Rămâi conectat

Actualitate

FOTO VIDEO| Câinii vechilor samurai, la joacă prin Cetatea Alba Carolina: Despre Akita Inu, rasa care a câștigat inimile familiilor din țara noastră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Câinii vechilor samurai, la joacă prin Cetatea Alba Carolina: Despre Akita Inu, rasa care a câștigat inimile familiilor din țara noastră

Câinii Akita Inu, una dintre cele mai îndrăgite rase atât de crescătorii profesioniști, cât și de familiile de pe tot cuprinsul Globului, au început să fie tot mai numeroși și văzuți tot mai des la plimbare pe străzile din orașul nostru.

În acest sens, Tomotaș Cosmin, un crescător profesionist de câini care locuiește în Alba Iulia, a împărtățit câteva curiozități despre cei mai îndrăgiți prieteni ai omului, pentru ziarulunirea.ro.

„Sunt crescător de Akita Inu din 2016. Akita Inu a fost introdusă în secolul XVII. Istoricul ei este destul de vechi, se trag direct din lupi. Au fost folosiți la vânătoare de urși, mistreți, cerbi, iar în Japonia este considerat simbol național.

Este o rasă de talie medie-mare, cu dublă blană, statuie impunătoare, cap pătrățos, are o scobitură pe mijlocul său, iar în Japonia sunt considerați foarte buni companioni pentru familii.

Au fost folosiți la pază în reședințele nobiliare, în Armată, Poliție, au fost câinii samurailor și sunt foarte devotați familiei.

YouTube video

Le plac copiii, sunt foarte încăpățânați.

După Al Doilea Război Mondial, au fost introduși de soldații americani care au fost cantonați în Japonia.
Canisa pe care o am este înființată de anul trecut. Reproducerea se face atât în casină, cât și în afara ei. Mi-am luat un mascul din Rusia, pentru reproducere, care a luat titlul de campion în Macedonia. Femela este cumpărată din Deva și este campionă în România.

Au un temperament liniștit, nu sunt agresivi, însă cu alte animale trebuie ținuți în lesă. Trebuie periați, se spală singuri, ca și pisicile. Năpârlesc de două ori pe an, primăvara și toamna. Nu necesită foarte mulă îngrijire.”, a transmis Tomotaș Cosmin.

Loialitatea a făcut din câinele japonez Hachikō o legendă. Acest patruped, care a fost subiectul unui film cu același nume cu Richard Gere în 2009, își însoțea stăpânul zilnic la gara Shibuya din Tokyo în anii 1920 și îl lua de acolo la aceeași oră în fiecare zi.

După ce a murit stăpânul său, Hachikō a așteptat la gară timp de aproape zece ani – până când a murit și el – pentru ca stăpânul său să se întoarcă.

O statuie, precum și numele „Hachikō Exit” pentru ieșirea de vest din gara Shibuya încă amintesc de faimosul Akita.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

2 iulie | COD GALBEN de furtuni în Alba și alte județe din țară: Averse torențiale, vijelii, grindină și descărcări electrice

Bera Larisa

Publicat

în

2 iulie | COD GALBEN de furtuni în Alba și alte județe din țară: Averse torențiale, vijelii, grindină și descărcări electrice ANM a emis luni dimineața mai multe avertizări cod galben de furtună, valabile în intervalul 2 iulie, începând cu ora 10.00 până în 3 iulie la ora 10.00, în Alba și alte județe din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea