Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO-VIDEO: Cântec, joc și voie bună la Festivalul ”Suflet de român” de la Alba Iulia. Mii de oameni în Piața Cetății, în prima seară

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

suflet de roman alba iulia11Sâmbătă seara, capitala de suflet a tuturor românilor, Alba Iulia, a răsunat de cântec, joc și voie bună. O nouă ediție a festivalului ”Suflet de român” a adus în „cealaltă capitală” un spectacol folcloric de zile mari, ce a adunat în Piața Cetății mii de români dornici să sărbătorească ”românismul” la el acasă.

Într-o atmosferă degajată, ore întregi, cei prezenți au avut ocazia să vadă și să asculte artiști cunoscuți ai folclorului românesc. Nu au lipsit nici dansurile populare, din diferite zone ale țării.

suflet_de_roman_2015Nume cunoscute ca Ionuț Fulea, Veta Biriș, Mariana Anghel, Gheorghe Roșoga, Mariana Deac, Nineta Popa, Angela Buciu, Ina Todoran și foarte mulți alții (vezi afișul), acompaniați de orchestra Codru de România își vor lăsa amprenta pe ediția din acest an.

Spectacolul continuă și duminică în Piața Cetății, de la ora 19.00.

Suflet de Român a atras mii de iubitori de folclor încă de la prima ediție, reunind la Alba Iulia cele mai importante nume din muzica populară.

Vedeți AICI cum s-a desfășurat ediția de anul trecut.

Evenimentul alătură tinerii interpreți cu cei consacrați, pentru a realiza astfel o simbioză între valorile actuale și cele în devenire. Campania “Fii popular” – invită publicul să poarte în zilele evenimentului costumul popular românesc, pastrand deprinderea unei vaste traditii ce a dăinuit întotdeauna în momente de sărbătoare în Transilvania.

Festivalul de folclor „Suflet de Român” își propune redescoperirea și promovarea valorilor tradiționale strămoșești prin cântul autentic din zonele istorice ale României.

Este cel mai mare eveniment de folclor organizat în parteneriat cu municipalitatea din Alba Iulia, un preambul perfect pentru marele moment folcloric ce este cuprins în programul anual al Festivalului de România – 1 Decembrie. Acest festival își propune valorificarea tradițiilor și obiceiurilor naționale, cultivarea dragostei și respectului pentru tradițiile, obiceiurile și folclorul românesc, receptarea frumosului din arta populară.

Festivalul își propune de asemenea să realizeze o punte între generații, să aducă în atenția publicului artiști consacrați ai folclorului românesc, dar și gerenații tinere de interpreți.

[nggallery id=850]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni” „Este nevoie de un schimb de generații în administrația județeană. Generația mea are obligația de a îngriji ce au construit părinții și bunicii noștri și de a dezvolta județul pentru generațiile viitoare. E o […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea