// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

FOTO/ VIDEO: Cei doi soţi din Sebeş care au ţinut un bătrân în sclavie s-au întors acasă. Tribunalul Alba a decis măsura arestului la domiciliu

Tribunalul Alba a hotărât miercuri, 4 aprilie 2018, să nu emită mandate de arest preventiv pe numele inculpaţilor Bumbu Dumitru şi Bumbu Silvia, reţinuţi anterior de procuri DIICOT Alba Iulia. Cei doi inculpaţi au primit măsura arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel.

Magistraţii de la Tribunal au decis măsura arestului la domiciliu, chiar dacă victima inculpaţilor locuieşte la aceeaşi adresă. În perioada în care a fost exploatată de cei doi soţi, victimei de 66 de ani i s-a stabilit de către aceştia domiciliul în locuinţa lor. La solicitarea inculpaţilor, bătrânul a obţinut o carte de identitate în acest sens. De menţionat că victima nu mai locuieşte, în prezent, la domiciliul inculpaţilor.

Potrivit DIICOT, în cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu vara anului 2017, inculpaţii Bumbu Dumitru şi Bumbu Silvia au adăpostit la domiciliul lor din municipiul Sebeş, judeţul Alba, o persoană vătămată, în vârstă de 66 de ani, pe care prin constrângere şi profitând de starea de vădită vulnerabilitate a acesteia, au exploatat-o prin supunerea la executarea de munci în gospodărie în mod forţat, şi ocazional la practicarea cerşetoriei, ţinând-o în stare de sclavie.

În urma cercetărilor efectuate a rezultat că în vara anului 2017, victima s-a deplasat la domiciliul inculpatului Bumbu Dumitru pentru a-şi recupera o sumă de bani, care reprezenta plata pentru diferite munci prestate anterior în gospodăria acestuia, moment în care nu a mai fost lăsat să plece. De atunci, persoana vătămată a fost ţinută sechestrată într-un grajd de la domiciliul inculpaţilor fiind obligată să muncească în gospodăria acestora şi ocazional şă cerşească. Victima era permanent supravegheată de către inculpatul Bumbu Dumitru sau de către soţia acestuia, inculpata Bumbu Silvia, pentru a o împiedica să fugă, fiind agresată fizic cu obiecte contondente şi cu lanţul de către aceştia, în mai multe rânduri.

Persoana vătămată a fost obligată la diverse munci, ameninţată, agresată fizic pentru a lucra sau pentru că nu muncea îndeajuns, pe timpul nopţii fiind închisă într-un grajd a cărui uşă era închisă cu lacăt. Totodată, inculpaţii îi ofereau victimei puţină mâncare, de slabă calitate, iar apa îi era restricţionată. De asemenea, persoana vătămată a fost obligată să cerşească în folosul inculpaţilor, fiind transportată de către aceştia pentru a cerşi la diferite biserici din Tărtăria, Vinţu de Jos şi la mănăstirea Sădinca, din comuna Loamneş, judeţul Sibiu, la această ultimă locaţie, persoana vătămată fiind depistată de către organele de poliţie la data de 1.04.2018, în timp ce cerşea.

La data de 2.04.2018, cu ocazia examinării medico-legale, s-a constatat că persoana vătămată a suferit mai multe leziuni traumatice, ce necesită pentru vindecare 7-8 zile îngrijiri medicale, cu vechime de producere cuprinse între 1-10 zile. Totodată, la solicitarea inculpaţilor, persoana vătămată şi-a stabilit domiciliul la adresa din municipiul Sebeş, aceştia find interesaţi şi de obţinerea unei pensii pentru limită de vârstă pe numele victimei, ocazie cu care au întreprins demersurile necesare pentru depunerea dosarului de pensionare la Casa Judeţeană de Pensii Alba.

Cu ocazia percheziţiei efectuate la domiciliul inculpaţilor, au fost găsite şi ridicate actele de identitate ale persoanei vătămate, alte documente aparţinând acesteia precum şi obiecte contondente despre care există suspiciunea că ar fi fost folosite pentru agresarea victimei.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Răspunsuri la FOTO/ VIDEO: Cei doi soţi din Sebeş care au ţinut un bătrân în sclavie s-au întors acasă. Tribunalul Alba a decis măsura arestului la domiciliu

  1. Vlad 05.04.2018 la 22:24

    Cioara tot cioara. Rusine judecatorilor ca lasa asemenea gunoaie in libertate…

    • Florin 06.04.2018 la 14:50

      Ai vazut, tu, mai Vlade, vreo cioara, care sa-i placa in colivie?