Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO: Vasile Frank Timiș, împăratul industriei Vest-Africane. Investiții noi de 2,5 miliarde de dolari

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vasile Frank Timiș, cel mai bogat român din lume, cunoscut în țară mai ales pentru lansarea proiectului minier de la Roșia Montană, este unul dintre cei mai importanți oameni de afaceri care desfășoară activități pe continentul african.

Presa africană a relatat pe larg în data de 1 august 2013 despre o nouă investiție strategică în infrastructura feroviară și industrială din Africa de Vest, spunând chiar că Frank Timiș a fost încoronat împărat al industriei vest-africane.

Pan African Minerals, membră a Timis Corporation,  va dezvolta rețeaua de cale ferată între Coasta de Fildeș și Burkina Faso, după ce guvernele celor două state au convenit să semneze un contract în acest sens cu compania controlată de omul de afaceri român.

Proiectul numit Tonkolili, presupune construirea  unui port și infrastructura necesară  pentru exploatarea celui mai mare zăcământ de mangan din lume, reabilitarea a 1400 de km de cale ferată și construirea a încă 220 de noi kilometri de rețea feroviară.

 Investiția se ridică la 2,5 miliarde de dolari americani și va crea aproximativ 15.000 de noi  locuri de muncă. Potrivit newstimeafrica.com, proiectele de până acum ale companiei lui Vasile Frank Timiș au creat în mod direct și indirect peste 10.000 de locuri de muncă și au contribuit semnificativ la stabilitatea socio-economică în regiune.

Vasile Timiș, președintele Consiliului de Adminstrație al  Timiș Corporation, a avut o întâlnire oficială cu președinții  republicilor Coasta de Fildeș și Burkina Faso. În urma discuțiilor avute, catalogate de presa din regiune ca fiind pozitive și productive, compania românului urmează să se implice în și mai multe proiecte care vor facilita comerțul și schimburile economice între cele două țări.

Timiș Corporation a investit  până în prezent peste 4,5 miliarde de dolari în industria minieră și petrolieră care au condus la dezvoltarea regiunii. Grupul de companii controlate de omul de afacri român operează în Sierra Leone, Coasta de Fildeș, Senegal, Gambia, Liberia, Niger  și Burkina Faso, fiind cel mai mare angajator din Africa de Vest.

În aceste țări Timiș este considerat un binefăcător, acordând o atenție deosebită sistemului de sănătate și educațional, finanțând construirea în aceste comunități foarte sărace, în multe cazuri pentru prima dată, de spitale și școli. De asemenea, finanțează numeroase proiecte în urma cărora a fost introdusă apă potabilă și a înființat un program de burse de studiu de care beneficiază mii de elevi și studenți africani.

sursa: newstimeafrica.com; Ahmed M Kamara


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Oameni cu inimă mare: Un tânăr frizer din Sebeș a tuns gratis copiii de la două orfelinate

Bogdan Ilea

Publicat

în

Oameni cu inimă mare: Un tânăr frizer din Sebeș a tuns gratis copiii de la două orfelinate Alex Fulea, un tânăr frizer din Sebeș, alături de colegii săi din Sibiu, au tuns mai mulți copilași de la două orfelinate din Sibiu. Gestul nu s-a oprit aici, strângând cu ajutorul cliențiilor mai multe haine, jucării și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea