Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO, VIDEO. Atelierul de vară Șotron-15 preșcolari din Războieni participă la activități atractive și interesante, în cadrul proiectului inițiat de Asociația Ovidiu Ro

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O echipă de tinere cadre didactice din Alba Iulia și Războieni și-au unit forțele pentru a oferi copiilor preșcolari din localitatea Războieni, două săptămâni de activități atractive și interesante, în cadrul proiectului inițiat de Asociația Ovidiu Ro în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, respectiv Inspectoratul Școlar Județean.

Începând de vineri, 5 iunie, 15 preșcolari din localitate Războieni, județul Alba participă la Atelierul de vară Șotron, timp de 2 săptămâni. Atelierul este susținut de o echipă de profesori voluntari din Alba Iulia și Războieni.

Atelierul de vara Șotron este un proiect inițiat de Asociația Ovidiu Ro în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, respectiv cu Inspectoratul Școlar Județean Alba și are ca scop derularea unor activități atractive și calitative în grădinițele din toate comunitatile.

YouTube video

In prima săptămână, copiii au descoperit lumea plantelor, au observat ciclul de viata al acestora și care sunt nevoile lor.

Au realizat diverse experimente:germinarea, ploaia, combinarea culorilor primare și au vizitat o grădina de legume.
Asistenta medicala din localitate le-a explicat câteva reguli de igiena (cum strănutam, cum ne spălăm pe mâini, pe dinți) și câteva reguli de prim-ajutor (cum aplicam un plasture, dacă ne accidentam).

Ziua de vineri a fost dedicată artelor și emoțiilor pe care muzica o transmite.
Invitatul special Marius Popa, membru al Trupei GoodDay, i-a incantat pe micuți cu multe melodii cunoscute. Aceștia au fost cântăreți pentru o zi, fiind acompaniati la chitara de invitatul nostru.

După momentul artistic, copiii și-au manifestat creativitatea realizând aranjamente din flori naturale.
A fost o zi cu multa bună dispoziție și multe emoții pozitive.
Urmează încă o săptămână cu multe activități interesante, în care copiii vor descoperi lumea animalelor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Substanțe de protecția plantelor, confiscate de polițiști de la o societate comercială din Vinerea: Produsele erau puse spre vânzare, deși aveau termenul de valabilitate expirat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Substanțe de protecția plantelor, confiscate de polițiști de la o societate comercială din Vinerea: Produsele erau puse spre vânzare, deși aveau termenul de valabilitate expirat Peste 5 litri și 8 kg de substanțe de protecția plantelor au fost confiscate de polițiști de la o societate comercială din Vinerea. Produsele erau puse spre vânzare, deși aveau […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea