Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO-VIDEO: A fost asfaltat drumul din Horea ce duce spre locul natal al marelui erou, în Fericet. Priveliști de vis spre satele din toată comuna și o parte a Apusenilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În comuna Horea, s-a finalizat, de aproximativ o lună de zile, asfaltarea drumului comunal 125 care pornește din DN 1R Huedin-Albac și urcă la casa memorială a marelui erou naţional din satul Fericet și la frasinul acestuia, situat în imediata apropiere.

Prin urmare, locuitorii din satul Măncești, Fericet și turiștii care doresc să vadă locul unde s-a născut marele conducător al Răscoalei din 1784 din Transilvania, cât și priveliștea întregii comune care-i poartă numele, au la dispoziție un drum proaspăt asfaltat pe o lungime de peste 5 km, care se continuă de la Casa memorială al lui Horea, pe deal în sus, spre satul Costești, aparținător comunei Albac.

Modernizarea acestui drum în valoare de aproximativ două milioane de euro s-a făcut pe baza unui proiect depus de administrația publică locală la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, aprobat în baza Ordonanţei 28 a Guvernului României prin Programul Național de Dezvoltare Locală şi are prevăzut ca termen de realizare anul 2017, lucrările începând în 2015.

Drumul are o lățime medie de peste 4 metri și pe unele porțiuni înclinarea pantei este foarte mare, iar pentru realizarea acestuia s-a lărgit fostul drum de pământ și piatră, s-au construit ziduri de sprijin și podeţe, s-au realizat rigole betonate, s-au consolidat versanți, cât și alte lucrări.

Pentru urcarea și coborârea drumului se recomandă multă atenție și viteză scăzută, deoarece are o diferență de nivel foarte mare, este îngust în anumite locuri și poate fi periculos în condiții de umezeală, acesta făcând parte din reţeaua de circa 50 de kilometri de drumuri comunale pietruite și asfaltate în aproape toate cele 15 sate componente ale comunei Horea.

Ovidiu CULDA

[nggallery id=4425]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință

Ziarul Unirea

Publicat

în

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință Este doliu în familia primarului de la Alba Iulia. Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață vineri, 26 aprilie, după o grea suferință. Citește și: Mesaje de condoleanțe Mama primarului Gabriel Pleșa, Maria Pleșa, a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea