Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| 1 DECEMBRIE LA ALBA IULIA: Cuplu desprins de pe columna lui Traian, în Capitala Unirii. „Din Alba vine speranța că țara asta merge spre bine”

Ziarul Unirea

Publicat

în

1 DECEMBRIE LA ALBA IULIA: Cuplu desprins de pe columna lui Traian, în Capitala Unirii. „Din Alba vine speranța că țara asta merge spre bine”

Români de pretutindeni sărbătoresc Ziua Naţională a României la Alba Iulia. Data de 1 decembrie 2019 marchează evenimentul care a avut loc acum 101 ani la 1 decembrie 1918 și anume făurirea Unirii principatelor Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România.

În data de 1 Decembrie 1918, Adunarea Națională a Românilor, convocată la Alba Iulia, decretă unirea Transilvaniei cu România. Pe lângă Transilvania în sine, sunt alipite regatului român și Banatul, Crișana și Maramureș, creându-se statul român.â

Un cuplu de tineri din București, îmbrăcați în cojoace groase de lână de oaie, așa cum purtau strămoșii noștrii pentru a înfrunta frigul au venit și anul acestă la sărbătoarea Unirii la Alba Iulia, acesta fiind un obicei pe care îl păstrează de foarte mulți ani, ei venind cu regularitate de Ziua Națională în Capitala Unirii.

„Venim la Alba Iulia pentru că e un oraș frumos și de aici din Alba vine speranța că țara asta merge spre bine spre făgașul pe care trebuie să meargă, pentru că de atâția ani de când venim, vedem că oamenii se schimbă în mai bine. Față de acum 18 ani, când vedeam hoți de buzunare pe toate drumurile,acum vezi oameni care zâmbesc unii la alții și asta e mare lucru.”, ne-a declarat tânarul regățean.

YouTube video


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Patru elevi de la Colegiul Național ”David Prodan” din Cugir, rezultate remarcabile la olimpiada de limbi romanice: Dănilă Maria Angeles, calificare la etapa națională de limba spaniolă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Patru elevi de la Colegiul Național ”David Prodan” din Cugir, rezultate remarcabile la olimpiada de limbi romanice: Dănilă Maria Angeles, calificare la etapa națională de limba spaniolă Elevii de la Colegiul Național ”David Prodan” din Cugir au reușit o calificare la etapa națională a olimpiadei de limba spaniolă și un premiul III, o mențiune la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea