Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO/ VIDEO: Cadou de neuitat de la Garda Apulum pentru elevii din Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Elevii și cadrele didactice aparținând Școlii Gimnaziale nr. 3 și Colegiului Naţional ,,David Prodan’’ din Cugir au fost astăzi beneficiarii proiectului inițiat de Muzeul Unirii din Alba Iulia,  oferindu-li-se un cadou de neuitat din partea Gărzii Apulum, compusă din: Legiunea XIII Gemina- trupa romanilor, Lupii Apulonului- trupa dacilor, Magna Nemesis- trupa de dans  şi trupa gladiatorilor.

Garda romana la Cugir020Spectacolul oferit de războinici a reușit să dea viață unor vremuri demult apuse printr-o reconstituire istorică antică, dorindu- se a fi totodată și un preambul al Festivalului Cetăţilor Dacice ce va avea loc în iunie 2016 la Cugir. Atractiva manifestare, aplaudată la scenă deschisă de câteva sute de elevi,  a cuprins prezentarea documentată istoric a costumelor şi armelor trupelor mai sus amintite, lupte organizate sub comenzi în limba latină între daci şi romani  la care au participat şi voluntari din rândul elevilor participanţi la eveniment,  dar şi dansuri ale fetelor din trupa Magna Nemesis.

Coordonatorul Garzii Apulum este Dr. Liviu Zgârciu , şef secţie Relaţii Publice la  Muzeul Unirii din Alba Iulia şi preşedintele Asociaţiei Culturale pentru Istorie Vie. Proiectul coordonat de muzeu se află la trei ani de la prima reprezentație, după Vinţul de jos şi  Alba Iulia. Anul acesta a fost ales Cugirul, tocmai pentru a marca festivalul ce va avea loc în vara anului viitor. (C.P.)

[nggallery id=1389]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: „Cu viața mea apăr viața,” concurs cu tematică de protecție civilă pentru elevii din școlile gimnazilae și licee, organizat de ISU Alba: Ce au învățat participanții

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: „Cu viața mea apăr viața,” concurs cu tematică de protecție civilă pentru elevii din școlile gimnazilae și licee, organizat de ISU Alba: Ce au învățat participanții Elevii din școlile gimnazilae și licee au avut ocazia să își consolideze cunoștințele și deprinderile în situatii de urgență, cu ocazia unui concurs cu tematică de protecție civilă, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea