Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO. Bilanț: Mai multe drumuri, patru restaurante și peste 20 de gospodării din Alba Iulia, inundate din cauza incapacității de preluare a rețelei de canalizare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Alba a transmis bilanțul inundațiilor produse vineri seara la Alba Iulia, după o ploaie torențială, din cauza incapacității de preluare a rețelei de canalizare. În total au fost inundate 21 de gospodării, patru restaurante-pizzerii și o parte din Șanțurile Cetății Alba Carolina.

inundatii01Șanțurile Cetății Alba Carolina, zonă destinată pietonilor, în care turiștii și localnicii se plimbă pe jos sau cu bicicletele, au fost inundate. Pe site-urile de socializare internauții au postate imagini și s-au întrebat ironic dacă oamenii trebuie să pedaleze sau să vâslească.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Alba, în municipiul Alba Iulia sunt inundate șapte străzi din zona de jos a orașului, iar pentru evacuarea apei au intervenit pompierii Serviciul Voluntar și Privat pentru Situații de Urgență (SVSU) și SC APA Canal.

Pompierii au intervenit pentru scoaterea apei din mai multe gospodării, pivnițe, curți și subsoluri. Unele drumuri din Alba Iulia au fost parțial blocate, iar apa acumulată pe străzi, care era de jumătate de metru, a intrat în gospodăriile oamenilor. Localnicii de pe strada Primăverii s-au arătat nemulțumiți de recepția lucrărilor, precizând că astfel de inundații au loc la aproape fiecare ploaie torențială. Totodată, au fost inundate și câteva străzi din zona gării.

În Zlatna a fost inundată și avariată o gospodărie, din cauza scurgerilor torențiale.

”În urma precipitațiilor cazute, echipaje de pompieri din cadrul Detasamentului de pompieri Alba Iulia in cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Alba si echipaje de la SC Apa Canal Alba au intervenit în municipiul Alba Iulia in zona centru a municipiului, iar in orasul Zlatna a intervenit Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Zlatna pentru înlăturarea efectelor generate de fenomenele meteorologice”, transmite ISU Alba.

Masurile luate de catre toate structurile implicate in gestionarea situatiilor de urgenta generate de riscurile specific sunt urmatoarele:

La nivelul Sistemului de Gospodarire a Apelor Alba au fost transmise conform fluxului informational avertizarile meteorologice primite.

La nivelul Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta Zlatna a fost convocat Comitetul pentru Situatii de Urgenta, a fost supravegheata permanent evolutia vremii si cursurile de apa.

Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Zlatna a intervenit cu 1 autospeciala, 1 motopompa si 4 persoane.

La nivelul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Alba s-a intervenit cu 2 autospeciale, 3 autoturisme, 2 motopompe, 3 ofiteri si 14 subofiteri.

Serviciul Volunbtar pentru Situatii de Urgenta Alba Iulia a intervenit cu 1 autoturism, 2 motopompe si 2 persoane; iar SC APA Canal cu 3 autospeciale si 6 persoane.

[nggallery id=2541]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

UPDATE FOTO| Accident GRAV pe DN 74A: Trafic blocat după impactul dintre o căruță și un autoturism

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV pe DN 74A: Trafic blocat după impactul dintre o căruță și un autoturism Un accident rutier a avut loc sâmbătă seara, în jurul orei 22.30, pe DN74A, între un autoturism și o căruță. Citește și: UPDATE FOTO | Accident MORTAL pe autostrada A1: O persoană a DECEDAT după impactul dintre o mașină și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea