FOTO/VIDEO: Bunicii Regelui Mihai au inaugurat Muzeul Casa Memorială Avram Iancu
În aceste zile când România și-a redescoperit Regele și istoria adevărată a Casei Regale, se cuvine să reamintim faptul că bunicii Regelui Mihai, Regelele Ferdinand și Regina Maria, au adus multă bucurie și speranță și în Țara Moților, după Marea Unire.
În anul 1919 Regele Ferdinand și Regina Maria au vizitat pentru prima data Țara Moților. În anul 1924, Regele Ferdinand și Regina Maria au vizitat din nou Țara Moților participând la Serbările centenarului nașterii lui Avram Iancu.
Mai întâi au fost la mormântul lui Avram Iancu de la Țebea apoi au urcat pe Muntele Găina la ceremonia de sfințire a Crucii lui Avram Iancu și apoi, la finalul vizitei, au inaugurat Muzeul Casa Memorială Avram Iancu din Vidra de Sus.
Fotografiile cu Regele și Regina României Mari stând în genunchi la Mormântul lui Avram Iancu de la Țebea trebuie să fie pentru toți românii și mai ales pentru oamenii politici, un model de smerenie și de cinstire a eroilor.
În calitate de moț și de deputat de Alba în Parlamentul României, doresc să aduc un omagiu Majestății Sale Regele Mihai și să-mi exprim speranța că exemplul său și al înaintașilor săi care au făcut România Mare va fi mereu cinstit și urmat cu demnitate și curaj.
Bunul Dumnezeu sa-i odihnească în pace! Bunul Dumnezeu să ocrotească România!
Corneliu Olar
Deputat PNL de Alba
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
25 iulie – Adormirea Sfintei Ana, mama Preasfintei Născătoare de Dumnezeu În data de 25 iulie, în fiecare an, credincioșii o prăznuiesc pe Sfânta Ana, mama Preasfintei Născătoare de Dumnezeu. Citește și: Ce nume se sărbătoresc de Sfânta Ana Sfânta Ana a fost mama Fecioarei Maria, mama lui Hristos. Ana era din seminția lui Levi […]
23 iulie 1869 | Se naște Gheorghe Adamescu, istoric literar și membru corespondent al Academiei Române
23 iulie 1869 | Se naște Gheorghe Adamescu, istoric literar și membru corespondent al Academiei Române Gheorghe Adamescu (n. 23 iulie 1869, București, România – d. 4 aprilie 1942, București, România) a fost un istoric literar, membru corespondent al Academiei Române din 1921, bibliograf, profesor de limba română și limba latină și autorul unor manuale […]
Pe 23 iulie, credincioșii îl cinstesc pe Sfântul Mucenic Foca. Cine a fost acesta
Pe 23 iulie, credincioșii îl cinstesc pe Sfântul Mucenic Foca. Cine a fost acesta Sfântul Mucenic Foca, cunoscut și sub numele de Sfântul Foca, este comemorat pe 23 iulie în calendarul ortodox. În această zi, credincioșii îi aduc omagiu și sărbătoresc memoria sa. Sfântul Mucenic Foca a fost un episcop și martir creștin din secolul […]