Romane din Alba Iulia numit Cornicerul.

Cu toate că demonstraţia nu a fost anunţată a fost urmărită de peste 100 de persoane care se aflau întâmplător în Piaţa Cetăţii Alba Carolina.

Garda Romană de la Apulum (Legiunea a XIII-a Gemina) reprezintă un brand turistic al Muzeului Naţional al Unirii şi implicit al Cetăţii Alba Carolina, fiind înfiinţată ca urmare a câştigării, în anul 2012, de către muzeu a proiectului “Ţinutele Istoriei II”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea