FOTO/ VIDEO: Caravana sindicatelor afiliate Cartel Alfa, solidare cu greviștii de Electrolux Satu Mare, s-a oprit și la Alba Iulia

Caravana sindicatelor afiliate Cartel Alfa din Satu Mare s-a oprit, luni, în fața unui magazin cu produse electrocasnice de la Alba Mall. Marșul este organizat in semn de solidaritate cu angajatii de la Electrolux Satu Mare, aflaţi în cea de-a opta săptămână de grevă.

Sindicaliștii vor ajunge, în final, la Ambasada Suediei din Bucureşti pentru a protesta faţă de modul în care sunt trataţi angajaţii din Satu Mare, iar în orașele de pe traseu vor opri și în faţa altor magazine care vând produsele companiei.

ELIT

Vicepreşedintele Cartel Alfa, Marian Apostol, a declarat că scopul caravanei este de a atrage atenţia asupra modului în care conducerea Electrolux îşi tratează muncitorii de la fabrica din Satu Mare şi nu de a protesta împotriva produselor firmei.

Caravana de maşini, pe care sunt inscripţionate mesaje împotriva conducerii Electrolux, se va opri și în Sibiu, Râmnicu Vâlcea şi Piteşti, urmând să ajungă la ambasada Suediei din Bucureşti unde va fi organizat un protest.

Greva de la Electrolux a început pe 4 martie, pe perioadă nedeterminată.

Potrivit sindicaliştilor, muncitorii cer o creştere salarială de 350 de lei, adică 2 lei pe oră.

În total, Electrolux are 930 de muncitori, care beneficiază de Contractul Colectiv de Muncă.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...