Ziarul Unirea

FOTO-VIDEO: CONTESTAŢII cu DUIUMUL la FISC. Mii de oameni au primit de la ANAF decizii inexplicabile de impunere pentru plata CASS. Vezi CAZURI şi CE SPUN cei de la Finanţe

Mii de oameni se plâng că au primit acasă, prin poştă, decizii inexplicabile de impunere pentru plata CASS de la ANAF. Au format cozi la ghişeele de la Finanţe pentru a cere explicaţii, iar contestaţiile au fost cu duiumul. Spre exemplu, în judeţul Alba au fost distribuite prin poştă la locuitori mai bine de 40.000 de astfel de somaţii de plată, cele mai multe fiind în Alba Iulia, peste 16.000 de decizii de impunere. Majoritatea, fie cei care au lucrat în armată, casnici, ori cei cu conturi bancare care au avut venituri din dobânzi, chiar şi cei fără venituri care au luat bani pentru fier vechi sau cei care au conturi deschise în bănci pentru alocaţiile copiilor, au explicat că suma de pe somaţia primită este de 468 lei şi s-ar referi la venituri din investiţii pentru care se percep contribuţii la asigurările de sănătate, însă nu înţeleg nimic. Cei de la Finanţe spun că nu există excepţie de la plata datoriilor specificate în somaţii şi că singura modalitate la ora actuală este depunerea de contestaţii, în termen de 30 de zile de la primirea somaţiei.

contestatii la FISC pentru somatii de plata de la ANAF01*Decizii de impunere anuală pentru stabilirea CASS pentru militari

ELIT

Unul dintre cazurile întâlnite marţi, la coada ce se formase la ghişeul Finanţelor din Alba, este al unui pensionar, fost angajat la Unitatea Militară de Aviaţie 01930, care spune că i-a venit în poştă o decizie de impunere anuală pentru stabilirea CASS cum că ar trebui să plătească 468 de lei şi nu îşi explică motivul, deoarece în 2012 era angajat şi plătea asigurarea de sănătate. Domnul Davidaş consideră că e o anomalie şi speră să se reglementeze cât mai repede problema.

*Somaţie de plată la ANAF, pentru venituri obţinute din dobânzi de la conturi bancare

contestatii la FISC pentru somatii de plata de la ANAF03Un alt caz „bizar”, putem spune, este cel al doamnei Silvia Mătrăiescu din Alba Iulia, căreia i-ar fi venit somaţie de plată pentru că a realizat „un profit” din dobânzi la un cont deschis în bancă, în anul 2012. Deşi este casnică şi nu are niciun venit, totuşi ar avea de plată, contribuţie la CASS, 468 de lei, sumă inexplicabilă pentru dânsa, care susţine că nu ar avea cum să fie atât, având în vedere că la vremea respectivă avea doar 300 de lei în cont. „Nemulţumirea mea este că nu am venitul atât cât mi-a socotit pe fiecare lună. Mi-a pus venit 80 de milioane pe an şi eu nu am atât. Să-mi calculeze pe ce am luat eu, nu pe suma pe care nu am primit-o. Eu nu lucrez, sunt casnică, nu am de unde da banii ăştia. M-a găsit cu contul deschis în bancă şi ce am luat dobândă. Sunt coasigurat cu soţul. Eu nu am lucrat nicăieri, nu am beneficiat de niciun venit. Nu e corectă legea asta”, a declarat Silvia Mătrăiescu.

ADEZIUNE PLUS ALBA

*A luat bani pentru fier vechi şi s-a trezit cu somaţie de plată pentru CASS de la ANAF

O altă doamnă fără venituri, casnică, se numără printre cei „loviţi” de ANAF. Este vorba despre Maria Teodorescu care ne povesteşte că s-a „trezit cu un cadou de Anul Nou” în poştă de la ANAF. „Am primit o hârtie pentru anul 2012 şi nu ştiu de ce, pentru că eu nu lucrez niciunde, sunt casnică, bolnavă şi trăiesc din pensia părinţilor mei”, spune Maria. Totodată, aceasta îşi aminteşte că a dus fier vechi „ce a avut prin casă, prin curte” şi vrea să se lămurească dacă banii primiţi pe fierul vechi au legătură cu somaţia. Iar angajaţii de la ghişeu au lămurit-o, spunându-i clar că pentru fier vechi i-a venit somaţia de plată, însă nu îşi explică de ce totuşi suma de 468 de lei, când ea a dus fier „poate de 80 de lei într-o lună”. „Nu m-am dus zilnic cu fier vechi, deci nu îmi explic suma asta. Am rămas uimită”, spune Maria Teodorescu din cartierul Partoş, Alba Iulia.

Sunt şi cazuri în care persoanele casnice îşi plătesc contribuţia la CASS pentru eventuale probleme de sănătate. Spre exemplu, tot la coadă la ghişeul de la Finanţe, se afla o doamnă care a povestit că i-a venit o decizie de impunere anuală fiind obligată să plătească suma de 425 de lei pentru anul 2012 la CASS, deşi ea a plătit această sumă la momentul respectiv, având chitanţa doveditoare. Nici aceasta nu îşi explică somaţia şi a depus contestaţie.

contestatii la FISC pentru somatii de plata de la ANAF08*Plecată din România de mai bine de 20 de ani, s-a trezit cu somaţie de la ANAF pentru un cupon depus la PECO pentru care nu a primit nici măcar 1 leu!

În „tsunami-ul” de contestaţii de la AJFP Alba s-a aflat şi o nemulţumire exprimată de o doamnă plecată în Italia de mai bine de 20 de ani. Aflată în vizită de sărbători la părinţi, Mihaela Cergădean din Galtiu spune că „s-a trezit” în poştă cu o somaţie de plată de la ANAF de 468 de lei, pe care nu şi-o explică nicidecum, având în vedere faptul că ea a devenit între timp cetăţean italian şi toate contribuţiile şi le plăteşte acolo, în Italia. A fost lămurită de angajaţii AJFP Alba, care i-au spus că somaţia de plată i-ar fi venit pentru un cupon depus în anul 1995 la PECO. „Sunt în vizită la părinţi şi m-am trezit astăzi cu această somaţie de plată de la ANAF. Nu am nicio afacere. Ce noroc că sunt aici. Sâmbătă plec în Italia, că de luni încep serviciul. Părinţii mei sunt bătrâni, dacă vedeau aşa ceva se speriau. Nu am niciun venit, nicio afacere în România. Din 95 sunt în Italia. Am cetăţenie italiană şi acolo plătesc toate taxele, aici vin doar în vizită. Nu ştiu ce mi-a venit. O sumă de 468 de lei, dar de plătit, nu plătesc. Voi face contestaţie”, a declarat Mihaela Cergădean din Galtiu, care a venit să-şi petreacă Crăciunul cu părinţii, după 7 ani.

*Explicaţii de la AJFP Alba

Potrivit purtătorului de cuvânt al AJFP Alba, ec. Iulia Mireştean, „la nivelul judeţului Alba au fost emise aproape 48.000 de decizii de impunere pentru contribuţii de asigurări de sănătate. În municipiul Alba Iulia sunt puţin peste 16.000 de decizii. Acestea nu au fost emise salariaţilor sau pensionarilor cu pensii mai mici de 740 de lei, care prin lege sunt asiguraţi şi li se reţine CASS la locul de muncă sau prin pensie. Au fost emise pentru categorii de venituri prevăzute la art. 296 din Legea 571 – Codul de procedură fiscală. Aceste venituri sunt de tipul: investiţii financiare – pentru dobânzile bancare sau dividende acordate de SIF-uri. Chiar dacă SIF-urile nu comunică de obicei sumele nici personalor în cauză, le aduc la cunoştinţa organelor fiscale teritoriale. S-au mai emis decizii pentru premii şi câştiguri la jocuri de noroc, care sunt declarate de organizatori la Fisc. Mai pot fi alte surse, cum ar fi alte activităţi ocazionale desfăşurate de contribuabili. Categoriile vulnerabile care am înţeles că au primit astfel de decizii, în judeţ, identificate de instituţia noastră, sunt tineri aflaţi la studii, până la vârsta de 25 de ani sau chiar sub 18 ani, unele categorii speciale cum sunt militarii, ale căror salarii nu se comunică la organul fiscal; se adaugă cei ce au obţinut dividende şi cei cu sume foarte mici, pensionari sau persoane fără venituri. Aceste categorii de persoane, care se consideră nedreptăţite, dar şi cei în cazul cărora organele fiscale nu au avut posibilitatea să-i identifice, cum sunt militarii, ei nefiind în baza de date a Finanţelor, pot face contestaţii în termen de 30 de zile de la primirea deciziei, în baza articolului 205 din Ordonanţa 92/2003, republicată, Codul de procedură fiscală. Ei trebuie să ataşeze decizia şi să precizeze motivele pentru care contestă impunerea. Am fost şi noi sesizaţi, începând de ieri (n.r. luni, 5 ianuarie), în legătură cu aceste decizii… În cazul contractelor de prestări servicii, acestea nu trebuia să se regăsească pe liste deciziilor de impunere. Este posibil ca societăţile în cauză să nu fi bifat, la depunerea declaraţiei, categoria de venit corespunzătoare contractului de prestări servicii, să fi bifat „alte surse”. Mai trebuie precizat că deciziile nu s-au calculat şi nu s-au emis aici, la AJFP Alba. De aici datele s-au trimis la Unitatea de imprimerie rapidă, care are sediul la Rm. Vâlcea. A fost transmisă baza de date, pe baza declaraţiilor contribuabililor şi ale societăţilor. Desigur că toate cazurile sesizate de contribuabili au fost transmise la ANAF şi aşteptăm un răspuns.

Suma de 468 de lei, care apare în unele decizii, rezultă în baza procedurii de calcul a acestei contribuţii, reglementată printr-un ordin emis în august 2013. Din anul 2012 am preluat baza de date de la CAS Alba şi cine nu a obţinut venituri în acest an la nivelul salariului minim pe economie, ci doar venituri ocazionale, procedura prevede că suma se reîntregeşte la 700 de lei venitul lunar, cât a fost salariul minim pe economie în 2012; aplicat la întreg anul se calculează un venit de 8.400 de lei. Apoi, aplicând procentul de 5,5 la sută, cât este CASS, se obţine suma de 468 de lei, pentru întreg anul. Prin urmare, aşa cum am spus, cei nemulţumiţi, în baza art. 205 din Ordonanţa 92/2003 pot să depună o contestaţie în termen de 30 de zile de la primirea plicului. Sperăm să avem răspunsuri pozitive de la ANAF şi vă vom informa pentru a anunţa contribuabilii”.

*Statul câştigă sau pierde?

Aplicând astfel de măsuri, nu putem să nu ne întrebăm dacă, la urma urmei, va câştiga ceva statul din toată această… afacere, ori va pierde? Noi spunem că e foarte mare probabilitatea ca măsura fiscală să se lase cu pierderi. De ce? Pentru că: *părinţii nu le vor mai deschide conturi la bănci copiilor, pentru alocaţiile de stat primite… tot de la stat, la care se aplică CASS; asta deşi copiii sunt co-asiguraţi, dar e limpede că statul dă cu o mână şi ia cu două…; *cei ce mai au în conturi bani obţinuţi din dividende vor renunţa la acţiunile deţinute la SIF-uri, care nu s-au dovedit a fi prea profitabile, dimpotrivă…; *românii îşi vor retrage banii depuşi în cont, la bănci, pentru că la dobânda obţinută se aplică CASS; îşi vor păstra economiile la saltea, conduşi după principiul că „ce-i în mână nu-i minciună”. Până la urmă, inventiv cum e românul, se va găsi cu siguranţă o modalitate de a ocoli evidenţele fiscale. E posibil ca munca la negru să înflorească şi astfel toate eforturile statului de diminuare a acestui fenomen se vor dovedi zadarnice.

*Costuri uriaşe pentru o măsură aberantă

Un simplu calcul ne demonstrează că pentru cele 48.000 de decizii care au fost trimise prin poştă, în judeţul nostru, cu confirmare de primire, Fiscul a cheltuit 288.000 de lei, adică aproape 65.000 de euro. Cheltuielile au fost făcute, acum se aşteaptă colectarea… Dar în locul ei Fiscul se va alege cu un val de contestaţii venite din partea contribuabililor care s-au trezit datornici peste noapte. Şi trebuie să mai spunem un lucru. Ce este de fapt descentralizarea? O reală centralizare. Adică dacă ai o problemă, acum apelezi la factorii de decizie de la Broşav, apoi la cei de la Bucureşti. Până acum, noi, cei din judeţ, reclamam o problemă doar la Bucureşti… Prin urmare, unde-i descentralizarea?

 Alexandra MATEŞ, Adriana DURIGĂ

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325

Te-ar putea interesa și:

OFICIAL| 3.697 cazuri noi de coronavirus în România. Bilanțul total ajunge la 676.968 de îmbolnăviri

Marți, 12 ianuarie 2021, Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de COVID-19 în România. Până… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

12 aprilie: Ziua Mondială a Aviaţiei şi Ziua Cosmonauticii. Povestea primului om care a ajuns în spațiu

La data de 12 aprilie 1961, Iurie Gagarin a devenit primul om, din întreaga lume, care a ajuns in spațiu,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL: Starea de alertă, PRELUNGITĂ cu încă 30 de zile: Măsurile și restricțiile care vor trebui respectate

Prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă, începând de miercuri, 13 ianuarie a fost aprobată de către Guvernul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Comuna Stremț în scenariul ROȘU, Ocna Mureș, Cetatea de Baltă și Sântimbru în scenariul GALBEN. Măsuri pentru următoarele 14 zile stabilite de CJSU Alba

În urma ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, s-a dispus menținerea în scenariul roșu a localității Stremț și în… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Alba Iulia REVINE la SCENARIUL ROȘU. Incidența de infectare a ajuns la 3 cazuri/1000 de locuitori

Deși carantinarea Municipiului Alba Iulia a „dat roade” în ceea ce privește scăderea numărului de persoane infectate, orașul nostru a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Orașul Abrud SCAPĂ de restricții. Incidența de infectare a scăzut sub 1,5/1000 de locuitori

Datorită scăderii incidenței cazurilor de coronavirus sub 1.5 la mie, orașul Abrud scapă de restricțiile impuse prevenirii răspândirii noului coronavirus,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

43 Comentarii

Gheo 6 ianuarie 2015 at 19:32

si atunci doctorul popescu ,georgescu,ionescu, de ce mai incaseaza taxa pe anestezie, pe crestatura , pe curatire ,pe prostie etc ….? oare voi platiti personalul medical sau praduiti banii contribuabililor !… ioane, gheorghe ,niculae mana pe bate si pe ei pe mama lor !!!

Gheo 6 ianuarie 2015 at 19:40

Pai cum credeti ca face ANAF-ul planul si dnul Ponta raporteaza cresterea economica (inexistenta)? Cu artificii de genul asta. impunand la salariul minim pe economie studenti cu venituri de 12 lei si pensionari, care platesc CASS la pensie. Si dupa aia, ups ne pare rau. Am ajuns mai rau ca vremea lui Ceasca, nu conteaza ce se produce, daca se raporteaza planul 150% la hectar, e totul bine.

M 6 ianuarie 2015 at 19:50

Persoana care a luat acesta hotarare de a trimite impunerile trebuie sa isi prezinte demisia, fara discutie.

Eu pentru 12 lei, adica 1 leu in fiecare luna pe anul 2012 trebuie sa platesc la stat 468 de lei.

Ce a fost in mintea persoanei care a incuviintat emiterea acestor decizii?

Marius 6 ianuarie 2015 at 20:00

Din moment ce eu lucrez in Italia si platesc taxele acolo la fel si sanatatea de ce mama Dracu sa mai platesc si in romanaia,Venivar DNA-ul in control!

M 6 ianuarie 2015 at 20:00

SA RETINEM: daca ai venituri si din alte surse (un salar pentru care ti se retine CASS, o pensie, etc) , legea spune ca nu ti se retine CASS la salariul minim pe tara, ci strict la acel venit obtinut- de ex dobanda de la banca. Deci in contestatie atasati adeverinta ca sunteti salariat, pensionar, etc.
Bancile au obligatia comunicarii catre ANAF a orice cere acesta, prin lege, nati-o franta ca nu suneti in Elvetia!
In rest, clar, e o mare mizerie impunerea unui copil de 6 ani pentru ca mami si tati ii tin alocatia in banca.
Scuzele si demisia trebuie sa vina de la seful ANAF, deoarece actiunea e probabil la nivelul tarii, nu sunt astia din Alba mai destepti!

M 6 ianuarie 2015 at 20:10

statul roman = o adunatura de hoti si de banditi. oare ei platesc….

Gheo 6 ianuarie 2015 at 20:11

1. orice decizie o ia AFP-ul competent in administrarea unui contribuabil. In speta aceste decizii au fost luate de onor AFPJ ALBA, nu le-a luat nimeni „baza de date”. Decizia e a fiscului nu a unei terte parti
2. Concluzia e clara: esti plecat de 20 de ani din Romania ? Cand erai aici ti-a pus statul actiunile la nush ce SIF ? Acel SIF te-a „raportat” in „baza de date” cu nush ce un leu cincizeci dividende pe care tu nu le-ai luat niciodata ? E clar: ai de plata 468 de lei contributie la sanatate. Ca nu ne vindecam pe gratis
3. Deci daca un copil sub 18 ani care e SCUTIT conform legii sanatatii de contributie la acest buget dar e obligat de codul fiscal cu modificarile si completarile ulterioare :))) culege o leguma, gen: un CARTOF, ia 1 leu pentru ca a cules cartoful, tre sa plateasca contributie la sanatate de 468 de lei. Cartoful poate fi bolnav. El trebuie ingrijit.
4. nu conteaza. voi oricum nu stiti nimic. mai ziceti-o pe haia cu baza de date si cineva v-a facut rau. voi nu stiti nimic. luati bani din greseala

KARELIA 6 ianuarie 2015 at 20:23

Daca e asa cum ne-a spus tuturor romanilor domnul presedinte Johanis, Romania trebuie sa devina Romania lucrului bine facut. Propun ca domnul Johanis sa ne si dovedeasca ca astazi in Romania, lucrrurile prost facute nu mai pot fi finantate din banii nostrii ai tuturora…deci cine a dat dispozitie ca aceste decizii sa fie emise, impreuna cu cei ce le-au redactat facandu-se de ras ar trebui sa plece acasa, ei nu vor pleca desigur, dar vor trebui DATI AFARA FARA NICI O REMUSCARE!!!, ca sa fie Romania lucrului bine facut. daca nu se va face acest lucru adica sa nu mai fie platiti imbecilii si dementii in defavoarea celor competenti atunci sa stie si domnul Johanis ca Romania tot o tara de caca va fi chiar daca o conduce dansul.

Costel chiar el 6 ianuarie 2015 at 20:41

Sunt chiar sefii Anaf pusi de PSD, aflati in functie, care trebuie sa faca pe dracu in patru sa execute ordinele! A venit nota de plata pentru campania electorala! Platiti fraierilor bani pe care nu ii datorati, tara te vrea prost!

Costel* 6 ianuarie 2015 at 20:24

Acesti indivizi incompetenti de la ANAF pusi pe criterii politice, daca au facut aceasta magarie ca sa se pun bine cu Ponta sa faca bine dumnealor sa o plateasca din banii dumnealor de prosti. De ce sa ma duc eu sa fac contestatie la marsavia sau prostia dumnealor. Cel mai bine ar fi ca toti cei 16000 din Alba Iulia sa mergem maine la finantele sa-i ajutam sa rezolve problema.

Bambi 6 ianuarie 2015 at 20:33

Nu, sa nu plece acasa. Sa mearga la fiecare contribuabil si sa isi ceara scuze ca au apasat pe buton. Apoi sa marturiseasca adresa lor de domiciliu. Apoi sa plece acasa.

KARELIA 6 ianuarie 2015 at 20:37

nu domnul Gheo, ei sunt niste lichele ordinare care nu merita sa fie nici macar femei de serviciu dar?, ma rog, oameni cu functii prin anaful ala, ei sunt lepre, lichele si lipitori…niste paraziti ordinari care sug sangele celor sanatosi, asta sunt dansii. nu iau banii din greseala iau banii ca lor li se cuvine ca vezi Doamne cine sunt ei lepre ordinare….ei iau bani pe care nu ii muncesc nici fizic nici intelectual, ei iau banii care am putea sa ii luam noi, dar nu avem loc de lepre.CE BINE IMI PARE CA ATI LUAT TEAPA SI CA V-ATI DAT ARAMA PE FATA ARATAND LUMII INTREGI CE SUNTETI DE FAPT…NISTE LEPRE ORDINARE FARA NIMIC IN CREIERASE NISTE LOAZE ORDINARE NISTE PURTATORI ILEGAL DE CREIER!!!! SA VA FIE RUSINE!!!!

prostu statului 6 ianuarie 2015 at 20:49

astia ma dispera, ce legi a facut parlamentul asta cu ponta in fruntea hotilor ma uimeste, or sa ne taie capu maine poimaine, sa ne unim si sa ii urnim de pe scaune ca or sa ne rapuna

prostu statului 6 ianuarie 2015 at 20:53

au trimis deciziile ne semnate ne stampilate ca sa nu raspunda de ce au facut sau le este lene sa semneze stampileze atatea hartii

Daniel 6 ianuarie 2015 at 21:06

Vă rog calculaţi 5,5% din 8400.
Vouă cât vă dă ? Matematica asta…
Unde eşti tu Ţepes, Doamne ?!

gogu 6 ianuarie 2015 at 21:12

daca il alegeam pe ponta presedinte acum nu mai aveam un prim ministru IMBECIL !… a-ti vrut lucrul bine facut , acum faceti pelerinaj pe la toate bisericile de toate riturile ca sa va ierte de prostie !!!!! …slugi v-ati nascut slugi o sa treceti la cele vesnice ..veșnica pomenire !!

simplu 6 ianuarie 2015 at 21:34

Toti din tara ,au sa primeasca aberatia.Cine v-a plati drumurile?

Lae Ordean 6 ianuarie 2015 at 21:49

In data de 5,01 pe la amiazi am gasit in cutia postala o citatie de la Of.Postal nr.1 Alba Iulia trimisa de ANAF. Pe la orele 14,45 am mers la Of.Postal nr.1 din CENTRU si casiera oficiului a spus ca nu a sosit scrisoarea si sa vin peste 1-2 zile…Uite asa isi bat joc de oameni si de Sf,Ioan ma duc sa vad ce ,,nenorocire ma paste,,,desi ma stiu pensionar corect !Banditilor ce doriti….?

mihai 6 ianuarie 2015 at 21:57

haideti sa facem ceva concret
sa nu plateasca nimeni nimic si sa faca toata lumea contestatie…sa-i vad pe bul.angii de la fisc ce fac…

Eu 6 ianuarie 2015 at 22:03

Iar alta speta este cea a cetateanului care nu a realizat niciun venit in anul 2012 si care se trezeste ca trebuie sa plateasca 468 lei… Ma numar si eu printre ei. Imi pare rau ca in Romania in instanta nu se prea primesc despagubiri pentru daune morale (stresul si bataia de cap suferite de aceasta actiune cretina, ca altfel nu poate fi numita), pentru ca le-as cere ca daune cel putin venitul ala de 8400 lei cu care ma „incalta” ei ca l-as fi realizat… Oricum, nu am de gand sa achit niciun leu, daca nici pe cale amiabila prin cotestatie nu ajung la o solutie favorabila, o sa ii citez in instanta. Dragii mei, documentati-va si aparati-va drepturile, nu va lasati calcati in picioare de acest sistem si stat infam, care da cu o mana (sau deloc) si ia cu doua. Din pacate, presimt ca acesta este numai inceputul si ne asteapta si alte „surprize” in lunile ce vor veni 🙁

Gheo 6 ianuarie 2015 at 22:26

Iti spun eu ceva concret: sa ii luam la bataie pe functionarii puturosi. Iti trimit o scrisoare si apoi zic ca nu stiu de ce au trimis-o dar oricum conform legii tre sa platesti. Oricum e regula celor 6 ochi, pe decizia aia tre sa fie intocmit, verificat, aprobat. ala care a aprobat e raspunzator de tot

KARELIA 6 ianuarie 2015 at 22:26

Repet inca o data purtatorii ilegal de creier trebuie trimisi acasa, iar domnul presedinte Johanis a promis ca vom avea Romania lucrului bine facut, daca ACUM ACESTI PURTATORI ILEGALI DE CREIER NU SUNT CONCEDIATI, NU SE SCHIMBA ”LUCRUL” DIN RAU FACUT IN BINE FACUT!!! Vreau sa vedem masuri pentru ca lucrul sa fie bine facut si il ajut pe domnul presedinte: PURTATORII ILEGALI DE CREIER CARE AU DECIS EMITEREA ACESTOR DECIZII, IMPREUNA CU CEI CE AU REDACTAT ASEMENEA IMBECILITATI TREBUIE SA PLECE ACASA TREBUIE DATI AFARA FARA NICI O REMUSCARE. Altfel cei 65000 de euro cat a costat distractia acestor imbecili in judetul nostru, vor fi platiti de noi toti, ori suma trebuie platitade PURTATORII ILEGALI DE CREIER, EI TREBUIE SA PLECE ACASA DE MIINE IAR CAND AJUNG ACASA SA LE VINA DE LA FOSTUL LOC DE MUNCA ANAF IN SPETA SUMA PE CARE O AU DE PLATA, PENTRU IMBECILITATEA FACUTA. numai asa lucrul ar fi bine facut io cred ca asa trebuie procedat .

eu2 7 ianuarie 2015 at 11:47

Karelia draga, cred ca esti singura purtatoare ilegala de creier de aici. Ce mama dracului are de a face Iohannis cu legile date de Ponta? Cum p… calului iti inchipui tu ca poate presedintele poate dispune concedierea argatilor lui Ponta?
Toti o dati cu Iohannis su cu Romania lucrului bine facut fara sa intelegeti ca Iohannis n-are niciun cuvant de spus.

sorin 7 ianuarie 2015 at 0:31

Cine zicea ca si-au luat tara inapoi?
Ha ha ha! Sa traiti bine!

gigi 7 ianuarie 2015 at 7:01

Domnul Ponta vine cu tot felul de aberatii prin care i-si bate joc de oameni. Amintesc aici „impozitul pe a treia vaca” , contributia pentru venituri imaginare. SA ne imaginam si noi tara fara Ponta si sa si actionam in acest sens.

M 7 ianuarie 2015 at 8:28

O adunatura de imbecili platiti din banii nostri care se trezesc dimineata si isi dau seama ca au descoperit apa calda, si din atata inteligenta ca reusesc sa aprinda becul fara energie electrica au pornit imprimanta si ce sa vezi…inca un mod de a face bani.O sa le dam contestatii nu bani.

Contribuabil 7 ianuarie 2015 at 9:28

De ce va tot mirati de incompetenta salariatiilor de la Finante? Doar se stie foarte bine ca sunt angajate acolo toate nevestele iubitele, amantele, fiicele oamenilor politici pentru a le asigura „doamnelor” o viata linistita, fara griji pe salarii foarte , foarte bune incepind de la 3500 lei pe luna pina aproape de 6000 lei pe luna. (uitati-va in declaratiile lor de avere). Iar voi muritorilor de rind mergeti in mediul privat pe salariul minim pe economie si va bucurati ca patronul va mai da in plus o suta, doua uitind ca nu o sa aveti o pensie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dorin 7 ianuarie 2015 at 9:31

Dar la un copil minor de ce trebuie sa plateasca CASS,468.cand minori au sanatatea gratuit,dar cel mai banal este,caci bunicul ia pus fiului meu bani in cont BCR,si tot el ia scos in 2012,rezultant un castig de 88lei,si tot el ia scos,acum mi-a venit mie sa platesc,e posibil asa ceva?

nicon 7 ianuarie 2015 at 10:40

Intradevar ANAF are un rol de maxima importanta in economia tarii dar pana acum nu am constatat decat anomalii in functionalitate din punctul de vedere al unui administrator de firma. Tiganeala cu instiintarile de plata confirma inca odata acest lucru . Probabil nu au d elucru si cauta sa-si faca .

Doar Ponta... 7 ianuarie 2015 at 10:57

va mai amintiti banner-ele cu „Doar Ponta…” si fluturasii trimisi prin posta cu Iohannis care va taia pensiile?
ar mai fi:
Doar Ponta va ia alocatiile inapoi!
Doar Ponta va ia bani pt CASS desi nu sunteti asigurati!

dand un search pe goagal cu „Doar Ponta” si selectand rezultate „imagini” va veti amuza garantat!

romanul e inventiv. a fost si va ramane. .
doar prostia unora e infinita.

eu2 7 ianuarie 2015 at 11:42

propun o actiune comuna in instanta a tuturor celor pagubiti material si moral de anaf. am ruda decedata si familia primeste din 2012 in fiecare an asemenea somatii desi au dus hartiile necesare la anaf. din cate stiu impunerea unei taxe pe un venit care nu exista sau dubla impunere contravine legislatiei international.in felul acesta in curand o sa ne taxeze pe toti la un nivel de venit pe care spun ei ca ar trebui sa il avem nu la venitul ce intra intr-o casa.fara cuvinte. asemenea aberatii se pot intampla numai intro tara cu societate civila inexistenta.

gadea si ciutacu 7 ianuarie 2015 at 13:18

L-am votat pe „maria sa” Johannis atat in turul intai cat si in cel de-al doilea. Acum incep sa ma indoiesc de justetea deciziei pe care am luat-o. Nu spun ca era mai bine sa il votez pe pacaliciul plagiator insa cu zi ce trece, uitandu-ma cu atentie la toate discursurile (scrise de altii), actiunile presedintelui si a gastii sale, ma face sa imi para rau ca am mers pana la sectia de votare sa-mi exercit „civismul”. Parerea mea e ca noul presedinte nu e altceva decat in mana penalilor care vor sa refaca pe sestache useleul si sa-si continue activitatea inceputa in 2012 odata cu tentativa de lovitura de stat. Faptul ca antenele si postacii pontisti ii iau apararea si il pupa frenetic in dos imi intareste conivingerea de mai sus. Faptul ca Ponta da in continuare OUG in interes personal, faptul ca taxele s-au marit dupa 1 ianuarie cu toate ca plagiatorul a promis ca nu se va mari nici o taxa, faptul ca desi benzina a scazut de la 125 $ barilul la 55 $ dar la noi preturile au ramas aceleasi, faptul ca fiscul pune pe drumuri zeci de mii de oameni (chiar si pt a face contestatie) dovedeste ca useleul inca exista si „misca” in continuare sub obladuirea presedintelui nejucator care prefera sa taca si sa se faca frate cu dracu’.

gogu 7 ianuarie 2015 at 15:38

Aici nu e vorba de Ponta sau Johannis. Fiind vorba de 2012 e doar Boc si Blejnar cu suita lor, acum vin deciziile de impunere anuala pentru ca apareti restanti in 2012.

gadea si ciutacu 7 ianuarie 2015 at 19:06

Nea gogule, matele ca antibasist convins, dintr-o data ii iei apararea mazetei Johannis!!! Am mai vazut astfel de reactii si pe forumurile unor cotidiene nationale: postacii care ii injurau pe Base si Johannis ca la usa cortului, dintr-o data s-au intors si nu mai stiu cum sa se gudure inaintea noului presedinte. Asta nu-mi miroase a bine ca si toate numirile si declaratiile lui Johannis cat si atitudinea de mielusel a plagiatorului si a antenelor care se inghesuie ca la pupat moaste la relatat ce mai face si drege noul presedinte. Eu stiu o vorba din batrani: spune-mi cu cine te insotesti ca sa-ti spun cine esti. Nu e suspecta atitudinea lui KJ de a se „alia” fie si formal cu banditii care au incercat lovitura de stat din 2012, care s-au intrunit la ceas de seara pe nestiute sa-si dea legi cu dedicatie si acum „pupat piata idependentei”, nu mai pot de dorul presedintelui dar marlaniile merg in continuare insa mai cu „perdea”. Dupa gloriosul inceput, cred ca ne paste o „domnie” linistita in care se va fura in voie ca pe vremea „tapului” Constantinescu, cel „invins de sistem”. Doar suntem in anul caprei de lemn dupa chinezi. In curand multi romani care si-au dat votul lui Johannis ca un vot anti Ponta si antisistemul celor 600 de trantori din parlament (anul trecut au muncit doar 65 zile dar indemnizatiile le-au luat intregi), or sa fie tare dezamagiti.

Esti praf! 7 ianuarie 2015 at 17:15

Suma de 468 de lei, care apare în unele decizii, rezultă în baza procedurii de calcul a acestei contribuţii, reglementată printr-un ordin emis în august 2013.
Voi astia care ati votat cu ponta chiar nu stiti sa cititi!
E o ordonanta data in august 2013 cand gunoiul de Ponta era la putere!

florin 7 ianuarie 2015 at 19:17

auzi ca ii cass din dobinzile din banii care ii ti la banca dupa ce ca iti ia si impozit 16% acum trebuie sa platesti si cass la gunoaiele astea

KARELIA 7 ianuarie 2015 at 19:37

Ptr. EU 2
Domnule „TU” cred ca mata esti purtator ilegal de creier. Cine trebuie sa faca lucrul bine facut? ce lucru bine facut intra in atributiile presedintelui? spre aducere aminte mai „tu2”, cine s-a intruchipat in lucrul bine facut in campania electorala, nu domnul Johanis? sau el facea in campanie lucruri bine facute, dar acum cand e titular nu mai poate face nici un lucru ca nu e atributia dansului. atunci de ce ne mintea in campanie ca face lucruri bine facute iar altii numai lucruri rau facute mai loaza care esti ‘tu2’?nu cred ca ne-a mintit dl presedinte atunci ci cred ca sunt si in civilie nu numai la anaf purtatori ilegali de creier, dintre care unul eti si tu2. departe de mine gandul de a tine cu Ponta ba din contra spun ca daca nu demite ministrul de finante, seful anaf pe tara sefii anaf de la judete si de regiuni nu face nici dansul lucruri bine facute ci lucrruri rau facute ca pana acum.

Bula 7 ianuarie 2015 at 21:06

@KARELA

Daca esti femeie (dupa semnatura) dovedesti incaodata ca sunteti (voi femeile) lipsite de judecata!

mike 7 ianuarie 2015 at 20:34

Karela– esti pe dinafara de problema –legile existente si guvernul e condus inca de ponta — Omul sa referit la birocratia de rahat din romanica –obiceiul ei de a rezolva problemele sociale punindule in labirintul lui Cnosos –aici e durerea tuturor romanilor –betele in roata vietii fiecaruia –legi aberante si aplicarea lor dupa placul fiecaruia . As dorii din toata inima ca Iohanis sa intervina si sa puna lucrurile la punct. btw — cred ca un pic de civilizatie chiar si cind vorbesti unei persoane virtuale, nu strica din contra zideste–Happy new year!

Violetta 7 ianuarie 2015 at 21:45

Daca sunt din Vidra unde sa depun contestatia ?VA ROG SA-MI SPUNETI DACA STITI.

rodica 8 ianuarie 2015 at 16:02

Sa mergem peste ei sa-i linșăm.,
Mama lor de nemernici,
Nu suntem uniti de asta isi bat joc de fraieri ca noi.
Am depus contestatie astazi si am vociferat spunand nedreptatea ce se face si nemultumirea fata de toata nebunia asta,si desi toti care asteptai la coada erau de acord cu mine si aveau aceeasi nemultumire,doar susoteau pe sub mustati ca nu cumva sa o deranjeze pe doamna functionara care incepuse a se certa cu mine

KARELIA 11 ianuarie 2015 at 15:09

un ultim comentariu: ESTE EVIDENT CA LUCRURILE VOR FI RAU FACUTE SI DE ACUM INAINTE ASA CA SI PANA ACUM.DACA NU ERA ASA SE INTAMPLA CA NISTE(FOARTE MULTE CAPETE CADEAU) INCEPAND CU MINISTRUL DE FINANTE CONTINUAND CU SEFUL ANAF SI CU TOTI SEFII JUDETENI SI REGIONALI AI ANAF. PENTRU MINEESTE UN PRIM SEMN DE INTREBARE, IN CEEA CE PRIVESTE LUCRUL BINE FACUT.ANALIZAND IN CONCRET AVEM URMATOAREA SITUATIE: NISTE IMBECILI AU VRUT SA SE JOACE CU ROMANII SI CU BANII LOR(ANGAJATII ANAF) CHELTUIND O GROAZA DE BANI SA TRIMITA NISTE ABERATII.DECI BANII DIN BUGETUL ALA LA CARE AM CONTRIBUIT EU TU EL EA TOTI TAMPITII DIN ROMANIAAU FOST CHELTUITI DE NISTE LOAZE AIUREA. STIU CA NU RASPUNDE DOMNUL JOHANIS DACA IL INTREBI PE PONTA NICI EL NU RASPUNDE, AIA DE LA ANAF NICI ATAT MINISTRUL DE FINANTE NICI ATAT. APOI CINE RASPUNDE PENTRU LUCRUL RAU FACUT ??? SI CUM INLOCUIM LUCRUL RAU FACUT CU ALA BUN FACUT? NU TREBUIA SA NE SPUNE IN CAMPANIE CINE A LANSAT ACEASTA TEORIE A LUCRULUI BINE FACUT? NU NE-A SPUS DAR SI LA ORA ACTUALA MAI SUNT CRETINEI CARE SPUN CA NU ARE NICI O RESPONSABILITATE PRESEDINTELE, EU ZIC CA BA DA ARE SI UNA MARE. PUTEA FOARTE BINE SA IL CHEME PE PONTA LA EL SI SA II SPUNA CLAR : IN MAXIM O SAPTAMANA VREAU VINOVATII PENTRU IMBELICITATEA FACUTA SI SURSELE DE UNDE SE ACOPERA GAURA FACUTA IN BUGET DE IMBECILI CARE SURSE DESIGUR TREBUIAU SA FIE INSISI IMBECILII.DACA NU PRIMEA CA PRESEDINTE MERGEAM SI DEPUNEAM LA PARCHET PLANGERE SI SESIZAM FAPTUL CA DIN BUGET AU DISPARUT BANII CHELTUITI DE IMBECILI SI CEREAM CA VINOVATII SA FIE GASITI. E GREU ATAT DE GREU E ?NUMAI SA FIE VOINTA CA NU E GREU DELOC.!!!

Horea 11 ianuarie 2015 at 16:18

@KARELIA

Putina „VOINTA” mai trebuie si pentru redactarea comentariilor cu caractere mici! Celelalte sunt obositoare la citit!

Comentariile sunt oprite