Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO, Autostrada Sebeș-Turda, lotul 2. În ciuda vremii favorabile se lucrează pe doar două porțiuni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Autostrada Sebeș-Turda, lotul 2. Joi, 1 februarie, chiar dacă vremea era bună, iar pământul a început să se dezghețe pe lotul 2 al Autostrăzii Sebeș-Turda, majoritatea porțiunilor păreau abandonate.

Utilajele păreau ”înghețate” și se lucra doar în două locuri. Dincolo de Beldiu, în jurul km 32, o echipă de muncitori, lucra la podețele metalice.

O altă zonă în care se lucra, era cea dinainte de intrarea în localitatea Oiejdea, dinspre Sântimbru. În apropierea de viitoarea trecere peste DN, o echipă cu două excavatoare și mașini de transport, lucrau la devierea unei conducte de apă.

Pe celelalte porțiuni, ale lotului II, în ciuda dezghețului de afară și a vremii relativ bune, circa 10 grade, lucrările erau ”înghețate”.

YouTube video

Sebes Turda – Lot 2: Progres Fizic: 44.45% (lucrari executate). Probleme privind exproprierile suplimentare. Intarziere aviz TransElectrica privind relocarea liniei de 110KV in dreptul Podului de CF. Decolmatarea canalelor ANIF (zona Teius). Descarcare Sit arheologic nr. 11 la km 40+150. CJ Aiud nu a reinoit avizul de folosire a DJ in dreptul localitatii Ciumbrud, din cauza plangerilor localnicilor privind zgomotul.

Lungime: 24,3 kilometri, de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud.
Valoare: 549.332.493,62 Lei fara TVA
Constructor: Asocierea Aktor Technical Societe Anonyme (AKTOR SA) -S.C. EuroConstruct Trading 98 S.R.L
Lucrările au început la data de 2.12.2014

YouTube video

Autostrada Sebeş-Turda va avea o lungime totală de 70 de kilometri şi va traversa parţial judeţele Alba şi Cluj, fiind împărţită în patru loturi.

Primul lot se întinde pe 17 kilometri, de la intrarea pe autostradă în Sebeş, până la Pârâul Iovului, după Alba Iulia. Lotul doi are o lungime de 24,3 kilometri şi se întinde de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud, iar lotul trei, care are 12,5 km, se întinde de la intrarea în Aiud până la Decea. Ultimul lot are 16,3 km şi se termină în Turda.

Valoarea lucrărilor, fără TVA, este de 541.739.137 de lei pentru lotul 1, 549.332.393 de lei pentru lotul 2, 420.511.921 de lei pentru lotul 3, 470.004.894 de lei pentru lotul 4, toate fiind finanţate din fondul de coeziune, 85%, şi bugetul de stat – 15%.

[nggallery id=5170]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea