FOTO: Vasile Frank Timiș, împăratul industriei Vest-Africane. Investiții noi de 2,5 miliarde de dolari
Vasile Frank Timiș, cel mai bogat român din lume, cunoscut în țară mai ales pentru lansarea proiectului minier de la Roșia Montană, este unul dintre cei mai importanți oameni de afaceri care desfășoară activități pe continentul african.
Presa africană a relatat pe larg în data de 1 august 2013 despre o nouă investiție strategică în infrastructura feroviară și industrială din Africa de Vest, spunând chiar că Frank Timiș a fost încoronat împărat al industriei vest-africane.
Pan African Minerals, membră a Timis Corporation, va dezvolta rețeaua de cale ferată între Coasta de Fildeș și Burkina Faso, după ce guvernele celor două state au convenit să semneze un contract în acest sens cu compania controlată de omul de afaceri român.
Proiectul numit Tonkolili, presupune construirea unui port și infrastructura necesară pentru exploatarea celui mai mare zăcământ de mangan din lume, reabilitarea a 1400 de km de cale ferată și construirea a încă 220 de noi kilometri de rețea feroviară.
Investiția se ridică la 2,5 miliarde de dolari americani și va crea aproximativ 15.000 de noi locuri de muncă. Potrivit newstimeafrica.com, proiectele de până acum ale companiei lui Vasile Frank Timiș au creat în mod direct și indirect peste 10.000 de locuri de muncă și au contribuit semnificativ la stabilitatea socio-economică în regiune.
Vasile Timiș, președintele Consiliului de Adminstrație al Timiș Corporation, a avut o întâlnire oficială cu președinții republicilor Coasta de Fildeș și Burkina Faso. În urma discuțiilor avute, catalogate de presa din regiune ca fiind pozitive și productive, compania românului urmează să se implice în și mai multe proiecte care vor facilita comerțul și schimburile economice între cele două țări.
Timiș Corporation a investit până în prezent peste 4,5 miliarde de dolari în industria minieră și petrolieră care au condus la dezvoltarea regiunii. Grupul de companii controlate de omul de afacri român operează în Sierra Leone, Coasta de Fildeș, Senegal, Gambia, Liberia, Niger și Burkina Faso, fiind cel mai mare angajator din Africa de Vest.
În aceste țări Timiș este considerat un binefăcător, acordând o atenție deosebită sistemului de sănătate și educațional, finanțând construirea în aceste comunități foarte sărace, în multe cazuri pentru prima dată, de spitale și școli. De asemenea, finanțează numeroase proiecte în urma cărora a fost introdusă apă potabilă și a înființat un program de burse de studiu de care beneficiază mii de elevi și studenți africani.
sursa: newstimeafrica.com; Ahmed M Kamara
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
FOTO | Târgul de Crăciun 2024, un succes „Made in Aiud”, cu personaje de basm, lângă una dintre cele mai vechi cetăți urbane din Transilvania
Târgul de Crăciun 2024, un succes „Made in Aiud”, cu personaje de basm, lângă una dintre cele mai vechi cetăți urbane din Transilvania La Aiud a venit iarna, dar fără zăpadă. De câteva zile, luminile de sărbători au fost aprinse, strălucind pe străzile municipiului și mai ales în centrul istoric, Piaţa Consiliul Europei, unde s-a […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Curier Județeanacum 11 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 16 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 4 ore
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri