FOTO VIDEO| Câinii vechilor samurai, la joacă prin Cetatea Alba Carolina: Despre Akita Inu, rasa care a câștigat inimile familiilor din țara noastră
Câinii vechilor samurai, la joacă prin Cetatea Alba Carolina: Despre Akita Inu, rasa care a câștigat inimile familiilor din țara noastră
Câinii Akita Inu, una dintre cele mai îndrăgite rase atât de crescătorii profesioniști, cât și de familiile de pe tot cuprinsul Globului, au început să fie tot mai numeroși și văzuți tot mai des la plimbare pe străzile din orașul nostru.
În acest sens, Tomotaș Cosmin, un crescător profesionist de câini care locuiește în Alba Iulia, a împărtățit câteva curiozități despre cei mai îndrăgiți prieteni ai omului, pentru ziarulunirea.ro.
„Sunt crescător de Akita Inu din 2016. Akita Inu a fost introdusă în secolul XVII. Istoricul ei este destul de vechi, se trag direct din lupi. Au fost folosiți la vânătoare de urși, mistreți, cerbi, iar în Japonia este considerat simbol național.
Este o rasă de talie medie-mare, cu dublă blană, statuie impunătoare, cap pătrățos, are o scobitură pe mijlocul său, iar în Japonia sunt considerați foarte buni companioni pentru familii.
Au fost folosiți la pază în reședințele nobiliare, în Armată, Poliție, au fost câinii samurailor și sunt foarte devotați familiei.
Le plac copiii, sunt foarte încăpățânați.
După Al Doilea Război Mondial, au fost introduși de soldații americani care au fost cantonați în Japonia.
Canisa pe care o am este înființată de anul trecut. Reproducerea se face atât în casină, cât și în afara ei. Mi-am luat un mascul din Rusia, pentru reproducere, care a luat titlul de campion în Macedonia. Femela este cumpărată din Deva și este campionă în România.
Au un temperament liniștit, nu sunt agresivi, însă cu alte animale trebuie ținuți în lesă. Trebuie periați, se spală singuri, ca și pisicile. Năpârlesc de două ori pe an, primăvara și toamna. Nu necesită foarte mulă îngrijire.”, a transmis Tomotaș Cosmin.
Loialitatea a făcut din câinele japonez Hachikō o legendă. Acest patruped, care a fost subiectul unui film cu același nume cu Richard Gere în 2009, își însoțea stăpânul zilnic la gara Shibuya din Tokyo în anii 1920 și îl lua de acolo la aceeași oră în fiecare zi.
După ce a murit stăpânul său, Hachikō a așteptat la gară timp de aproape zece ani – până când a murit și el – pentru ca stăpânul său să se întoarcă.
O statuie, precum și numele „Hachikō Exit” pentru ieșirea de vest din gara Shibuya încă amintesc de faimosul Akita.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cum va fi VREMEA în iarna 2024-2025: Câtă zăpadă vom avea în următoarele luni? La Niña aduce surprize în Europa
Cum va fi VREMEA în iarna 2024-2025: Câtă zăpadă vom avea în următoarele luni? La Niña aduce surprize în Europa Cele mai noi prognoze de ninsori pentru iarna 2024-2025 vin cu surprize, și deși începutul de iarnă va fi mai lent, cu mai puțină zăpadă decât în mod normal, fenomenul La Niña își va face […]
Secțiune Articole Similare
-
Curier Județeanacum 5 zile
FOTO | Absolvenţii promoţiei din 1974, revedere emoţionantă după 50 de ani de la terminarea Liceul Industrial Nr.1 din Blaj
-
Opinii - Comentariiacum o zi
MESAJE de SFANTUL MIHAIL şi GAVRIIL 2024. Ce sms-uri şi urări de „La mulţi ani” puteţi trimite celor dragi de ziua numelui
-
Opinii - Comentariiacum 2 ore
Sfinții Mihail și Gavriil 2024: Mesaje haioase și amuzante pentru cei care își sărbătoresc onomastica
-
Actualitateacum 4 zile
Vouchere sociale 2025-2027. Ce valoare vor avea și cum se acordă
-
Curier Județeanacum 4 zile
FOTO | Șahiștii CSM Unirea Alba Iulia învingători la concursul de șah blitz „Cupa Rotary”, ediția a 8-a
-
Ştirea zileiacum 3 zile
4 noiembrie 1715: Austriecii pun piatra de temelie a Cetăţii Alba Iulia, devenită astăzi polul turistic al județului Alba