FOTO/ VIDEO: Pe autostrada Sebeș-Turda, Lotul 1, profitând de vremea bună, italienii de la Pizzarotti au început să lucreze pe toate porțiunile pe care au autorizație

Pe Lotul 1 al autostrazii Sebeș – Turda, chiar dacă mobilizarea nu e extraordinara, totuși, având în vedere vremea prielnică, în vizibilă încălzire, la începutul săptămânii se lucra pe aproape toate porțiunile pentru care există autorizații de construcție.

La viitorul pod peste Râul Sebeș se lucra la piloni. Potrivit unui reprezentant al constructorului, la începutul lunii martie aici se vor putea pune grinzile.

La viitorul pasaj rutier care va traversează Valea Orzii, s-au turnat o parte dintre piloni, aici mobilizarea fiind mai slabă.

La viitorul nod rutier Alba Iulia Nord se lucrează cu două foreze și, așa cum se poate vedea în imagini, nu sunt construite structuri care să iasă în evidență, având în vedere că autorizația de construcție s-a obținut destul de târziu.

Ce mai importantă lucrare o reprezintă nodul rutier care face legătura cu A1, pentru care încă nu s-a obținut autorizație, dar pentru care s-au depus planurile și schițele la CNAIR.

Potrivit CNAIR, la începutul lunii ianuarie 2018, progresul fizic la Lotul 1 al autostrăzii Sebeș – Turda era de 40%. Existau dificultati privind culoarul de expropriere si anume proprietari care au fost expropriati ce inca nu au abandonat proprietatile. Se asteapta ca autorizatia de constructie pentru Sectiunea C (inclusiv Nodul Rutier Sebes) sa fie obtinuta in cel mai scurt timp.

Lotul 1: Lungime 17.00 km, de la intrarea pe autostradă în Sebeş, până la Pârâul Iovului, după Alba Iulia.
Valoare: 541.739.137,21 Lei fara TVA
Constructor: Asocierea Impresa Pizzarotti & C SPA Pomponio Construcţii SRL
Lucrările au început la data de 2.12.2014.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

Nelu 1 februarie 2018 at 10:00

Vai de ea mobilizare. De făcea constructorul un grătar erau mai multi si mai dinamici pe-acolo! Păcat de timpul extrem de bun din iarna asta, nefructificat de constructor si de beneficiar.

Nelu 1 februarie 2018 at 10:36

Vânătorii de seama, prezenți. Ala cu găleata, prezent. Lipseste ala cu lopata.

Nelu 1 februarie 2018 at 10:37

Bagatorii de seama…

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...