FOTO, VIDEO| CNAIR vrea să recepționeze vineri nodul Gilău și să deschidă circulația pe tronsonul de nouă kilometri Gilău – Nădăşelu din A3, recepţionaţi încă anul trecut
CNAIR vrea să recepționeze vineri nodul Gilău și să deschidă circulația pe tronsonul de nouă kilometri Gilău – Nădăşelu, din A3, recepţionaţi încă anul trecut
Vineri, 28 septembrie, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) intenţionează să efectueze recepţia podului Gilău pentru a deschide apoi circulaţia pe cei aproape nouă kilometri ai tronsonului Gilău – Nădăşelu din A3, recepţionaţi încă anul trecut.
La prerecepţia Nodului Gilău, constructorul italian Tirrena Scavi mai avea de completat nişte marcaje, parapete şi alte chestiuni minore, au adăugat sursele noastre.
https://www.youtube.com/watch?v=znjHJnIMZRs
Anterior, oficialii de la Drumuri au spus pentru Economica.net că recepţia urma să fie programată cel târziu în octombrie.
Odată cu inaugurarea podului va fi deschisă şi circulaţia pe tronsonul Gilău – Nădăşelu al A3, finalizat încă de anul trecut, dar nedeschis circulaţiei din cauze lipsei podului de legătură.
Membrii ai Asociaţiei Pro Infrastructură au postat e forumul API imagini din 23 septembrie cu Nodul Gilău.
Podul era finalizat în proporţie de 85%, potrivit celor mai recente raportări către CNAIR din luna septembrie. Lucrările au demarat în iulie 2017 şi ar fi trebuit finalizate până pe 27 octombrie 2018, conform datelor de pe site-ul CNAIR.
Contractul pentru aceste lucrări a fost atribuit italienilor de la Tirrena Scavi, pentru suma de 25,98 milioane de lei.
Podul peste Someşul Mic şi canalul Hidroelectrica face legătura între tronsonul Gilău – Turda, construit de americanii de la Bechtel şi dat deja în folosinţă, şi tronsonul Gilău – Nădăşelu, finalizat de Dorinel Umbrărescu anul trecut.
Odată cu inaugurarea acestui pod va putea fi deschisă circulaţia şi pe lotul construit de Umbrărescu. În lungime de 8,7 kilometri, tronsonul Gilău – Nădăşelu a fost construit în trei ani iar în noiembrie 2017 a fost recepţionat, fără a fi deschis însă circulaţiei. Contractul pentru construirea acestui tronson a fost atribuit Asocierii Spedition UMB-Tehnostrade pentru suma de 258,19 milioane de lei.
Pasionaţii de infrastructură au postat şi o înregistrare video din 23 septembrie luată cu cameră de bord pe tronsonul Gilău – Nădăşelu, despre care au spus că este cea mai frumoasă autostradă din România.
Sursa foto, video: Asociația Pro Infrastructură
[nggallery id=6179]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Acord de recunoașterea vinovăției încheiat de un șofer mort de beat, care a intrat cu mașina într-un scuar pe autostrada A1: 10.000 de euro, mita pe care a vrut să o dea polițiștilor
Acord de recunoașterea vinovăției încheiat de un șofer mort de beat, care a intrat cu mașina într-un scuar pe autostrada A1: 10.000 de euro, mita pe care a vrut să o dea polițiștilor Un șofer mort de beat, care a intrat cu mașina într-un scuar pe autostrada A1 a încheiat un acord de recunoaștere a […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii9 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii