FOTO, VIDEO: Acțiune a Asociației „Alba Iulia Infrastructură” de consultare a cetățenilor privind oportunitatea parcărilor cu plată. PROGRAMUL întâlnirilor

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Începând de luni, 20 august, „Asociația Alba Iulia Infrastructură” începe sondajul despre regulamentul parcărilor. În prima zi a săptămânii, între orele 09:00-11:00 în fața sediului ANAF de pe strada Primăverii, cetățenii se pot întâlni cu reprezentanții asociației pentru a-și spune părerea despre problema parcărilor din municipiul Alba Iulia.

Reprezentanții asociației au explicat și dezbătut alături de persoanele prezente proiectul privind parcările cu plată din Alba Iulia. Pe panoul amplasat oamenii au putut să scrie pe hârtie opiniile despre proiectul privind taxarea parcărilor, dar și cu privire la cel referitor la ridicarea mașinilor în municipiul Alba Iulia.

USR - Alegeri parlamentare 2020

„Vrem să știm opinia albaiulienilor, pentru că și regulamentul privind ridicarea mașinilor s-a aflat în consultare publică tot pe site-ul primăriei, ocolindu-se consultarea publică reală a albaiulienilor”, spun membrii asociației.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

https://www.youtube.com/watch?v=nVyHMEk4bLQ

„Este o acțiune de consultare a cetățenilor privind inițiativa primăriei de a introduce un regulament pentru plata parcării în municipiu. Noi dorim să facem o consultare publică în oraș și nu o opoziție față de ceea ce înseamnă primăria Alba Iulia. Ne interesează o consultare reală a cetățeanului, iar locația de astăzi este una din zonele delicate din punctul de vedere al parcării. acțiunea este pornită de două luni și am dori ca acest regulament să fie regândit și să nu fie introdus pe ordinea de zi a ședinței din august. În acest moment noi considerăm că modul în care a fost promovat acest proiect crează și probleme, dar și discriminare între cetățenii orașului. Concret, un cetățean care locuiește în cetate, pe strada Cloșca și care plătește un abonament în valoare de 120 de lei pe an, dacă va dori să-și achiziționeze un abonament pe un loc de parcare marcat pe strada Cloșca va plăti 1.200 de lei pe an”, au explicat reprezentanții Asociației.

Dacă regulamentul va fi aprobat în forma propusă, pentru zona 0, adică parcările din zona Cetății Alba Carolina, o oră de parcare va fi taxată, potrivit documentului, cu 4 lei pentru autoturisme și 20 de lei pentru autocare, în zona 1, adică în centru și cartierul Cetate, ora de parcare va costa 2 lei, iar în zona 2, străzile care au mai rămas din centru și cartierul Cetate, pentru o oră de parcare vom achita 1 leu.

De asemenea, va exista posibilitatea achiziționării unui abonament, pentru persoanele fizice, cu 100 de lei pe lună, iar pentru persoanele juridice – 200 de lei pe lună, ba chiar și un abonament transmisibil, pentru persoanele fizice, de 150 de lei pe lună, iar pentru cele juridice, de 300 de lei.

Persoanele juridice pot să închirieze locul de parcare dacă plătesc 350 de lei pe lună în zona 0, 300 de lei pe lună în zona 1 sau 250 de lei lunar în zona 2.

Iată programul următoarelor întâniri: marți între orele 18:00-20:00 în fața sediului BCR de pe B-dul. Transilvaniei, miercuri între orele 09:-11:00 în fața sediului Evidenței Populației din Centru, joi între 18-20 în zona intersecției Bd. Transilvaniei cu Bd 6 Martie, vineri între 18-20 în fața sediului BCR CETATE și sâmbătă, între 9-11, în fața Piețe Agroalimentare din Centru.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Metesan Ioan 20 august 2018 at 22:34

Bravo Mircea Trifu !!!
O actiune de bun gust si cu mare priza la locuitorii orasului Alba Iulia.
Sper, sa ajungi la conducerea acestui oras si sa rezolvi problemele care il depasesc pe actualul edil.
Felicitari !

Comentariile sunt oprite