Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Vezi cum au curățat “artiștii” de la Primăria Alba Iulia și cei de la Salprest copacii din municipiu, pe banii noștri!

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În urmă câteva săptămâni, Primăria Alba Iulia și societatea care se ocupă cu toaletarea copacilor au curățat “la sânge” numeroși copaci falnici de pe mai multe străzi din municipiu. Trec zilnic pe lângă ei, imi atrag de fiecare dată atenția și mă întristează. Și știu că nu sunt singurul care simte acest lucru, ci dimpotrivă, numărul celor care nu apreciaza modul dezolant în care ajung arborii este mult mai mare decât aș fi crezut.

Am început să mă documentez în legătură cu necesitatea curățării arborilor de pe domeniul public, pentru ca atunci când trec pe lângă ei și mă privesc să fiu capabil să îmi explic că este spre binele lor, ca să se poată regenera mai bine și mai ales, spre binele cetățenilor, care sunt astfel protejați să nu le cadă vreo creangă șubredă în cap. Însă, specialiștii în peisagistică de la Casa si Gradina Eco din București m-au convins că este vorba doar de incompetența celor care se ocupă de toaletarea copacilor și că este din nefericire o boală națională a administrațiilor locale, cele care sunt responsabile în fața comunității de aceste aspecte.

Nu sunt primul care reclamă această situație, au făcut-o înaintea mea cetățeni din Alba Iulia care au transmis ziarului “Unirea” imagini și supărarea lor legată de ciopârțirea copacilor de pe străzile lor.

O atitudine civică, pro activă, este soluția cea mai bună pentru ca astfel de situații să fie prevenite pe viitor. Cei de primărie trebuie să își asume, să își ceară scuze, dacă nu copacilor, măcar tuturor celor cărora le-au provocat nejustificat supărare. Și, cel mai important, ei trebuie ca pe viitor să lucreze cu specialiști care să realizeze această activitate necesară nu sub forma unei ciopârțiri, ci ca toaletare, așa cum scrie pe contract și pe factura pe care o plătesc din banii contribuabiilor, ai noștri, ai tuturor.

Am întâlnit în timp ce fotografiam câțiva dintre copacii corectați drastic pe strada Octavian Goga, o doamnă care m-a abordat să îmi împărtășească supărarea sa legată de aceste ciopârțiri (vezi video). Mi-a spus că nu este sub nicio formă de acord cu acest gen de intervenție, că totul se datorează unor nepricepuți în acest domeniu și că îi vine să plângă de fiecare dată când trece pe lângă salcia frumoasă sub care se oprea adesea în plimbarea sa.

Acest articol este un semnal de alarmă care se vrea foarte strident, din partea cititorilor, a cetăţenilor acestui oraş dar şi a specialistilor, către cei responsabili de această dureroasă ciopârţire a copacilor.

Trebuie să laud însă aceeași primărie pentru înflorirea orașului nostru din aceste zile. Mii de lalele și flori frumos plantate în mai multe zone, fac ca municipiul nostru să arate pe alocuri încântător.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea