Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO-VIDEO: Cetatea Alba Carolina, animată de ritmuri palestiniene. Spectacol de muzică și dansuri tradiționale, pe esplanada Sălii Unirii

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

dansuri palestiniene alba iulia10Cetatea Alba Carolina a fost animată, sâmbătă după-masa, de un spectacol de muzică și dansuri tradiționale palestiniene, susținut de ansamblu din Palestina.

Mai bine de o oră, un grup format din 11 tineri a prezentat, pe esplanada Sălii Unirii, o serie de dansuri din zona lor, apreciate și admirate de zeci de albaiulieni care au asistat încântați la spectacol.

Autoritățile municipale găzduiesc, în aceste zile, un grup din orașul înfrățit cu Alba Iulia – Beit Sahour, iar cu această ocazie tinerii palestinieni au dorit să le prezinte albaiulienilor o parte din tradițiile lor, și anume costumele, muzica și dansurile.

Prin astfel de manifestări, conducerile celor două orașe înfrățite doresc să realizeze o punte prin care să permanentizeze schimburile culturale tradiționale.

Spectacolul a avut loc în prezența Ambasadorului Statului Palestina în România, E.S. Fuad Karim Saliba Kokaly și a doi primari din Palestina. De asemenea, la eveniment au luat parte viceprimarul municipiului Alba Iulia – Gabriel Pleșa, city managerul Nicolaie Moldovan, rectorul Universității ”1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Daniel Breaz, și conf. dr. Diana Cîmpean, purtătorul de cuvânt al insituției de învățământ.

[nggallery id=2445]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Ziua Internațională a Monumentelor și Siturilor, sărbătorită la Sebeș: Intrare liberă pentru vizitarea Casei Zápolya, cel mai vechi și cel mai valoros edificiu laic al orașului medieval

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ziua Internațională a Monumentelor și Siturilor, sărbătorită la Sebeș: Intrare liberă pentru vizitarea Casei Zápolya, cel mai vechi și cel mai valoros edificiu laic al orașului medieval Celebrarea în fiecare an, în data de 18 aprilie, a patrimoniului construit al umanității este una dintre inițiativele Consiliului Internațional al Monumentelor şi Siturilor (ICOMOS), demers menit să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea