FOTO-VIDEO: 157 de ani de la MICA UNIRE, marcați la Alba Iulia. HORA Unirii în Cetate, evocare istorică, cântece și dansuri populare

mica unire sarbatorita la alba iulia13 Cei 157 de ani de la Mica Unire au fost marcați, duminică, 24 ianuarie, la Alba Iulia, printr-un eveniment organizat la Sala Unirii menit să readucă în atenţia publicului importanţa Unirii Principatelor Române. Cei prezenți au putut asista la un moment de evocare istorică privind semnificaţia zilei sărbătorite și au putut urmări un program artistic cu dansuri și cântece populare, susținut de elevi de la Colegiul Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia.

Evenimentul prin care albaiulienii au dorit să rememoreze evenimentele de la 24 ianuarie 1859, s-a desfăşurat cu începere de la ora 10.00.

ELIT

Manifestarea a debutat cu intonarea Imnului de Stat al României de către Fanfara Centrului Cultural „Augustin Bena” Alba condusă de dirijorul Honcaş Coriolan, după care, istoricul Tudor Roşu, într-un cadru solemn, a vorbit despre semnificaţia zilei, importanţa Unirii de la 1859.

mica unire sarbatorita la alba iulia35 A urmat un program artistic susţinut de elevii de la Colegiul Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, care, îmbrăcați în straie populare, au prezentat o serie de cântece și dansuri populare.

La final, pe ritmurile cântecului ”Hai să dăm mână cu mână”, toţi cei prezenţi au încins o horă  în faţa Sălii Unirii din Alba Iulia.

Reprezentanți ai autorităţilor locale şi judeţene, Garnizoana Alba, IPJ, ISJ, politicieni şi albaiulieni care iubesc și simt românește s-au unit şi au jucat Hora Unirii în Cetate.

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325

7 Comentarii

Horea 24 ianuarie 2016 at 13:42

Manifestare fara politicieni?

Obs. 24 ianuarie 2016 at 14:38

Uneori e mai potrivit si linistit in acest mod.

Albaiulian 24 ianuarie 2016 at 15:26

Si Negrut ce-i? Dar Feneser?

Marius 25 ianuarie 2016 at 11:31

Cam putina lume in hora unirii(?)!

S 25 ianuarie 2016 at 18:32

De fapt aceasta „

S 25 ianuarie 2016 at 18:40

De fapt aceasta „Hora a Unirii”, nu ii „problema noastra”, ca pe noi in Transilvania, nu ne-a intrebat nimeni, cand s-au unit! Astia de acolo sunt numai „pupincuristi”, care „gadele la instalatie”, „VISELE IMPERIALE” A MITICSTANDULUI”! TOT ASA S-A INTAMPLAT SI CU „Mihai Patrascu, din Targul de Floci”, ne-a bagat miticii „pe gat”, ca a fost primul care a unit Tarile Romane, cand de fapt, a fost Ladislau Batori, in 1595, la Alba-Iulia la „sfatul” Cancelarului Transilvaniei nobilul roman, din Banat, Baronul Stefan Jojica, dar nu ii luat in considerare, ca nu a fost ortodox, si roman, de parca Musatinii ar fii fost romani, si nu pecinegi!

contribuabilu` 25 ianuarie 2016 at 14:53

Nu…”s-a dat” nimic ! Ca daca „se dadea” …macar fasole cu ciolan ar fi fost mult mai multa lume ….. Da`…a intarcat balaia, ca nu mai au politrucii care-si zic „liberali” ( da nu-s !)…de unde sa fure nestingheriti bani pt diversele campanii ~~~

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...