Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO| Cum arată bazinul acoperit de înot de la Blaj. Investiția de 1 milion de euro este gata de inaugurare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Cum arată bazinul acoperit de înot de la Blaj. Investiția de 1 milion de euro este gata de inaugurare

Bazinul acoperit de înot de la Blaj, investiție proprie a Primăriei municipiului Blaj, în valoare de 1.000.000 de euro, este gata de inaugurare. Obiectivul completează fericit zona bazei de agrement din oraș și este gata de inaugurarea anunțată de edilul Gheorghe Valentin Rotar pentru data de 14 februarie. Ieri, la fața locului, echipele de curățenie lucrau la îndeplinirea standardelor de „lună și bec”.

Înăuntru, cald și bine. De la recepție, utilizatorii vor fi îndrumați spre vestiarele din care accesul spre bazin se face doar prin zona de dușuri. Potrivit primarului, în primele câteva luni va exista o persoană care se va asigura că toată lumea respectă regula de bun simț, cea de a te spăla înainte de a intra în bazin. Suprafața de plajă cât și activitatea de înot vor fi supravegheate de 2 salvamari, de altfel, obiectivul nu este unul destinat agrementului ci strict înotului.

Instructorii privați vor putea desfășura aici cursuri de inițiere fără plata unei taxe suplimentare. „Am avut o discuție cu cei de la Alba Iulia, au venit aici, și le-am promis că le voi pune la dispoziție culoarele marginale pentru a-și desfășura orele”, a precizat edilul care ne-a mărturisit că a „negociat” chiar și prețuri cât mai accesibile pentru viitorii clienți ai acestor instructori dat fiind faptul că municipalitatea nu le percepe nicio taxă înafara biletelor de intrare.

Gheorghe Valentin Rotar promite și că, din septembrie, toți elevii de clasele I și II, care doresc să învețe să înoate, vor beneficia de ore gratuite, în baza unui program stabilit cu unitățile de învățământ. Pe timpul desfășurării acestor ore bazinul nu va fi disponibil pentru public, pentru buna desfășurare a instructajului. De altfel, obiectivul are o capacitate ideală de maximum 70 de persoane. Programul de funcționare va fi de la ora 7.00 la ora 20.00, cu posibilitate de prelungire în funcție de solicitări. Între ore 12.00 și 14.00 activitatea se întrerupe pentru pauza de igienizare.

YouTube video

Echipamentul obligatoriu prevede costume de baie pentru femei și slip, nu șort, pentru bărbați, cei cu părul mai lung de 3 cm, indiferent de sex, trebuie să poarte cască.

În ceea ce privește tarifele de intrare, copiii până la 6 ani vor avea acces gratuit, cei între 6 și 14 ani vor plăti 10 lei pe oră iar de la 14 ani în sus, 20 de lei pe oră. Va exista și un abonament, de 150 de lei pe lună, indiferent de numărul de intrări. Pe perioada verii, cât timp baza de agrement de lângă obiectiv este funcțională, activitatea la bazinul acoperit de înot se suspendă. Potrivit edilului, bazinul din aer liber, de 50 de metri, va fi amenajat și cu câteva culoare de înot pentru continuitatea activității celor care desfășoară ore de inițiere.

„Acest bazin era unul dintre elementele absolut obligatorii pentru nivelul actual al orașului. Nu putem vorbi de un oraș civilizat fără un bazin de înot”, a mai declarat primarul Blajului.

[nggallery id=7685]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea