Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO-VIDEO: Spectacol de zile mari, cu vocile „de aur” ale muzicii populare, la Alba Iulia. Peste 1500 de oameni au cântat alături de artişti, în capitala de suflet a tuturor românilor

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

suflet de roman alba iulia142Alba Iulia a demonstrat, vineri seara, încă o dată, că este „capitala de suflet a tuturor românilor”. Nume mari ale folclorului românesc şi noua generaţie de interpreţi de muzică populară au pus în scenă un spectacol de zile mari, apreciat şi trăit la intensitate maximă, de peste 1500 de oameni. Este vorba despre spectacolul intitulat sugestiv „Suflet de român”, iniţiat de cunoscutul interpret Ionuţ Fulea, care a dorit să aducă, aici, la el acasă,  „crema” muzicii populare, membri ai Uniunii Artiştilor Interpreţi de Folclor Muzical din România.

Vocile „de aur” a mari interpreţi de muzică populară şi ale tinerei generaţii de interpreţi de folclor au răsunat vineri seara în Cetatea Alba Carolina, sărbătorind „românismul” la el acasă.

suflet de roman alba iulia108Într-o atmosferă degajată, ore întregi, cu cântece populare şi şlagăre româneşti, marii artişti au reuşit să „ungă” sufletele albaiulienilor şi ale tuturor celor aflaţi în Cetate. Cu orchestra Codru de România în spate, de la cântece populare, jiane, haţegane, doine,  de toate s-au cântat, iar spectatorii, vizibil, s-au simţit cu adevărat români. Nu au lipsit dansurile populare, de prin aproape toate zonele. Membrii Ansamblului Folcloric „Doina Arieşului” din Câmpia Turzii au prezentat o suită de dansuri populare autentice, spre încântarea celor prezenţi.

suflet de roman alba iulia200Două momente speciale, ce au ridicat întregul public de pe scaune, au fost atunci când maestrul Nicolae Furdui Iancu a cântat melodia „Noi suntem români”, şi când marele taragotist, rapsodul Dumitru Fărcaş a recitat poemul „Ţara mea, mândra mea”.

A fost un spectacol greu de descris sentimental, dar prin care, cu siguranţă, mesajul cântecului popular a ajuns la inimile celor care ştiu să-l preţuiască.

„Mă bucur că am avut alături de mine, şi am alături de mine colegi dragi, prieteni buni, care au răspuns invitaţiei noastre. Sigur, ideile sunt frumoase, suflet de roman alba iulia171sunt benefice pentru cei care le îmbrăţişează, dar nu este suficient. Dacă nu suntem împreună, nu putem face nimic durabil. Mă bucur că am reuşit în această seară, împreună cu colegii mei dragi, pe care îi iubesc şi îi apreciez foarte mult, să realizăm acest eveniment. Totodată, vreau să mulţumesc Primăriei  Alba Iulia că ne-a sprijinit să-l organizăm, şi nu în ultimul rând, şi cel mai important, dumneavoastră,  pentru că sunteţi alături de noi. Alba Iulia a dovedit în această seară că este într-adevăr capitala de suflet a tuturor românilor”, a declarat vizibil emoţionat Ionuţ Fulea, la finalul spectacolului. Totodată, acesta a făcut şi o promisiune publică pentru o nouă ediţie: „trei zile” cu cântec, joc şi voie bună, la Alba Iulia.

suflet de roman alba iulia209Au urcat pe scenă şi au încălzit sufletele românilor prezenţi cu cântece pe care mulţi le-au auzit în tinereţe sau copilărie, Nicolae Furdui Iancu, Ioan Bocşa, Ionuţ Fulea, Dumitru Fărcaş, Sava Negrean Brudaşcu, Dinu Iancu Sălăjanu, Mariana Ionescu Capitănescu, Constantin Enceanu, Traian Jurchela, Viorica Macovei, Adriana Stanca, Alexandru Pugna, Roxana Reche.

Energia şi frumuseţea cântecului popular a fost transmisă de asemenea publicului de generaţia tânără: Oana Bozga, Alexandru Bradatan, Ina Todoran, Bogdan Toma, Virginia Irimuş, Adina Popa, Traian Stoiţă, Codruţa Rodean, Paul Ananie, Teodora Zarnescu, Sebastian Stan, Emilia Dorobantu, Andreea Haisan, Iulia Bucur, Olimpia Luciu Guzu, Răzvan Năstăsescu, Daniel Pop, Cătălin Haşa, Vladuta Lupau, Maria Roşu.

Întregul spectacol a fost prezentat, în cel mai frumos mod, de către cunoscuta prezentatoare TV , Iuliana Tudor.

Vă prezentăm mai jos câteva imagini foto-video din cadrul spectacolului:

[nggallery id=2248]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea