Rămâi conectat

Actualitate

FOTO-VIDEO: “Cine vrea să re-înveţe mersul, trebuie să meargă!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

URS Construct

Noi echipamente medicale şi terapeutice la Centrul Maria Beatrice, Alba Iulia prin sprijinul d-lui Ioan Popa  si OMW Petrom SA Bucuresti Romania, societate care a participat cu 20 000 Ron din investiția totală, ce s-a concretizat  în modernizarea sălii de kinetoterapie, achiziţionarea de aparatură medicală de urgenţă şi, recent, a Sistemului de reeducare a mersului pentru copii cu paralizii cerebrale afecţiuni osteoarticulare şi musculo-scheletale.

 Componentele Sistemului au fost aduse din Italia iar sistemul final, unic implementat în România, a fost conceput în colaborare cu SC Liamed SRL, Braşov, firmă specializată în aparatură de recuperare medicală.

 Sistemul conţine o platformă de mers cu aderenţă sporită, prevăzută cu bare paralele ajustabile de o lungime de 3,5 m,  o ţină de 5m cu patină  ultra-culisantă şi mecanism de ajustare a greutăţii Noul sistem de reeducare a mersului Poza 1corporale,  două corsete pentru posturare. Sistemul astfel conceput dezvoltă un pendul inerţial, care corectează tendinţa de cădere a copilului înspre în faţă sau înspre în spate folosind tocmai reacţia la cădere a copilui, ajutând astfel la posturarea corectă a acestuia pe verticală.

 Partea de iniţiere şi corectare al mersului: păşirea, trecerea peste obstacole, alternanţa corectă a mişcărilor membrelor şi înclinaţia corpului, se face cu ajutorul a doi terapeuţi în colaborare cu părintele, care este cel mai bun cunoscător al potenţialului nemanifestat al copilului.

thumbs_4Noul-sistem-de-educare-a-mersului-Poza-5-ResizeEfectul notabil al acestui sistem este dobândirea treptată a unei relative autonomii în posturarea corpului (patrupedie-deplasare  în patru labe, ortostatism-ridicare în picioare, mersul), mobilitatea articulară fiind influenţată în mod favorabil, permiţând persoanelor cu paralizii cerebrale – tetraplegii, tetrapareze spastic-diskinetice, hemipareze, monopareze, parapareze, spina bifida, inclusiv  retracţii de tendoane, distrofii musculare , să perceapă şi să coordoneze mişcările membrelor, să obţină echilibrul ortostatic, iar ca etapă finală, să reînveţe mersul.

Ca beneficiari direcţi ai investiţiei sunt cei 25 de copii din municipiul Alba Iulia, care beneficiază subvenţionat de tratamente de lungă durată în cadrul Centrului şi lunar, 20 de copii din ţară:  Oradea, Timişoara, Arad, Deva, Hunedoara, Sibiu, Târgu-Mureş, Bucureşti, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Târgu Jiu, Galaţi, Bacău, Buzău, Constanţa, Mangalia, Iaşi, Suceava, Piatra Neamţ.

Serviciile de recuperare medicală sunt asigurate de o echipa de 15 angajaţi şi colaboratori de specialitate: 1 medic primar reabilitare-doctor în medicină, 1 medic specialist recuperare –medicină fizică şi balneologie, 1 asistent medical, 1 psiholog- clinician psihoterapeut,                   1 ergoterapeut, 1 logoped, 5 kinetoterapeuti, 2 hidro-kinetoterapeuţi, 2 maseuri/reflexoterapie.

Fiecare om îşi stabileşte un un ţel, un nivel pe care doreşte să-l atingă şi care se gândeşte el că-l va face fericit. Fiecare copil îşi doreşte ceva… să vadă lumea, să devină doctor, pilot de avion, un mare sportiv… copii noştri îşi doresc să umble.

Tot fericire este. Nivelurile diferă.

Cu asta ne ocupăm noi.

Prof.  Sebastian  ONAC, președinte și fondator Asociația Non-Guvernamentală Maria Beatrice, Director  Complexul Socio-Medical  Maria Beatrice, Alba Iulia.

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

PENSIA de urmaș 2025: Cât este pensia de urmaș și cine poate beneficia de ea. Criterii de acordare

Ziarul Unirea

Publicat

în

PENSIA de urmaș 2025: Cât este pensia de urmaș și cine poate beneficia de ea. Criterii de acordare Persoanele care beneficiază de pensie de urmaș și ajung la vârsta de pensionare pot opta între aceasta și pensia proprie, în funcție de valoarea mai avantajoasă. Pensia de urmaș se acordă copiilor și soțului supraviețuitor dacă susținătorul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea