FOTO, VIDEO. Atelierul de vară Șotron-15 preșcolari din Războieni participă la activități atractive și interesante, în cadrul proiectului inițiat de Asociația Ovidiu Ro

O echipă de tinere cadre didactice din Alba Iulia și Războieni și-au unit forțele pentru a oferi copiilor preșcolari din localitatea Războieni, două săptămâni de activități atractive și interesante, în cadrul proiectului inițiat de Asociația Ovidiu Ro în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, respectiv Inspectoratul Școlar Județean.

ELIT

Începând de vineri, 5 iunie, 15 preșcolari din localitate Războieni, județul Alba participă la Atelierul de vară Șotron, timp de 2 săptămâni. Atelierul este susținut de o echipă de profesori voluntari din Alba Iulia și Războieni.

Atelierul de vara Șotron este un proiect inițiat de Asociația Ovidiu Ro în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, respectiv cu Inspectoratul Școlar Județean Alba și are ca scop derularea unor activități atractive și calitative în grădinițele din toate comunitatile.

In prima săptămână, copiii au descoperit lumea plantelor, au observat ciclul de viata al acestora și care sunt nevoile lor.

Au realizat diverse experimente:germinarea, ploaia, combinarea culorilor primare și au vizitat o grădina de legume.
Asistenta medicala din localitate le-a explicat câteva reguli de igiena (cum strănutam, cum ne spălăm pe mâini, pe dinți) și câteva reguli de prim-ajutor (cum aplicam un plasture, dacă ne accidentam).

Ziua de vineri a fost dedicată artelor și emoțiilor pe care muzica o transmite.
Invitatul special Marius Popa, membru al Trupei GoodDay, i-a incantat pe micuți cu multe melodii cunoscute. Aceștia au fost cântăreți pentru o zi, fiind acompaniati la chitara de invitatul nostru.

După momentul artistic, copiii și-au manifestat creativitatea realizând aranjamente din flori naturale.
A fost o zi cu multa bună dispoziție și multe emoții pozitive.
Urmează încă o săptămână cu multe activități interesante, în care copiii vor descoperi lumea animalelor.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...