FOTO / VIDEO: Ceas unicat dedicat orașului Alba Iulia și aniversării a 100 de ani de la Marea Unire, de către Rotary Club Alba Iulia. Ceasul are forma aparatului foto folosit de Samoila Mârza

Un ceas stradal, special, unicat, care omagiază aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire, a fost dăruit orașului Alba Iulia, vineri, de către Club Rotary Alba Iulia.

Construcția are structură metalică și forma aparatului foto folosit de Samoila Mârza, fotograful Unirii, iar mecanismele beneficiază de antenă GPS, care permite reglaje automate la schimbarea orei, primăvara și toamna. De asemenea, ceasul este inscripționat cu logo-ul Rotary Club Alba Iulia District 2241.

Citește și: PROGRAMUL DE 1 DECEMBRIE

”Confecționarea ceasului a durat 8 luni, fiind un ceas unicat, după proiectul și ideea clubului Rotary Alba Iulia. Ceasul este donat municipalității și este în forma unui aparat foto, asemănător cu cel al lui Samoilă Mârza, fotograful unirii, singurul care ne-a lasat mărturiile vizuale din timpul evenimentelor de la 1 Decembrie 1918”, a declarat pentru ziarulunirea.ro, Florin Mărginean, președintele Rotary Club Alba Iulia.

Este al doilea ceas digital pe care Rotary Club Alba Iulia l-a făcut cadou orașului, cu ocazia aniversării Centenarului. Primul a fost dăruit Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia.

Peste 500 de rotarieni participă în aceste zile, alături de Rotary Club Alba Iulia, la evenimentele dedicate împlinii a 100 de ani de la Marea Unire din 1918, evenimente care se derulează în perioada 29 noiembrie – 2 decembrie, sub genericul ”Alba Iulia 100”.

Toate acţiunile desfăşurate în acest an de Rotary Club Alba Iulia au loc sub egida Anul Centenarului Marii Uniri.

Facebook 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...