FOTO-VIDEO/ Bătăile puternice ale clopotelor de la Mănăstirea Râmeț au acoperit zgomotul furtunii și au alungat ploaia torențiala

Catedrala munţilor din judeţul Alba, Mănăstirea Râmeţ sau ”Grădina raiului din Apuseni” cum mai este denumită, este locul care te revigorează, te farmecă, te face să uiți de toate problemele și să te pierzi în frumusețea locurilor.

Luni, a doua zi de Rusalii, sunetul magic al cloptelor de aici a alungat norii de furtună și a împrăștiat ploaia torențială care s-a abătut asupra mănăstirii de maici, în timp ce la una din ferestrele mănăstirii se vede arzând o lumânare.

Este un obicei din bătrâni, ca atunci când se prevestește furtună, crâstnicul satului, indiferent de oră, să dea fuga la biserică și să tragă clopotul. Aici, la Râmeț, în Catedrala Munților Apuseni, muzica sfântă a cloptelor a alungat furtuna.

În cultura popular, clopotele se băteau în trecut la inundaţii, incendii sau nori aducători de grindină. Potrivit istoricilor se mai băteau clopotele în dungă atunci când năvăleau tătarii, turcii sau alte naţii pornite după pradă. De asemenea, în cultura populară se crede că diavolul stârneşte furtuni pe care clopotele le pot împrăştia.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...