Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO/ VIDEO: ”Cea mai mare paradă de ambulanțe” – Alba Iulia 2018, certificată de Academia Recordurilor Mondiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Academia Recordurilor Mondiale a certificat mai multe recorduri românești din domeniul medical, printre care se numără ”Cea mai mare paradă de ambulanțe” – Alba Iulia 2018 sau Primul Institut geriatric din lume – Ana Aslan.

Potrivit unui comunicat remis joi AGERPRES, Academia Recordurilor Mondiale a desemnat primul Institut de Endocrinologie din Lume ca fiind Institutul ”C.I. Parhon” București, primul Tratat Medical de Endocrinologie: CI Parhon, prima disecție aortică complexă tratată endovascular: Polisano Sibiu, iar cea mai mare paradă de ambulanțe – evenimentul care a avut loc de Ziua Națională a Ambulanței, în 28 iulie 2018, la Alba Iulia.

YouTube video

CITEȘTE ȘI: LIVE VIDEO/ Ceremonie în Piața Cetății, de Ziua Națională a Ambulanței, sărbătorită în premieră la Alba Iulia: Un convoi de 45 de autospeciale defilează la final

De asemenea, printre recordurile românești din medicină se mai numără ”Cele mai multe operații neurologice” – dr. Leon Dănăilă, ”Cele mai multe operații pediatrice” – dr. Alexandru Pesamosca, iar primul institut geriatric din Lume – Institutul ”Ana Aslan”.

În ultimii 12 ani, Academia Recordurilor Mondiale a publicat câteva zeci de recorduri românești, majoritatea fiind realizări deosebite – Nadia Comăneci, primul 10 din istoria gimnasticii; Helmut Duckadam, patru goluri consecutive aparate; Octavian Belu, cel mai de succes antrenor din lume; Mugur Isărescu, cel mai longeviv guvernator de bancă centrală; Cleopatra Stratan, cea mai de succes tânără artistă; Ilie Dobre, cel mai de succes comentator sportiv de radio; Crina Coco Popescu, cea mai de succes tânără alpinistă; Palatul Parlamentului, cea mai mare clădire administrativă; ”Luceafărul” de Mihai Eminescu, cel mai lung poem de dragoste; cel mai lung meci de baschet: Sibiu; cea mai lungă scrisoare către Moș Crăciun: copiii din Brașov; Cristina Neagu, prima jucătoare de handbal care a câștigat de trei ori titlul de Jucătoarea Anului; Constantina Diță, cea mai în vârstă câștigătoare a maratonului olimpic.

Sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | Gest de umanitate la Alba Iulia: Recipiente cu apă pentru animalele străzii, amplasate de o femeie în fața magazinului unde lucrează. ”Și ele sunt suflete și au nevoie de apă”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Gest de umanitate la Alba Iulia: Recipiente cu apă pentru animalele străzii, amplasate de o femeie în fața magazinului unde lucrează. ”Și ele sunt suflete și au nevoie de apă” Și animalele suferă cumplit în perioada de caniculă și nu sunt afectate de temperatuirle sufocante de afară, nu doar oamenii. Pe Bulevardul Transilvaniei din Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea