Rămâi conectat

Ştirea zilei

 FOTO-VIDEO/ Comorile virgine ale Munților Apuseni căzute sub drujba tăietorilor de lemne

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

”Una dintre cele mai atractive destinaţii turistice din România o constituie zona Munţilor Apuseni. Găsești aici locuri încărcate de istorie şi tradiţie, cu peisaje care te înfioară de emoţie.

Cheile Pociovaliștei alcătuiesc o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervație naturală de tip mixt), situată în vestul Transilvaniei, pe teritoriul județului Alba se află la trei kilometri de Cheile Runcului şi fac legătura spre Rezervaţia Geobotanică Scăriţa-Belioara. Cheile sunt o arie naturală complexă, constituită din forme de relief pitoreşti, o asociaţie de abrupturi prăpăstioase, creste, turnuri şi hornuri”.

Parcă nu ajung cuvintele care să descrie frumusețea și unicitatea locului.

https://www.facebook.com/stopdefrisarilor%20/videos/460874367804906/?v=460874367804906

Realitatea surprinsă de ochiul călătorului care vrea să ajungă în zonă este cu totul alta. Într-adevăr, ți se taie respirația. Copaci tăiati, stivuiti de-a lungul drumului, de o parte si de alta pe kilometri întregi. Asta este imaginea care te însoțește în rezervație.

Pe pagina de Facebook a STOP Defrișărilor au fosta postate nu numai imagini, ci și ”o discuție cu oamenii locului”: ”Ziua bună! Oare spre Cheile Pociovaliștei îi bine? Da! Da unde mereți? Să vizitam cheile! Nu după lemne? Aveţi de vânzare? Nu io, are Puiu! Cine? Puiu cumatul primarului! Are multe? Are că duce cu duba toată ziua da mai mult noapcea și în sfârțit de săptămână ca nu sunt controale și mai au și alții! Cât e maşina? Api întrebați pe la centru ca și vicele are! Vicele? Da ăla are multă pădure în proprietatate, da de 20 ani tot taie și e tot întreagă! Cum? Da are oameni pe Beni ce îi marchează! Taie tot de pe lângă proprietate de la stat si a lui e tot intreaga! Eu vreau 10 m da fara acte! No găseşti, ca doară pe astia nu ii opreşte nimeni au oameni! Da sa nu am probleme! Nu ai no, ca astia au pe la judeţ ți de suna la miliţie aia ii suna inapoi de pe alte numere si le spune ca au fost reclamati si isi fac acte! No buna treaba, cand ma intorc vorbesc sa imi aducă la Mihai ViteazuI! No ca odată ti le aduc noaptea ca nu ii nici dracu pe drum se descurca astia is instruiţi!”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea