Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO/ VIDEO: Cei doi soţi din Sebeş care au ţinut un bătrân în sclavie s-au întors acasă. Tribunalul Alba a decis măsura arestului la domiciliu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tribunalul Alba a hotărât miercuri, 4 aprilie 2018, să nu emită mandate de arest preventiv pe numele inculpaţilor Bumbu Dumitru şi Bumbu Silvia, reţinuţi anterior de procuri DIICOT Alba Iulia. Cei doi inculpaţi au primit măsura arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel.

Magistraţii de la Tribunal au decis măsura arestului la domiciliu, chiar dacă victima inculpaţilor locuieşte la aceeaşi adresă. În perioada în care a fost exploatată de cei doi soţi, victimei de 66 de ani i s-a stabilit de către aceştia domiciliul în locuinţa lor. La solicitarea inculpaţilor, bătrânul a obţinut o carte de identitate în acest sens. De menţionat că victima nu mai locuieşte, în prezent, la domiciliul inculpaţilor.

Potrivit DIICOT, în cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu vara anului 2017, inculpaţii Bumbu Dumitru şi Bumbu Silvia au adăpostit la domiciliul lor din municipiul Sebeş, judeţul Alba, o persoană vătămată, în vârstă de 66 de ani, pe care prin constrângere şi profitând de starea de vădită vulnerabilitate a acesteia, au exploatat-o prin supunerea la executarea de munci în gospodărie în mod forţat, şi ocazional la practicarea cerşetoriei, ţinând-o în stare de sclavie.

În urma cercetărilor efectuate a rezultat că în vara anului 2017, victima s-a deplasat la domiciliul inculpatului Bumbu Dumitru pentru a-şi recupera o sumă de bani, care reprezenta plata pentru diferite munci prestate anterior în gospodăria acestuia, moment în care nu a mai fost lăsat să plece. De atunci, persoana vătămată a fost ţinută sechestrată într-un grajd de la domiciliul inculpaţilor fiind obligată să muncească în gospodăria acestora şi ocazional şă cerşească. Victima era permanent supravegheată de către inculpatul Bumbu Dumitru sau de către soţia acestuia, inculpata Bumbu Silvia, pentru a o împiedica să fugă, fiind agresată fizic cu obiecte contondente şi cu lanţul de către aceştia, în mai multe rânduri.

https://www.youtube.com/watch?v=4PpUqC9bQ38

Persoana vătămată a fost obligată la diverse munci, ameninţată, agresată fizic pentru a lucra sau pentru că nu muncea îndeajuns, pe timpul nopţii fiind închisă într-un grajd a cărui uşă era închisă cu lacăt. Totodată, inculpaţii îi ofereau victimei puţină mâncare, de slabă calitate, iar apa îi era restricţionată. De asemenea, persoana vătămată a fost obligată să cerşească în folosul inculpaţilor, fiind transportată de către aceştia pentru a cerşi la diferite biserici din Tărtăria, Vinţu de Jos şi la mănăstirea Sădinca, din comuna Loamneş, judeţul Sibiu, la această ultimă locaţie, persoana vătămată fiind depistată de către organele de poliţie la data de 1.04.2018, în timp ce cerşea.

La data de 2.04.2018, cu ocazia examinării medico-legale, s-a constatat că persoana vătămată a suferit mai multe leziuni traumatice, ce necesită pentru vindecare 7-8 zile îngrijiri medicale, cu vechime de producere cuprinse între 1-10 zile. Totodată, la solicitarea inculpaţilor, persoana vătămată şi-a stabilit domiciliul la adresa din municipiul Sebeş, aceştia find interesaţi şi de obţinerea unei pensii pentru limită de vârstă pe numele victimei, ocazie cu care au întreprins demersurile necesare pentru depunerea dosarului de pensionare la Casa Judeţeană de Pensii Alba.

Cu ocazia percheziţiei efectuate la domiciliul inculpaţilor, au fost găsite şi ridicate actele de identitate ale persoanei vătămate, alte documente aparţinând acesteia precum şi obiecte contondente despre care există suspiciunea că ar fi fost folosite pentru agresarea victimei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea