Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Vestitorii primăverii la Direcția de Asistență Socială Alba: Mărțișorul, simbolul ancestral al înnoirii timpului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO| Vestitorii primăverii la Direcția de Asistență Socială Alba: Mărțișorul, simbolul ancestral al înnoirii timpului

Miercuri, 1 martie 2023, bărbații din cadrul Centrului de zi pentru persoane adulte cu dizabilități „Sfântul Meletie” din Alba Iulia au marcat prima zi a primăverii printr-o vizită la Direcția de Asistență Socială Alba Iulia, oferind doamnelor care își desfășoară activitatea în cadrul Direcției câte un mărțișor, simbolul ancestral al înnoirii timpului.

„Cu toate că semnificația mărțișorului s-a diluat odată cu trecerea anilor, însemnătatea sa este evidențiată an de an la începutul lunii martie, atât copiii, cât și vârstnicii confecționând cu drag acest simbol al sosirii primăverii. Astfel, pe parcursul ultimelor săptămâni, beneficiarii centrului social au realizat mărțișoare, folosind diverse metode, cum ar fi: tehnica quiling, cusutul pe etamină sau croșetatul.” a declarat Alexandra Aloman, asistent social în cadrul Centrului de zi pentru persoane adulte cu dizabilități „Sfântul Meletie” din Alba Iulia.

Le dorim doamnelor din cadrul Direcției de Asistență Socială Alba Iulia și tuturor femeilor o primăvară minunată, speranță, pace în suflet, gingăşie, dragoste, putere și multe realizări!

Centrul de zi pentru persoane adulte cu dizabilități „Sfântul Meletie” oferă servicii de informare și consiliere socială, consiliere psihologică și spirituală, servicii de recuperare, kinetoterapie și ergoterapie, orientare profesională și facilitarea obținerii unui loc de muncă, activități de socializare, culturale și recreative, pentru 20 de persoane cu dizabilități din Alba Iulia și pentru 105 persoane cu dizabilități ocrotite în 11 Locuințe Maxim Protejate din județul Alba. Centrul funcționează din anul 2008 în cadrul Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, în parteneriat cu Primăria Alba Iulia, prin Direcția de Asistență Socială Alba Iulia, și cu Consiliul Județean Alba, prin DGASPC Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

24-25 aprilie 2024: Evenimentul „Bucuria Florilor” la Sebeș și Cugir. Pachețele cu trei flori de primăvară din specii diferite pentru publicul interesat

Bogdan Ilea

Publicat

în

24-25 aprilie 2024: Evenimentul „Bucuria Florilor” la Sebeș și Cugir. Pachețele cu trei flori de primăvară din specii diferite pentru publicul interesat În data de 24, la Sebeș și 25 aprilie, la Cugir, ascoiația „La Pas”, alături de companiile Star Transmission & Star Assembly, organizează evenimentul „Bucuria Florilor.” Pentru a celebra ziua biodiversității oamenii care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea