Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO, VIDEO: Concert extraordinar susținut de corul francez ”Chorale Au Choeur des Collines”, la Biserica Ortodoxă ”Maieri I” din Alba Iulia

Dragoş Suciu

Publicat

în

Concert, Chorale Au Choeur des Collines28Corul francez ”Chorale Au Choeur des Collines” a susținut astăzi, de la ora 11.00, la Biserica Ortodoxă ”Maieri I” din Alba Iulia, în cadrul Sfintei Liturghii un concert extraordinar de aproximativ 20 de minute.

“Chorale Au Choeur des Collines”, din Cottance – Franţa se va afla în vizită la Alba Iulia la invitaţia Corului de copii albaiulian, “Theotokos”. Membrii acestui cor au fost gazde pentru copiii din “Theotokos”, anul trecut, în Franţa, în cadrul unui festival coral internaţional.

În prezența a aproximativ 300 de enoriași, corul format din persoane de toate vârstele (între 15 și 80 de ani) a cântat cinci piese în franceză, slavonă, română și latină, iar cei care vor să-i revadă au ocazia tot astăzi, de la ora 19.30 la Catedrala Romano-Catolică din Alba Iulia, unde vor cânta cel puțin 12 piese.

Corul francez se află în premieră la Alba Iulia, primul concert având loc vineri, la Sala Unirii. Pe lângă cele trei concerte din perioada 10-14 iulie,  programul vizitei oaspeţilor francezi a inclus şi vizite în Alba Iulia la cele mai importante obiective de interes cultural şi turistic, precum şi în împrejurimile oraşului.

Organizator al acestui eveniment este Corul de copii “Theotokos”,  în parteneriat cu Universitatea “1 Decembrie 1918” şi Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia.

[nggallery id=2065]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

SCANDAL în comuna Sântimbru între doi bărbați: Unul a fost reținut de polițiști iar celălalt a ajuns la spital

Bogdan Ilea

Publicat

în

SCANDAL în comuna Sântimbru între doi bărbați: Unul a fost reținut de polițiști iar celălalt a ajuns la spital Polițiștii din Sântimbru au reținut un bărbat de 30 de ani din Ighiu, pe raza localității Coșlariu, după o bătaie. Acesta i-ar fi provocat leziuni la cap unui bărbat de 38 de ani din Teiuș. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea