Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO-VIDEO: 157 de ani de la MICA UNIRE, marcați la Alba Iulia. HORA Unirii în Cetate, evocare istorică, cântece și dansuri populare

Alexandra Mates

Publicat

în

mica unire sarbatorita la alba iulia13Cei 157 de ani de la Mica Unire au fost marcați, duminică, 24 ianuarie, la Alba Iulia, printr-un eveniment organizat la Sala Unirii menit să readucă în atenţia publicului importanţa Unirii Principatelor Române. Cei prezenți au putut asista la un moment de evocare istorică privind semnificaţia zilei sărbătorite și au putut urmări un program artistic cu dansuri și cântece populare, susținut de elevi de la Colegiul Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia.

Evenimentul prin care albaiulienii au dorit să rememoreze evenimentele de la 24 ianuarie 1859, s-a desfăşurat cu începere de la ora 10.00.

Citeşte şi 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Manifestarea a debutat cu intonarea Imnului de Stat al României de către Fanfara Centrului Cultural „Augustin Bena” Alba condusă de dirijorul Honcaş Coriolan, după care, istoricul Tudor Roşu, într-un cadru solemn, a vorbit despre semnificaţia zilei, importanţa Unirii de la 1859.

mica unire sarbatorita la alba iulia35A urmat un program artistic susţinut de elevii de la Colegiul Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, care, îmbrăcați în straie populare, au prezentat o serie de cântece și dansuri populare.

La final, pe ritmurile cântecului ”Hai să dăm mână cu mână”, toţi cei prezenţi au încins o horă  în faţa Sălii Unirii din Alba Iulia.

Reprezentanți ai autorităţilor locale şi judeţene, Garnizoana Alba, IPJ, ISJ, politicieni şi albaiulieni care iubesc și simt românește s-au unit şi au jucat Hora Unirii în Cetate.

[nggallery id=1545]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea