Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO-VIDEO: 4 liceeni din Alba Iulia preluaţi cu ambulanţele dintr-un local, după ce au consumat substanţe interzise UPDATE

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi, în jurul orelor 12.30, patru ambulanţe şi un echipaj SMURD s-au deplasat la un local situat lângă Poarta I a Cetăţii, de unde au preluat Tineri etnobotanice2patru liceeni din Alba Iulia, care se aflau în stare de semi-inconștiență, dupăce ar fi consumat substanţe etnobotanice. Tinerilor, trei fete și un băiat, li s-a acordat primul ajutor, după care au fost transportaţi la spital.

Potrivit martorilor, adolescenții nu puteau să stea pe propriile picioare, motiv pentru care angajaţii barului au sunat la 112 să ceară ajutor.

UPDATE 14.30: Potrivit reprezentantului localului, două dintre fetele care au ajuns la spital erau majore, iar băiatul și cea de a treia fată, aveau vârste cuprinse îăntre 16 și 17 ani. Așa cum le-a explicat și polițiștilor care au demarat o anchetă în urma acesti incident, reprezentantul barului susține că tinerii au ajuns la bar la orele 11.30 și au consumat cafele și suc, așa cum se poate observa pe bonul fiscal. După circa 15 minute, cei patru elevi ar fi părăsit localul și incinta, revenind după circa 20-30 de minute. Au comandat o nouă tură de cafea și suc, iar după ce aproape au terminat de consumat băuturile, băiatul din grup l-a anunțat pe barman că fetele pe care le însoțea nu se simt bine. Observând starea acestora, reprezentanții barului au chemat salvarea.

La fața locului au ajuns și polițiștii care au luat probe din băuturile de la bar și declarații de la martori.

Cele trei fete intoxicate, care se aflau în timpul orelor de clasă, învață la licee cu renume din municipiul Alba Iulia, respectiv Colegiul Național „H.C.C”, Colegiul „Dionisie Pop Marțian: și Colegiul Apulum. Pentru acești elevi, conceptul de „școala altfel” are se pare o semnificație diferită de cea pe care o cunoaștem.

Martorii susțin că victimele nu făceau parte dintre clienții obișnuiți ai localului și că aceștia nu au consumat niciun fel de substanțe interzise în incinta barului.

De asemenea, din grupul celor patru intoxicați ar mai fi făcut parte încă un băiat, care însă ar fi plecat înainte ca starea de conștiință să se altereze.

Potrivit unor surse extrajudiciare, tinerii şi-ar fi cumpărat și consumat câte o ţigară pentru care au plătit 10 lei bucată.

UPDATE UPU Alba: Purtătorul de cuvânt al secției UPU din cadrul Spitalului Județean de Urgență Alba a confirmat că este vorba de elevi de liceu, care au fost într-un bar din municipiu, unde au fumat presupuse substanțe etnobotanice. Ei au prezentat agitație, grețuri, vărsături. Vor rămâne sub supraveghere medicală pentru cel puțin câteva ore. Sunt stabili și vor fi monitorizați în continuare. Cel mai probabil ei nu vor rămâne internați.

YouTube video

[nggallery id=248]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea