FOTO/ VIDEO: Cei doi soţi din Sebeş care au ţinut un bătrân în sclavie s-au întors acasă. Tribunalul Alba a decis măsura arestului la domiciliu
Tribunalul Alba a hotărât miercuri, 4 aprilie 2018, să nu emită mandate de arest preventiv pe numele inculpaţilor Bumbu Dumitru şi Bumbu Silvia, reţinuţi anterior de procuri DIICOT Alba Iulia. Cei doi inculpaţi au primit măsura arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel.
Magistraţii de la Tribunal au decis măsura arestului la domiciliu, chiar dacă victima inculpaţilor locuieşte la aceeaşi adresă. În perioada în care a fost exploatată de cei doi soţi, victimei de 66 de ani i s-a stabilit de către aceştia domiciliul în locuinţa lor. La solicitarea inculpaţilor, bătrânul a obţinut o carte de identitate în acest sens. De menţionat că victima nu mai locuieşte, în prezent, la domiciliul inculpaţilor.
Potrivit DIICOT, în cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu vara anului 2017, inculpaţii Bumbu Dumitru şi Bumbu Silvia au adăpostit la domiciliul lor din municipiul Sebeş, judeţul Alba, o persoană vătămată, în vârstă de 66 de ani, pe care prin constrângere şi profitând de starea de vădită vulnerabilitate a acesteia, au exploatat-o prin supunerea la executarea de munci în gospodărie în mod forţat, şi ocazional la practicarea cerşetoriei, ţinând-o în stare de sclavie.
În urma cercetărilor efectuate a rezultat că în vara anului 2017, victima s-a deplasat la domiciliul inculpatului Bumbu Dumitru pentru a-şi recupera o sumă de bani, care reprezenta plata pentru diferite munci prestate anterior în gospodăria acestuia, moment în care nu a mai fost lăsat să plece. De atunci, persoana vătămată a fost ţinută sechestrată într-un grajd de la domiciliul inculpaţilor fiind obligată să muncească în gospodăria acestora şi ocazional şă cerşească. Victima era permanent supravegheată de către inculpatul Bumbu Dumitru sau de către soţia acestuia, inculpata Bumbu Silvia, pentru a o împiedica să fugă, fiind agresată fizic cu obiecte contondente şi cu lanţul de către aceştia, în mai multe rânduri.
https://www.youtube.com/watch?v=4PpUqC9bQ38
Persoana vătămată a fost obligată la diverse munci, ameninţată, agresată fizic pentru a lucra sau pentru că nu muncea îndeajuns, pe timpul nopţii fiind închisă într-un grajd a cărui uşă era închisă cu lacăt. Totodată, inculpaţii îi ofereau victimei puţină mâncare, de slabă calitate, iar apa îi era restricţionată. De asemenea, persoana vătămată a fost obligată să cerşească în folosul inculpaţilor, fiind transportată de către aceştia pentru a cerşi la diferite biserici din Tărtăria, Vinţu de Jos şi la mănăstirea Sădinca, din comuna Loamneş, judeţul Sibiu, la această ultimă locaţie, persoana vătămată fiind depistată de către organele de poliţie la data de 1.04.2018, în timp ce cerşea.
La data de 2.04.2018, cu ocazia examinării medico-legale, s-a constatat că persoana vătămată a suferit mai multe leziuni traumatice, ce necesită pentru vindecare 7-8 zile îngrijiri medicale, cu vechime de producere cuprinse între 1-10 zile. Totodată, la solicitarea inculpaţilor, persoana vătămată şi-a stabilit domiciliul la adresa din municipiul Sebeş, aceştia find interesaţi şi de obţinerea unei pensii pentru limită de vârstă pe numele victimei, ocazie cu care au întreprins demersurile necesare pentru depunerea dosarului de pensionare la Casa Judeţeană de Pensii Alba.
Cu ocazia percheziţiei efectuate la domiciliul inculpaţilor, au fost găsite şi ridicate actele de identitate ale persoanei vătămate, alte documente aparţinând acesteia precum şi obiecte contondente despre care există suspiciunea că ar fi fost folosite pentru agresarea victimei.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Marți, 26 noiembrie 2024: „Laboratorul de C′ArteTeatru”, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba: „Importanța expresivității corporale”, tema întâlnirii
Marți, 26 noiembrie 2024: „Laboratorul de C′ArteTeatru”, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba: „Importanța expresivității corporale”, tema întâlnirii Marți, 26 noiembrie 2024, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba va avea loc o nouă întâlnire a Laboratorului de C`ArteTeatru, coordonat de actrița Cătălina Mihăilă, lector universitar doctor la Universitatea de Arte din Târgu-Mureș, și bibliotecara Liudmila […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan